Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

SONY BDP-S1

7 odpowiedzi na ten temat

#1 pakpak

pakpak

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 05 luty 2012 - 23:25

Witam wszystkich.Jestem nowym forumowiczem i jestem zielony w temacie BD i HDTV.Minęło parę ładnych lat od testu tego odtwarzacza,kawał czasu  :)  W ostatnim czasie na aukcjach internetowych pojawiły się te "dinozaury" odtwarzaczy w bardzo atrakcyjnych cenach . Skusiłem się i klops. :( Player przywieziony z Niemiec ble- ble takie tam myślę git :rolleyes: !!! Jak to na aukcjach ukryta niespodzianka,mianowicie REGION USA ,CANADA  :blink:  Może jakieś ustawienia w menu lub jakieś tricki pilotem ?żeby ustawić poprawny region 2 .Dodam że mam identyczny player jak ten z testu .POMOCY!!!

#2 pmcomp

pmcomp

HD Maniak 1080p

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3985 postów

Napisany 06 luty 2012 - 07:38

Zobacz postpakpak, o 05 luty 2012 - 23:25, powiedział:

Witam wszystkich.Jestem nowym forumowiczem i jestem zielony w temacie BD i HDTV.Minęło parę ładnych lat od testu tego odtwarzacza,kawał czasu  :)  W ostatnim czasie na aukcjach internetowych pojawiły się te "dinozaury" odtwarzaczy w bardzo atrakcyjnych cenach . Skusiłem się i klops. :( Player przywieziony z Niemiec ble- ble takie tam myślę git :rolleyes: !!! Jak to na aukcjach ukryta niespodzianka,mianowicie REGION USA ,CANADA  :blink:  Może jakieś ustawienia w menu lub jakieś tricki pilotem ?żeby ustawić poprawny region 2 .Dodam że mam identyczny player jak ten z testu .POMOCY!!!

Tylko autoryzowany serwis SONY.
Jeśli powiesz że przywiozłes z USA swój odtwarzacz do Europy i teraz chcesz go tutaj uzywac to nie powinni Cie olać.

Pozdro
pmcomp

SPRZEDAM: płytę B-110 Popcorn z pilotem i odbiornikiem IR - 150,- zł
SPRZEDAM: 3szt HDD WD 1TB SATA - 800,- zł
SPRZEDAM: 1szt HDD Seagate 750GB ATA (IDE) - 350,- zł
SPRZEDAM: Harry Potter blu-ray 3D cz.1+2 (PL) - 100,- zł
SPRZEDAM: pamięć 2 x 2GB do iMac, MacBook, 1333 MHz, oryginał, Samsung - 130,- zł
Mam potrzebę przegrać płytę vinylową na format cyfrowy 24bit/96Khz albo wyżej. Czy ktoś wie gdzie i jak można coś takiego zrobić?

(HD-klamoty i ... koty)
(BD - 239)
(HD DVD - 86)
(koty - 3)
(piloty - dużo ... za dużo ... choć już zakupiłem Harmony One)

#3 Barthezz

Barthezz

VCD

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 103 postów

Napisany 06 luty 2012 - 08:11

Wątpię żeby serwis Sony to naprawił,ponieważ na tych odtwarzaczach z tyłu jest napisane NOT FOR SALE. Pewnie jakby to było takie łatwe to gosc by naprawił i sprzedał drożej niz 80zl :)
Panasonic TX-46G30,Kabel HDMI AUDIOQUEST CinemaQuest 3,Konsola zasilania Belkin PF40,PS3 80Gb,POPCORN HOUR C-200 + WD Green Power 2TB,Mediabox z nagrywarka HD UPC,Denon PMA-710 AE,Denon TU 1500 AE,Technics SL-PS 7,Avance Omega 503

#4 BoDeX

BoDeX

HD Maniak 1080p MOD

• VIP
  • 6313 postów

Napisany 06 luty 2012 - 09:08

Kupuj płyty bez regionu i po kłopocie.  :)
Pozdr. BoDeX  ®

SPRZEDAM  -  Tryptyk STAR WARS TRILOGY - oryginalna grafika LucasFilm -
http://hdtvpolska.co...204#entry273204

#5 pakpak

pakpak

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 07 luty 2012 - 20:05

Mam jeszcze jedno pytanie.Gdy wkładam płytę dvd oryginalną, z regionem "0" czyli multiregion i wyskakuje napis "cannot play this format".Czy można coś z tym zrobić? Proszę o pomoc.

#6 BoDeX

BoDeX

HD Maniak 1080p MOD

• VIP
  • 6313 postów

Napisany 07 luty 2012 - 23:10

This format, to nie to samo co  WRONG REGION - coś masz nie tak z płytą.

Region "0"  to  ciągle  region.
Ty kupiłeś dla regionu "1" i kropka.

Jak cos ważnego, to przegraj płytę ze zdjęciem regionu (choćby  DVDSHRINK -iem)
Pozdr. BoDeX  ®

SPRZEDAM  -  Tryptyk STAR WARS TRILOGY - oryginalna grafika LucasFilm -
http://hdtvpolska.co...204#entry273204

#7 pakpak

pakpak

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 11 maj 2012 - 18:14

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Sprzęt sprzedany na aukcji,nabywcy nie przeszkadzało że odtwarzacz ma region 1.:)

#8 mobor

mobor

1080p

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4371 postów

Napisany 11 maj 2012 - 18:22

Bo pewnie znalazł w necie kod wpisywany z pilota na multiregion ;)

Dodaj odpowiedź

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników