Witaj na HDTV Centrum Polska
![]() |
WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ! Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.
Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników. Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:
|
Guest Message by DevFuse
46PFL9706K czy KDL-46HX920
Rozpoczęte przez maciek876, 07 lut 2012, 18:07
11 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 luty 2012 - 18:07
Dużo, dużo ma i jeden i drugi natomiast nie miałem doczynienia z ani jednym ani z drugim, więc nie wiem jak jest w praktyce, bo w teorii lepiej wygląda philips - więcej dodatkowych bajerow na obraz / ma ktos moze jeden albo drugi tv o którym coś może więcej napisac?
Napisany 07 luty 2012 - 19:34
Ło ho ho to jak wybór między Mercedesem a BMW albo AUDI ; ) Obrazowo będzie podobnie może z lekką szalą w stronę Philipsa (chodzi tylko i wyłącznie o czerń) ale jeżeli chodzi o dodatki, dodatki sieciowe, 3D itd to bez dwóch zdań Sony.
Ale prawda jest taka, że nawet jakbyś w ciemno kupił jeden czy drugi to byłbyś zadowolony
Ale prawda jest taka, że nawet jakbyś w ciemno kupił jeden czy drugi to byłbyś zadowolony
Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25
Sprzedam prawie nówka Projektor biały JVC X3 3D (100h lampa) - 9,999zł
Kuro + JVC X3 + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku

Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku

Napisany 08 luty 2012 - 11:16
To ciekawe bo jakoś wiele tytułów odpalałem na HX920 i tego DUŻEGO crosstalku nie widziałem. Zresztą podobnie jak na tym Philipsie. Zdarzy się w zależności od filmu czy gry ale mówienie duży to delikatnie mówiąc DUŻE przegięcie i nie prawda. Obraz na HX920 w 3D z dobrym materiałem jest rewelacyjny. Ale wiele zależy od materiału bo oba telewizory są pod tym względem bardzo dopracowane.
Szczerze jakbym miał wybierać między tymi dwoma modelami to naprawdę miałbym ciężki orzech do zgryzienia... takie rzeczy jak przemega piękny monolityczny wygląd, aplikacje TVN, TVP itd., wiele innych funkcji czy jakość obrazu mocno kierują w stronę HXa ale... Philips ma wypasionego ambilighta czy naprawdę bardzo wysoką jakość obrazu, wręcz szczyt technologii LCD. Oj trudny wybór...
Szczerze jakbym miał wybierać między tymi dwoma modelami to naprawdę miałbym ciężki orzech do zgryzienia... takie rzeczy jak przemega piękny monolityczny wygląd, aplikacje TVN, TVP itd., wiele innych funkcji czy jakość obrazu mocno kierują w stronę HXa ale... Philips ma wypasionego ambilighta czy naprawdę bardzo wysoką jakość obrazu, wręcz szczyt technologii LCD. Oj trudny wybór...
Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25

Napisany 08 luty 2012 - 17:54
Jakiś facet z mediamarktu zaśmiał się w głos i powiedział mi tak; to tak jakbyś wybierał między cisowianką a roztoczanką> różnicy gołym okiem 'ogromnej' nie widać... i pytajac po raz 2 odpowiedzial mi ze wlasnie osobiscie to bralby philipsa bo ma ambilight i ze w tej półce cenowej to są to 2najlepsze tv. A ja nadal nie wiem który jednak ma w sobie to coś, czym mógłbym mnie oczarować (oprócz ambilighta od philipsa...)
Napisany 08 luty 2012 - 18:03
[4] a co do crosstalku w 3d sony to może i w ex720 - jest crosstalk ale już w np. hx(7/8/9)20 ten crosstalk jest już znacznie mniejszy >tzn. NIE MA nadal wspaniałego 3D w telewizorach ponieważ jest to jeszcze początkująca technologia, ale i tak i tak crosstalk jest nawet w takich gigantach jak wspomniane w tym temacie hx920 czy pfl9706 - może i mały - ale jest!
Napisany 13 luty 2012 - 12:57
Panowie.
Co Wy z tym ambilightem?
Przeciez to taki bajer. W grze moze spotegowac nastroj, w sypialni robic za lampke, czy wspomagac wizualizacje jakies muzyczki ale do ogladania filmow to sie przeciez nie nadaje.
Kontrast i czernie ida w diably
Jako posiadacz najgorszej pod tym wzgledem implementacji Aurea - gdziepoza tlem swieci cala ramka, moge sie pod tym podpisac obiema rekami.
Nie moge sobie wyobrazic ogladania 3D w takich warunkach :
Co Wy z tym ambilightem?
Przeciez to taki bajer. W grze moze spotegowac nastroj, w sypialni robic za lampke, czy wspomagac wizualizacje jakies muzyczki ale do ogladania filmow to sie przeciez nie nadaje.
Kontrast i czernie ida w diably
Jako posiadacz najgorszej pod tym wzgledem implementacji Aurea - gdziepoza tlem swieci cala ramka, moge sie pod tym podpisac obiema rekami.
Nie moge sobie wyobrazic ogladania 3D w takich warunkach :
Edytowany przez binary, 13 luty 2012 - 12:58.
Dodaj odpowiedź
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników