Chciałbym zapoczątkować nowy wątek poświęcony odtwarzaczowi Egreat R200S.

Dokładne parametry znajdziecie tutaj:
Specyfikacja
Występują modele które różnią się między sobą:
- R200S - nie posiada modułu WiFi
- R200S Pro - posiada moduł WiFi
Sprzęt bardzo dobrze wykonany i ma bardzo dobre wsparcie oprogramowania, ale mam kilka uwag i porad co do sprzętu:
1. Transfer po sieci lan jest na poziomie 2.5Mb/s zapis i odczyt do Samby. Prawda podobnie transfer można zwiększyć po przez wyłączenie DLNA - u mnie zwiększyło o 1Mb/s. Jak na taki mocny nowy procek to jest jakąś kpiną. Tutaj zawiniła konstrukcja albo soft.
2. Wentylator niestety jest dosyć hałaśliwy i trzeba zmniejszyć obroty po przez dostawienie rezystora ok 22-24R o mocy co najmniej 1W - różnica jest kolosalna. Opis modyfikacji zasilania do wentylatora:

3. Wersja firmware 2.0.1.8 ma mocno okrojoną bazę usług Internetowych w stosunku do pierwszej wersji oprogramowania, zostaje tylko około 1/3 wszystkiego co było - porażka nawet nie ma radia Internetowego a już nie mówiąc o reszcie. Jest to wynik skopanego softu albo celowe działanie producenta tylko nie wiadomo dlaczego.
4. Zalecam zainstalowanie modowanego firmware od naszych sąsiadów z południa. Oprogramowanie można pobrać z mojego serwera: xEgreat-III-R200S-R300-2.0.1.8-by-CS-DMD-XLCZ.zip
Soft ogólnie jest w języku Polskim (można sobie wybrać) dodatki DMD i XLiveCZ są w języku czeskim albo angielskim. Co najważniejsze posiada wszystkie usługi Internetowe a nawet więcej
Przeżyłem szok jak zobaczyłem co jest dodane przez ludzi z Czech aż, nie wiarygodne jak się chce to można wszystko zrobić - tylko szkoda że jest dużo po czesku aktualizacji i ustawień.
Telewizja Internetowa - bardzo dużo kanałów nawet HD, z Polski aż 54 kanały!
Aktualna wersja firmware R200S / R300PRO ver. 2.1.6.0 oryginalna czy modyfikowana jest pełna bugów i jak dla mnie strasznie chaotyczna (te same kanały TV można znaleźć w kilku różnych sekcjach) na razie nie polecam instalowanie tego (nie ma tego na oficjalnym wątku firmware DMD tylko gdzieś z boku i na głównej stronie producenta brak info o tym sofcie)
Tutaj można zobaczyć jak wygląda menu tego softu, nie jest to super jakość ale idzie wszystko zobaczyć:

CDN ......
Proszę o wasze spostrzeżenia i wszelkie informacje
Szukam chętnych do pomocy w przetłumaczeniu softu z Czeskiego na Polski
Sprzęt do testów dostarczył sklep HDSpot z Gdańska
Edytowany przez Infoposter, 14 kwiecień 2012 - 17:03.