Skocz do zawartości

HDTV Centrum Polska używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookie aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
  •  

Witaj!


Zaloguj się  Zaloguj się z Facebook Zaloguj się z Twitter

Rejestracja
ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĘ WIADOMOŚĆ!
 
Witamy na największym w Polsce PROFESJONALNYM forum o tematyce HDTV: HDTVPolska.com. Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.


Od 2006 roku na forum zarejestrowało się ponad 148.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 unikalnych użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum.

Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.

Ważne:

Jako jedyni w Polsce używamy do testów najwyższej światowej klasy sprzętu kalibracyjnego dzięki czemu nasi Czytelnicy mogą być pewni rzetelnych i wiarygodnych testów. Więcej można przeczytać tutaj: Jak testujemy wyświetlacze na HDTVPolska.com? Czemu testy są najbardziej profesjonalne w Polsce?
 
 
 
Guest Message by DevFuse

Zdjęcie

Jedna antena + dwa dekodery


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
12 odpowiedzi na ten temat

#1 Nightcom

Nightcom

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów
  • Dołączył: 09-październik 07

Napisany 13 październik 2007 - 22:23

Witam chciałem się zapytać co będzie potrzebne aby do jednej anteny podłączyć dwa nbox HDTV recordery
bo jeżeli dobrze rozumiem to do jednego nboxa recordera potrzeba 2 kable ? czyli do dwóch nbox recorderów potrzeba 4 ??
i jeżeli tak to jak to podłączyć :P
I jeszcze drugie takie małe pytanie wiem że można podłączać przez HDMI to TV a czy przez Euro też się da ? czy będą z tym jakieś problemy?
za odpowiedz z góry dziękuje.

#2 Gmeru

Gmeru

    HD

  • Admin
  • 14183 postów
  • Dołączył: 17-styczeń 06

Napisany 13 październik 2007 - 22:36

Zmień tylko konwerter na QUAD (on ma 4 wejścia)

Co do EURO to do jakich TV podpięte będą recordery? jak do płaskich to jeden daj po HDMI a drugi po componencie. EURO jest tylko do zwykłych TV CRT.

SPRZEDAM:

Multiswitch Triax TMS 9/16 P 9WE/16WY oraz Multiswitch Triax TMS 5/16 P 5WE/16WY

 

Kino Full HD: OLED LG EA980V + Kuro 5090H + Biały JVC X30 (wszystko po kalibracji 2D & 3D by Maciej Koper) + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
4K: Samsung 40HU6900 jako monitor PC 4K/60Hz
Stereo: 6C33C tube amp by Andrzej Analogowy (lampa) + Dynaudio Focus 160 = :D :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku / Domowej pokoje kinowe na Facebooku
Zaprezentuj swój pokój kina domowego!
fs_overall.png


#3 Nightcom

Nightcom

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów
  • Dołączył: 09-październik 07

Napisany 13 październik 2007 - 23:00

Zmień tylko konwerter na QUAD (on ma 4 wejścia)

Co do EURO to do jakich TV podpięte będą recordery? jak do płaskich to jeden daj po HDMI a drugi po componencie. EURO jest tylko do zwykłych TV CRT.


Jeden będzie podłączony do mojego Samsunga LE23R82B przez chyba HDMI
a drugi nie jest mój wiem tylko że to jakiś starszy telewizor 15calowy
I jeszcze jedno mógłbyś polecić jakiś konwerter QUAD?
I czy ktoś może polecić jakiegoś montera działającego na terenie warszawy ?

Edytowany przez Nightcom, 13 październik 2007 - 23:36.


#4 daniel76

daniel76

    4K

  • Użytkownik
  • 1067 postów
  • Dołączył: 29-czerwiec 06

Napisany 17 grudzień 2007 - 23:02

No to może ja zadam pytanko bo się zaczynam już gubić :P Przykładowo chcę podłączyć do tv dwa tunery z dyskiem. 1 - Cyfra+ , 2 - N. Obydwa są recorderami. Mam antenę 110 cm. Co potrzebuję do instalacji ( jakie konwertery + ewentualnie DiSecQ ) żeby mieć z jednego i drugiego tunera możliwość nagrywania z HB i Astry ???? Czy to mają być dwa osobne Quady z diSecQ czy jakies monoblock quad ? Kurcze pomóżcie bo zastanawiam się czy na święta nie zrobić prezentu ale głupio będzie jak zestaw będzie niekompletny :) Doradzicie ?

#5 Joki

Joki

    XviD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 220 postów
  • Dołączył: 22-październik 06

Napisany 18 grudzień 2007 - 10:50

Jest kilka możliwości, ale najprościej byłoby zastosować konwerter poczwórny, jeśli masz możliwość pociągnięcia czterech kabli od konwertera do odbiorników. Podłączyć i po sprawie. Tak jakby to były oddzielne instalacje.
Pozdrawiam.

#6 daniel76

daniel76

    4K

  • Użytkownik
  • 1067 postów
  • Dołączył: 29-czerwiec 06

Napisany 18 grudzień 2007 - 11:07

Mam możliwość podciągnąć 4 kable. Czy do takiej instalacji odpowiedni będzie taki konwerter ? http://www.hollex.pl...a...t=27&id=576 Dzięki z góry za pomoc i rady.

#7 mamin13

mamin13

    S-VHS

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 94 postów
  • Dołączył: 25-październik 06

Napisany 18 grudzień 2007 - 11:14

Mam możliwość podciągnąć 4 kable. Czy do takiej instalacji odpowiedni będzie taki konwerter ? http://www.hollex.pl...a...t=27&id=576 Dzięki z góry za pomoc i rady.

Ten konwerter się nadaje, a do tego masz jeszcze programy z Astry.Jeśli nie potrzebujesz "zeza" na Astrę to kup sobie konwerter Quad np.http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=25&id=565 będziesz miał 100zl w kieszeni.

#8 daniel76

daniel76

    4K

  • Użytkownik
  • 1067 postów
  • Dołączył: 29-czerwiec 06

Napisany 18 grudzień 2007 - 11:17

no właśnie chodzi mi o to żeby mieć dwa recordery podłączone do tv i z dwóch możliwość nagrywania z Astry i HB . Tak więc sądzę że ten monoblock quad powinien być ok ale proszę o potwierdzenie mojej "wizji" :) przez kogoś bardziej doświadczonego w "stawianiu" instalacji tv sat.

Edytowany przez daniel76, 18 grudzień 2007 - 11:18.


#9 aniutek

aniutek

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów
  • Dołączył: 18-luty 10

Napisany 18 luty 2010 - 17:00

A jesli sa tylko dwa kable i brak mozliwości poprowadzenie czterech z anteny? Czy jest wtedy możliwośc podłączeniu dwóch dekoderów z możliwością nagrywania?

#10 raffal

raffal

    1080i

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 498 postów
  • Dołączył: 17-październik 06

Napisany 18 luty 2010 - 17:03

To ja też zadam jedno pytanie:

Czy do jednoczesnego odbioru Cyfry+ i N na terenie Warszawy wystarczy antena 85 cm ?

Sony KDL-46HX850 || Onkyo TX-SR616 || Quadral Quintas 5000 || Wharfedale SPC8 || Xbox One || X360 20 GB :D || PS4 || PS3 Slim 320 GB || MediaBox+ 500GB || Logitech Harmony ONE || WD HD TV Player II Powerfull HTPC :-)


#11 diana

diana

    720p

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 317 postów
  • Dołączył: 14-lipiec 06

Napisany 18 luty 2010 - 19:31

Antena 85-ka będzie ok.

#12 marek1977

marek1977

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów
  • Dołączył: 07-kwiecień 11

Napisany 27 grudzień 2011 - 17:37

To może ja o coś zapytam?.Mam dwa dekodery podłączone do jednej anteny 85cm,jeden hd cyfry ,drugi sd telewizji na kartę,wszystko jest super ,obraz idealny tu i tu,tylko na HD mam sygnał 78% ,a na SD 97%.Dodam że wszystko jest nowe i jeśli zamienię dekodery jest tak samo,może ktoś podpowie czym to jest spowodowane?.

#13 JackS.

JackS.

    720p

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 428 postów
  • Dołączył: 01-czerwiec 09

Napisany 27 grudzień 2011 - 17:46

To może ja o coś zapytam?.Mam dwa dekodery podłączone do jednej anteny 85cm,jeden hd cyfry ,drugi sd telewizji na kartę,wszystko jest super ,obraz idealny tu i tu,tylko na HD mam sygnał 78% ,a na SD 97%.Dodam że wszystko jest nowe i jeśli zamienię dekodery jest tak samo,może ktoś podpowie czym to jest spowodowane?.

Różnym wyskalowaniem czujników sygnału z anteny w każdym z tych dekoderów.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Google+