Jump to content
Sign in to follow this  
blazej_b

Gdzie można kupić jakikolwiek CRT HD??

Recommended Posts

Bardzo miło wspominam moje spotkanie z Philipsem CRT 551... kupiłem go gdy toczył walkę o byt z Samsungiem SLIM 409,

Zapłaciłem za niego przez internet 2300 zł, i po 15 miesiącach ogladania sprzedałem....za 2300!!!, a cena na allegro szła w górę, gość który wylicytował prosił mnie abym go mu sprzedał i zakończył aukcję :D

I to był naprawdę super sprzęt, przez HDMI jakość obrazu... dźwięk żyleta

Trochę migał przez HDMI ale po kilku dniach bez problemu wzrok się przyzwyczajał

Kultowy model

Dźwięk żyleta ??? - akurat 9551 daje najsłabszy dźwięk jaki słyszałem z TV , głównie za sprawą często wpadającej w nieprzyjemny rezonans obudowy (nawet przy średnim natężeniu głośności) .

Teraz używkę na Allegro można kupić za ok. 1000zł - i ja POLECAM taki zakup .

Do samego obrazu SD ZNACZNIE lepszy będzie któryś z najlepszych Panasoniców - oczywiście już są tylko używane do kupienia .

9551 Philipsa sygnał SD wyświetla - jak na CRT - przeciętnie ; choć jest najlepszym co łączy jakość SD i HD , a w HD (pomijając wielkość obrazu) wciąż jest nie do pobicia - w skali bezwzględnej .

Zapomniałeś o JVC HV36p38 i JVC HV32P40 :lol: Component i 1080i oba. Jednak 36 lepszy pod każdym względem, nawet w jakosci obrazu :D Najwyższy model JVC CRT na Europę :). SD na poziomie najlepszych Panasów i 1080i dodatkowo.

Poluję, jednak nie do dostania (używany) :/

Sorka za odkop :blink:

Edited by Metal

Mam Philipsa 9551 i dla mnie po kalibracji nie ma nic lepszego sd super dzięki pixel+ wygląda prawie jak HD a filmy oglądam tylko w HD z WD media player-a rewelka jedyna wada, że wtedy 100Hz nie działą i obraz delikatnie mruga. Na codzień sprzedaję TV i nie znalazłem jeszcze takiego który równie dobrze radzi sobie w sd jak ten Philips jak większość kanałów będzie w HD to kupię sobie inny większy tv na obecną chwilę nie widzę potrzeby. :blink: