Kamiiru 0 Posted February 6, 2009 Mam zamiar podłączyć PC z TV kablem HDMI. Karta posiada złącze HDMI tak jak TV jest on FULL HD. Potrzebował bym jakieś 5m kabla. Głównie oglądałbym filmy na TV. Wybrałem 2 kable na allegro. Tylko który wybrać ? Droższy czy tańszy ? Kabel droższy Kabel tańszy Może polecicie mi inny kabel ? Oczywiście w rozsądnej cenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Erikos 0 Posted February 8, 2009 Witaj Sam mam lepsze kable, mam też taki za 15zł i nie widać różnicy ale jeśli chodzi o ten tańszy co dałeś linka to daj sobie spokój. Ze sprzedającym miałem do czynienia (niby ok ale dostawa trwa 3 tygodnie). Zobacz ile koleś ma negatywnych i neutralnych (to jakiś rekordzista) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamiiru 0 Posted February 9, 2009 Będę potrzebował 5m tego kabla i czy na takiej długości będzie wszystko ok ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted February 9, 2009 Będę potrzebował 5m tego kabla i czy na takiej długości będzie wszystko ok ? TAK - mam 15 m do proja i lata ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
long_28y 4 Posted February 9, 2009 Gdzies juz o tym pisalem, ale dokladnie w firmie numer dwa (oferujacej kabel tanszy) kupilem przewod HDMI 15metrow i dziala bez problemow. Gruby, ladnie wykonany, z dlawikami. Balem sie ze 66 PLN czy tam 70 za 15 metrow to cos za tanio, ale jak sie okazalo mialem szczescie i wszystko smiga jak zakladalem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted February 9, 2009 5m na kabel HDMI to pestka. Zwroc tylko uwage na jakosc wykonania, coby nie mial pozaginanych albo powciskanych koncowek w zlaczu. Nawet jesli sa jakies roznice w jakosci obrazu to i tak raczej tego nie zauwazysz :-) Przegladaj dobrze allegro a na 100% cos fajnego upolujesz. Polecam haslo Prowire :-) Pozdrawiam braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites
orwell-1984 120 Posted March 31, 2009 A ja polecam wpisać "łezka" na allegro, bezkonkurencyjne HDMI jeśli chodzi o jakość/cena. Mam 5m i śmiga pięknie, cena 50zł z przesyłką Dostępne są nawet 20m - i to też o czymś świadczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
orkanek 0 Posted April 3, 2009 witam mam pytanie do szanownych kolegów a mianowicie czy te tzw dławiki na przewodzie hdmi są potrzebne i czy to coś daje? bo wyczytałem gdzieś na opisie jednej z aukcji że to tylko dekoracja czy mogli byście się do tego odnieść i odpowiedzieć mi jak to jest z tymi dławikami z góry dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
orwell-1984 120 Posted April 4, 2009 kompletnie nic nie daje wg mnie, liczy się jakość kabla, ekranowania... Quote Share this post Link to post Share on other sites