Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

Egreat R200S

96 odpowiedzi na ten temat

#1 Infoposter

Infoposter

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 05 luty 2012 - 17:09

Witam wszystkich,

Chciałbym zapoczątkować nowy wątek poświęcony odtwarzaczowi Egreat R200S.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dokładne parametry znajdziecie tutaj:
Specyfikacja

Występują modele które różnią się między sobą:
  • R200S - nie posiada modułu WiFi
  • R200S Pro - posiada moduł WiFi
Jeszcze jest wyższy model R300S Pro - ma WiFi i jedyna różnica to LAN 1GB ale nich was nie zwiedzie te 1Gbit bo transfery po lanie z dysku i na dysk odtwarzacza są takie same jak przy R200S który ma LAN 100Mbit. Inna trochę obudowa i dodatkowe przyciski.

Sprzęt bardzo dobrze wykonany i ma bardzo dobre wsparcie oprogramowania, ale mam kilka uwag i porad co do sprzętu:

1. Transfer po sieci lan jest na poziomie 2.5Mb/s zapis i odczyt do Samby. Prawda podobnie transfer można zwiększyć po przez wyłączenie DLNA - u mnie zwiększyło o 1Mb/s. Jak na taki mocny nowy procek to jest jakąś kpiną. Tutaj zawiniła konstrukcja albo soft.

2. Wentylator niestety jest dosyć hałaśliwy i trzeba zmniejszyć obroty po przez dostawienie rezystora ok 22-24R o mocy co najmniej 1W - różnica jest kolosalna. Opis modyfikacji zasilania do wentylatora:

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

3. Wersja firmware 2.0.1.8 ma mocno okrojoną bazę usług Internetowych w stosunku do pierwszej wersji oprogramowania, zostaje tylko około 1/3 wszystkiego co było - porażka nawet nie ma radia Internetowego a już nie mówiąc o reszcie. Jest to wynik skopanego softu albo celowe działanie producenta tylko nie wiadomo dlaczego.

4. Zalecam zainstalowanie modowanego firmware od naszych sąsiadów z południa. Oprogramowanie można pobrać z mojego serwera: xEgreat-III-R200S-R300-2.0.1.8-by-CS-DMD-XLCZ.zip
Soft ogólnie jest w języku Polskim (można sobie wybrać) dodatki DMD i XLiveCZ są w języku czeskim albo angielskim. Co najważniejsze posiada wszystkie usługi Internetowe a nawet więcej Dodany obrazek  Dodany obrazek
Przeżyłem szok jak zobaczyłem co jest dodane przez ludzi z Czech aż, nie wiarygodne jak się chce to można wszystko zrobić - tylko szkoda że jest dużo po czesku aktualizacji i ustawień.
Telewizja Internetowa - bardzo dużo kanałów nawet HD,  z Polski aż 54 kanały!

Aktualna wersja firmware R200S / R300PRO ver. 2.1.6.0 oryginalna czy modyfikowana jest pełna bugów i jak dla mnie strasznie chaotyczna (te same kanały TV można znaleźć w kilku różnych sekcjach) na razie nie polecam instalowanie tego (nie ma tego na oficjalnym wątku firmware DMD tylko gdzieś z boku i na głównej stronie producenta brak info o tym sofcie)

Tutaj można zobaczyć jak wygląda menu tego softu, nie jest to super jakość ale idzie wszystko zobaczyć:

Dodany obrazek

CDN ......

Proszę o wasze spostrzeżenia i wszelkie informacje

Szukam chętnych do pomocy w przetłumaczeniu softu z Czeskiego na Polski

Sprzęt do testów dostarczył sklep HDSpot z Gdańska

Edytowany przez Infoposter, 14 kwiecień 2012 - 17:03.

#2 long_28y

long_28y

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 253 postów

Napisany 06 luty 2012 - 14:37

Zgadzam sie z przedmowca. Nabylem ten sprzet i na sofcie fabrycznym lipa na calej linii. Soft od naszych czeskich sasiadow jest fantastyczny - prezentuje sie duzo lepiej , choc czasem na podgladach z kamer internetowych (jest ich z 80) zdazaja sie zwisy. DMD and XLiveCz zapiera dech w piersiach . Telewizja HD dziala nieraz lepiej niz na moim tunerze z Cyfry. Zastanawiam sie jak oni to robia :)

Poza tym po instalacji mozna sie samba dobrac do zawartosci DMD i XLIVE i sobie to lekko poprzerabiac. Jeszcze nie probowalem, ale skrypty sa dostepne.

Swoja droga jestem ciekawy czy dziala soft od Xtremera - to przeciez blizniacze modele.

Potwierdzam tez modelowe wykonanie sprzetu. Obudowa aluminiowa, dysk wchodzi bez najmniejszego problemu. Mam wersje z dwoma antenami WIFI.

Edytowany przez long_28y, 06 luty 2012 - 16:48.

#3 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 12 luty 2012 - 18:30

Witam.
Zamierzam nabyć model r300 on ma sieć 1gb i tym się różni ale gdzieś mi się obiło o uszy że strasznie głośno hula wiatrak w r200s, czy potwierdzacie? Wdzięczny też byłbym za lineczki do czeskich stron. Jak sprawa wygląda z menu czy istnieje możliwość jego poprawy (chodzi o wygląd np. jak w dvico tvix Xroid A1) tutaj widok
Dodany obrazek

Edytowany przez 19731118, 12 luty 2012 - 18:43.

#4 long_28y

long_28y

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 253 postów

Napisany 13 luty 2012 - 09:05

Ten android w R200 / R300 to raczej ciekawostka niz system do normalnej pracy. Nie widzi dysku twardego, android w przedwojennej wersji, do tego chyba nie do konca oficjalny - bo android market oczywiscie nie dziala. Klawiatura ekranowa - chinska. WIec nie nastawiaj sie specjalnie na tego androida na playerze. Ale natywny system playera dziala calkiem sprawnie

Pare linkow - chinskie forum o R200/R300:
http://bbs.egreatwor...play.php?fid=70

Najlepsze chyba czeskie forum:
http://www.egreat.cz...wforum.php?f=59

Zrodla / link do autora xlivecz:
https://sites.google.../navody-xlivecz

A tu jakies niemieckie forum o temacie R200/ R300:
http://www.egreat-hd...forum/index.php

Niewiele narazie w polsce slychac o tym playerze.

Edytowany przez long_28y, 13 luty 2012 - 09:07.

#5 boxing

boxing

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 13 luty 2012 - 13:46

witam,

potwierdzam - wiatrak slychać... ale znośnie. Jak sie coś ogląda z głosem, to nie słychać :mellow: Podobno jak się wsadzi dysk, to mniej słychać. narazie mam zewnętrzny, to nie wiem jak to w rzeczywistości jest. Android faktycznie niedopracowany, nie wszystko działa. ale dramatu nie ma. Działa np. TVN Player, Google z mapami włacznie, itditd.. Klawiaturę chińską można wyłączyć w opcjach i wtedy jest juz normalnie (do następnego włączenia ^_^  - trzeba znowu ją wyłączyć... To co z Egreat'em wyprawiają koledzy z Czech, to faktycznie nawet trudno określić - wierzyć się nie chce...  Pewien kanał dla dzieci nadawany w HD w jakości lepszej niż tę, którą znam :blink:  Za takie pieniądze +soft od kolegów z czech, nic rozsądniejszego się nie znajdzie. Mam na myśli r200 oczywiście.

#6 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 13 luty 2012 - 19:31

Dzięki serdeczne za szybki odzew zamówiłem r300 także sądzę że można by te dwa playerki prowadzić w jednym temacie bo firmware ten sam a ja napiszę jak od strony hardware czy wiatrak też taki hałaśliwy etc.

Edytowany przez 19731118, 13 luty 2012 - 19:33.

#7 wonio

wonio

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 51 postów

Napisany 14 luty 2012 - 09:10

Czy alternatywne firmaware od kolegów z Czech z modelu R200 mozna zainstalować w modelu R6s ?

#8 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 14 luty 2012 - 10:35

procesor niby ten sam ale już bez wyświetlacza i innych wyjść jak dźwięk koaksjal, wiatrak itp może się coś posypać ale nie wiem do końca

#9 szalek

szalek

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 14 luty 2012 - 18:15

Zobacz postwonio, o 14 luty 2012 - 09:10, powiedział:

Czy alternatywne firmaware od kolegów z Czech z modelu R200 mozna zainstalować w modelu R6s ?

Do modelu R6S też jest alternatywne fw: R6s i nowsze R6s

Edytowany przez szalek, 14 luty 2012 - 18:41.

#10 szalek

szalek

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 14 luty 2012 - 18:23

Polecam ten temat na forum egreat.cz: Aktuální firmware "E-III" s IMS 2011 by DMD (R200S a R300)

#11 long_28y

long_28y

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 253 postów

Napisany 15 luty 2012 - 09:03

Probowalem przejrzec pliki zrodlowe - jakby sie uprzec to mozna by zrobic tlumaczenie tego fantastycznego softu kolegow z Czech :)

#12 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 15 luty 2012 - 13:43

Zobacz postlong_28y, o 15 luty 2012 - 09:03, powiedział:

Probowalem przejrzec pliki zrodlowe - jakby sie uprzec to mozna by zrobic tlumaczenie tego fantastycznego softu kolegow z Czech :)

A podpowiedz jak dobrałeś się do plików źródłowych bo oprócz spolszczenia ja podłubałbym w grafice żeby toto ładniej się prezentowało coś ala grafika załączona powyżej z xroida A1

Edytowany przez 19731118, 15 luty 2012 - 14:09.

#13 Infoposter

Infoposter

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 16 luty 2012 - 00:12

Zobacz post19731118, o 15 luty 2012 - 13:43, powiedział:

A podpowiedz jak dobrałeś się do plików źródłowych bo oprócz spolszczenia ja podłubałbym w grafice żeby toto ładniej się prezentowało coś ala grafika załączona powyżej z xroida A1
Dostęp jest przez sambę start>>uruchom wpisać file://192.168......  pokazują się katalogi

#14 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 16 luty 2012 - 08:14

Zobacz postInfoposter, o 16 luty 2012 - 00:12, powiedział:

Dostęp jest przez sambę start>>uruchom wpisać file://192.168...... pokazują się katalogi
Ok ale to jest działanie na żywym organiźmie a mi chodzi o możliwość przeróbki i stworzenie firmware dla potomnych :-)

#15 long_28y

long_28y

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 253 postów

Napisany 16 luty 2012 - 08:56

Pamietam jak wygladal update dla jakiegos alternatywnego softu dla Icyboxa - najpierw instalowalo sie firmware oryginalny, a potem jeden update plikow lokalnych i voila :)

#16 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 16 luty 2012 - 10:10

Zobacz postlong_28y, o 16 luty 2012 - 08:56, powiedział:

Pamietam jak wygladal update dla jakiegos alternatywnego softu dla Icyboxa - najpierw instalowalo sie firmware oryginalny, a potem jeden update plikow lokalnych i voila :)

update jak najbardziej ale pytanie jak go odpowiednio przygotować aby z łatwością integrował się z całością firmware

Edytowany przez 19731118, 16 luty 2012 - 10:13.

#17 andidvb

andidvb

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów

Napisany 16 luty 2012 - 21:43

tu juz niemcy robia cos jak skin xbmc

http://www.egreat-hd...?tid=411&page=8
Dreambox Dm800 HD
XBOX - XBMC
Xtreamer Mk1 Blueskin New Style FW 3.0

#18 19731118

19731118

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 17 luty 2012 - 08:32

Zobacz postandidvb, o 16 luty 2012 - 21:43, powiedział:

tu juz niemcy robia cos jak skin xbmc

http://www.egreat-hd...?tid=411&page=8
tak ja przerabiałem już kilka modowanych firmware od czechów, niemców i koreańców, ogólnie na każdym z nich zdarzają się zawiechy ale sądzę jest to spowodowane cały czas dopracowywaniem softu. Niemiecki firmware dość ładna oprawa graficzna ale niemieckie opisy w menu głównym go dyskwalifikują. Ogólnie u mnie te wszystkie czeskie dodatki internetowe choć ciekawe to kiepsko się spisywały odtwarzacz kilka razy wieszał się a co udało się odpalić i tak rwało się przy łączu 6Mb. Nie wiem czy jest sens tłumaczyć coś co unas średnio się spisuje. Na razie chyba warto poczekać na stabilniejsze wersje oprogramowania i cieszyć się samym odtwarzaniem multimediów które jest na dość wysokim poziomie

Edytowany przez 19731118, 17 luty 2012 - 11:08.

#19 long_28y

long_28y

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 253 postów

Napisany 18 luty 2012 - 06:59

Dobra inspiracja do modyfikacji jest ten plik z niemieckiego forum:
http://status.deeway...AEON.Alpha1.rar

Widac gdzie leza wszystkie pliki odpowiedzialne za menu:
root/system/rtk_rootfs/usr/local/bin/home_menu/skin4/scripts

;-)))

A w niemieckim pakiecie odkrylem jeszcze jeden fantastyczny program do automatycznego generowania okladek filmow: ThumbGen_1.2.5 - zaznaczasz katalog i niemal samo sie dzieje.
Efektem sa takie pliki .jpg:
Dodany obrazek

W sumie wystarczy zostawic je w katalogu razem z filmem i nie trzeba zadnego innego menu :-)

Edytowany przez long_28y, 18 luty 2012 - 11:51.

#20 zwierzak14

zwierzak14

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 18 luty 2012 - 09:24

mnie interesuje bardzo jak radzi sobie r6s albo r300 albo r 200 ( lub player) z odtwarzaniem iso bd 3d full hd przez hdmi 1.4 na telewizorze- czy plynnie jest odtwarzane iso , czy TV po podłączeniu egreat  aktywuje okulary 3d???

Dodaj odpowiedź

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników