Jump to content
Sign in to follow this  
pmcomp

MEGA-TEST HD Player Popcorn Hour B-110 + obudowa mCubed HFX mini

Recommended Posts

@digitalcook zapomnij o obudowie mcubed hfx micro. To jest wersja M1 obecnie już niedostępna w Europie. madtech.pl sprzedaje towar wirtualny - też chciałem ją kupić. Wersja M2 jest dostępna na stronie producenta - link.

Tylko że to jest goła blacha. Musisz do tego dokupić ich zasilacz oraz komplet do pasywnego chłodzenia CPU (nic innego się tam nie zmieści). Całość zamknie się w kwocie 350 EUR. Do tego jakbyś chciał szczelinowy napęd slim blu-ray to szykuj kolejne 270 EUR.

W sumie wyjdzie Ci całkiem budżetowy player. :D:(:(

@marcus64 dzieki za info. Miałem dzwonić do madtech.pl, ale to chyba nie ma sensu.

Szukam dalej odpowiedniej "sexy' obudowy.

Czy oprócz mCubed HFX mini jeszcze coś ciekawego można znaleźć ? :P

Inaczaj zostaje "goła" płyta główna :rolleyes:

Proszę o info, jesli ktoś ma jakieś inne "home made" z B-110, podstawowy warunek, cisza - bez wiatraczka !

@marcus64 dzieki za info. Miałem dzwonić do madtech.pl, ale to chyba nie ma sensu.

Szukam dalej odpowiedniej "sexy' obudowy.

Czy oprócz mCubed HFX mini jeszcze coś ciekawego można znaleźć ? :P

Inaczaj zostaje "goła" płyta główna :rolleyes:

Proszę o info, jesli ktoś ma jakieś inne "home made" z B-110, podstawowy warunek, cisza - bez wiatraczka !

Powiem tak - przejrzałem wszystkie dostępne obudowy pod miniITX (B110) i oprócz mCubed nic mi się nie podobało. Cena zrobiła się zaporowa gdy okazało się, że mCubed HFX micro M1 nie jest już dostępna a jej nowa wersja M2 wraz z dodatkami jest po prostu za droga.

W związku z tym zdecydowałem się na HTPC na bazie obudowy Thermaltake Mozart Slim z "normalnymi" komponentami (wkrótce test+foto w innym temacie).

Z dostępnych obudów za rozsądne pieniądze możesz kupić zwyczajnego Modecom Feel 202 lub 302 (miniITX, zewnętrzny zasilacz w komplecie) za 200 zł - jest całkiem przyzwoita.

Albo pozostaje Ci kupić Popcorna A110 (będą dostępne w marcu) i po sprawie.

Z dostępnych obudów za rozsądne pieniądze możesz kupić zwyczajnego Modecom Feel 202 lub 302 (miniITX, zewnętrzny zasilacz w komplecie) za 200 zł - jest całkiem przyzwoita.

Właśnie w taką (Feel 202) wrzuciłem swojego B-110. Do tego napęd DVD od lapka, 2.5" cichy (4200 rpm) dysk, zero wentyli, cisza totalna.

I nawet nieźle się prezentuje wizualnie.

Edited by Adam_2K

http://sklep.madtech.pl/go/_info/reviews.p...amp;item=4#menu

a co myslicie o tej obudowie??

nie jest za duza???

Obejrzałem ją "na żywo" - budżetowa obudowa do miniITX, wykonanie takie sobie. Zresztą - czego można spodziewać się za tę cenę.

Ze względu na wymiary dosyć ciężko ją wkomponować - węższa i płytsza niż standardowe klocki, za to dosyć wysoka - nijak nie idzie tego ustawić z innym sprzętem. Z tego właśnie względu skreśliłem barebone na samym początku.

doradzcie panowie jakąs obudowe do 300 pln, w poniedziałek odbieram swoją b-110 i muszę gdzieś to cacko umieścić :(

61820157zp8.jpg85318939go4.jpg

Też zastanawiałem się na śliczną małą obudową ;) , która ostatecznie trochę się napompowała :lol: .Miejsca na półce mam dość dużo a wewnątrz obudowy komfortowe warunki dla płyty głównej.

Przepraszam za jakość zdjęć(robione aparatem telefonu komórkowego).Ta skrzynka kosztowała mnie 300 zł.

Edited by Irek39

Zastanawiam się nad A-110, czy B-110 i jeszcze nad jednym .

Czy ten sprzecik odtwarzając plik mkv może wczytać plik audio zewnętrzny , np idze film mkv po angielsku i chcę otworzyć plik ac3 po polsku , by całałość oglądać po polsku.

Ps.

Irek39 ---Ta skrzynka kosztowała mnie 300 zł. ---- o całe 300 za dużo --- dla mnie jest na nie

marcinza ---- http://sklep.madtech.pl/go/_info/reviews.p...amp;item=4#menu

-- to niema nic wsólnego z obudową mini , to poprostu tak zwany kadłubek

-- próbowno w pewnym okresie zminiaturyzować PC-ta i własnie to jest to kdałubek

.

Zastanawiam się nad A-110, czy B-110 i jeszcze nad jednym .

Czy ten sprzecik odtwarzając plik mkv może wczytać plik audio zewnętrzny , np idze film mkv po angielsku i chcę otworzyć plik ac3 po polsku , by całałość oglądać po polsku

.

Nie,tak dobrze to nie ma .Za to mkv można rozłożyć i zmuksować na nowo z tą polską ścieżką.

polecicie jakieś obudowy do B110?? do cenki 300-350??

Edited by marcinza

Nie,tak dobrze to nie ma .Za to mkv można rozłożyć i zmuksować na nowo z tą polską ścieżką.

Dzięki wiadomo co pobierać , żadnych Mkv z dodatkowa scieżką audio pl .

Pisze o audio w dodatkowym pliku ac3. ------ nie o 2 strumieniach audio w tym samym pliku.

cytat

No co ty?

Jeśli w plku mkv jest kilka ścieżek audio w tym np. pl to nie ma problemu z wyborem..... koniec cytatu.. wszystko ok ważne to co pobierać by nie tracić limitów.

Edited by HerGregor

No co ty?

Jeśli w plku mkv jest kilka ścieżek audio w tym np. pl to nie ma problemu z wyborem.

a co myslicie o takiej obudowie??

http://www.modecom.pl/product.php?id=507&pageNr=2

widział ją ktoś w realu?, nie wiecie jak sie prezentuje?? czy do środka wejdzie cos jeszcze oprócz napędu 5,25 i dysku 3,5??

Przeczytaj temat cały ktoś kożystal z tej obudowy - dostałem nawet zdjęcia od niego , super wygląda.

Kolejna bolączka do rozwizania - i powtarząjący się cytat : Zastanawiam się nad , czy B-110 czyta obrazy płyt blurej w internecie są ripy blureji z filmami , jak by z tego zrobić obraz ISO lub besposrednio z płyty blurej obraz ISO . Czy pliki ISO blurej ten sprzęcik czyta czy ktoś już to testował , i czy wogule czyta jakieś ripy blureja.

.

I jeszcze jedno czy mając dwa pliki mkv tego samego filmu -- plik 1.mkv - plik 2.mkv czy B-110 wczyta ten 2-gi automtycznie . -- jak to robi np. subedit z divixem.

Edited by HerGregor

Przeczytaj temat cały ktoś kożystal z tej obudowy - dostałem nawet zdjęcia od niego , super wygląda.

Kolejna bolączka do rozwizania - i powtarząjący się cytat : Zastanawiam się nad , czy B-110 czyta obrazy płyt blurej w internecie są ripy blureji z filmami , jak by z tego zrobić obraz ISO lub besposrednio z płyty blurej obraz ISO . Czy pliki ISO blurej ten sprzęcik czyta czy ktoś już to testował , i czy wogule czyta jakieś ripy blureja.

.

I jeszcze jedno czy mając dwa pliki mkv tego samego filmu -- plik 1.mkv - plik 2.mkv czy B-110 wczyta ten 2-gi automtycznie . -- jak to robi np. subedit z divixem.

Witam

Obrazy ISO plyt dvd odczyta. O ile sie nie myle to kopie BluRay 1:1 nie (nie odczyta menu, usług sieciowych, interaktywnych funkcji - JAVA). Po wycięciu samego filmu powinien czytac.

Posiadam A-110 i więcej niż jeden plik w folderze odczytuje jeden po drugim automatycznie.

Pzdr

Marcin

...

Jak naciśniesz Play zamiast Enter to czyta po kolei wszystkie pliki w katalogu

Czy ktos tez zauważył że B-110 czyta płyty dvd z napędu nawet te orginalne jeżeli są niezabezpieczone (lub mają region free)?

Czyta spokojnie orginalnego cejrowskiego, ale np. Ironman'a lub Indiane 4 już nie.

Jak naciśniesz Play zamiast Enter to czyta po kolei wszystkie pliki w katalogu

Czy ktos tez zauważył że B-110 czyta płyty dvd z napędu nawet te orginalne jeżeli są niezabezpieczone (lub mają region free)?

Czyta spokojnie orginalnego cejrowskiego, ale np. Ironman'a lub Indiane 4 już nie.

Wszystkie odtwarzacze NMT (od A-100 do najnowszych) czytają niezabezpieczone płyty. Zawsze tak było.

Czy jakiś pasjonat złożyłby mi coś takiego w zgrabnej odbudowie Mini-ITX z napędem Blu-ray

Edited by arczi72

Czy jakiś pasjonat złożyłby mi coś takiego w zgrabnej odbudowie Mini-ITX z napędem Blu-ray

Nie ma sprawy -mogę Ci złożyć. Zwłaszcza, że już są albo będą B-110 w zaprzyjaźnionym sklepie.

Witam

Czy gdzieś jest napisane(w jakiś zaleceniach czy instrukcji) że B110 wymaga w ogóle aktywnego chłodzenia?

Złożyłem niedawno zestaw (w starej obudowie po sprzęcie poczciwej DIORY......w której szczelin wentylacyjnych jest całe mnóstwo) i wydaje mi się że płyta za bardzo się nie grzeje?

pozdr

tc

arczi72> Wsadzanie Blue-ray do B-110 nie ma za bardzo sensu bo:

1) Orginalnych płyt ci nie odtworzy zarówno Blue-ray jak i DVD (sprawdzałem na kilku DVD nic nie działa). Wynika to z braku odpowiednich licencji w sofcie pocorna.

2) Nagrywanie na blue-ray albo DVD sprowadza się do tego, że trzeba to robić przez PC'ta, na którym jest program do nagrywania płyt, np. NERO :-).

3) Ogólnie napędy chodzą bardzo głośno (czytaj"sieczkarnia") odtwarzanie z nich jest "mało komfortowe". Dla mnie jedną z najważnijszych zalet pocorna jest CISZA, tzn. brak witraczków oraz dyk 2,5", który jest nieporównywalnie cichszy od 3,5".

4) Praktycznie napęd można wykorzystać jako BACKUP, wychodzi taniej niż na HDD, ale jest to uciążliwe, lepszym rozwiązaniem jest NAS.

Moja obecna konfirguracja to:

1) B-110

2) obudowa FEEL 202 MODECOM

3) HDD 2,5" 500GB SATA - Seagate ST9500325AS

4) Nagrywarka DVD slim

Nie robiłem chłodzenia pasywnego, bo nie ma żadnych problemów z przegrzewaniem. Sądzę, że w tej obudowie SIGMA ma bardziej komfortowo, niż w oryginale(A-110) z 3,5" dyskiem.

Obudowa FEEL 202 (cena około 220 zł) jest niezła , przy czym:

a) Ma fatalnej jakości oryginalne gniazdo DC(plastikowe i przykręcane na dwa wkręty), odłącza się czasem zasilanie. Musiałem kupić nowe typu 55/2,5 za 4 zł. Problem znikł.

:) Słabo widać, czerwoną diodę LED HDD, ale to kwestia gustu.

c) Brak orginalnych zamocować do dysku 2,5"w kieszeni 3,5". Musiałem dorobić z pianki :-)

d) Czujnik podczerwieni do pilota mam na zewnątrz, aby go umieścić w środku trzeba by coś pokombinować, otwór w panelu ?

Z plusów tej obudowy:

a) Niska cena - 220 zł, a dostajemy praktycznie wszystko co jest potrzebne do złożenia, łącznie z zasilaczem i adapterem do DVD slim.

B) Ogólnie jest starannie wykonana, mimo, że to nie aluminium, ładna niebieska dioda na wyłączniku (przypomina SAMSUNGA).

c) Brak wiatraczków !!

d) Mała i może stać w pionie i poziomie - są odpowiednie nóżki w komplecie.

Złożyłem to ze dwa dni temu, fajnie działa :)

LG BD-370 - czy to jest konkurencja dla B - 110 .

Blurej - mkv - divix HD i xwid HD - napisy txt - blurej w orginale - dvd w orginale.

Czy złoty gral B - 110 stanie się tylko kubkiem bez ucha - który nie wszystko potrafi.

http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=...mp;#entry151677

Post. 24 mły tescik LG - 370

Jak by porównac ten mini tescik LG do B -110

Co jest w LG z co jest w B -110

Edited by HerGregor

A LG odtworzy rip'y DVD i BD z dysku podpiętego do USB? Albo kilkunasto gigowy plik MKV? Jeśli nie, to owe ucho nieco się tylko obtłucze... ;)