Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

Nowe serie TV Samsunga na rok 2012 :)

22 odpowiedzi na ten temat

#1 enceladus

enceladus

VCD

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów

Napisany 24 styczeń 2012 - 22:09

NewsZnamy już pełną listę modeli Samsunga na 2012 rok. Poniżej tabela:

Dodany obrazek

Daję linka do źródła: http://www.digitalve...nge-n22874.html

Tym razem seria 6000 ma mieć już pełną obsługę FULL HD w trybie 3D.

Fajnie ?  ^_^

Edytowany przez Gmeru, 25 styczeń 2012 - 10:08.

#2 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10614 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 10:37

Ktoś wie co może znaczyć EH i ES? Że ES to premium? Czy może, że wąska ramka?
Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25
Sprzedam prawie nówka Projektor biały JVC X3 3D (100h lampa) - 9,999zł
Kuro + JVC X3 + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#3 cles

cles

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 85 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 10:52

ES = Elevated Standard ;-)

#4 marianowic

marianowic

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 11:17

Witam.

Niedługo przymierzam się do kupna nowego TV, no i bardzo chciałem Samsunga.
Widzę, że może znajdę coś ciekawego dla siebie.
A tak ogólnie, to waszym zdaniem to będzie dobry wybór do oglądania N-ki, BD i filmów z PC?

Pozdrawiam
Samsung LE37A551; Samsung BD-C6500
Yamaha RX-V465; Emerald ht-300, Harmony One
N-box Turbodekoder; Sony VAIO EB1S1E/B

#5 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 11:25

Myślę, że chyba trudno coś w tym momencie napisać. Ale wszędzie Edge LED. Stawiam, że wiele się nie zmieni od serii D. Tutaj chodzi o wygląd, wyposażenie, smart tv itd.

Zobacz postcles, o 25 styczeń 2012 - 10:52, powiedział:

ES = Elevated Standard ;-)

W sumie ; )
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#6 marianowic

marianowic

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 11:35

Zobacz postGmeru, o 25 styczeń 2012 - 11:25, powiedział:

Myślę, że chyba trudno coś w tym momencie napisać. Ale wszędzie Edge LED. Stawiam, że wiele się nie zmieni od serii D. Tutaj chodzi o wygląd, wyposażenie, smart tv itd.

No właśnie - czy w ogóle będzie w Samsungach Backlid?
Czy to na prawdę aż taka różnica (i czy warta jest swojej ceny) pomiędzy Edge a Backlid?

Pozdrawiam

Edytowany przez marianowic, 25 styczeń 2012 - 11:37.

#7 Xelos

Xelos

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 293 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 12:40

Jeśli masz na mysli Full LED backlight to nie będzie. Tak jak napisał Gmeru tu chodzi o wygląd, wyposażenie, smart tv itd. Pełne podświetlenie LED okazało się bardzo drogie a efekty nie były idealne. Dalsze podnoszenie osiągów okupione byłoby zapewne jeszcze większym wzrostem kosztów a co za tym idzie cen telewizorów. Kto kupiłby nawet doskonały Full LED za 50 tys? Dlatego większość postawiła na Edge LED w oczekiwaniu na OLED i pochodne. Na drugim biegunie do wyboru są telewizory plazmowe.

#8 marianowic

marianowic

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 13:29

Czyli wychodzi na to że lepiej poczekać na OLED?
A kiedy mają trafić modele na rynek - koniec 2012?

Pozdrawiam

#9 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 13:31

Ale takie porównywanie to chyba głównie zależy od kasy. Tak OLEDy będą pod koniec roku ale za 20-30tys. Wiadomo, że lepiej czekać na OLEDa od tych LCD ; )
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#10 Tony72

Tony72

DVD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 254 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 14:17

@gmeru
ES oznacza: seria E, S jak slim ramka.

Jesli wyeliminują nierównomierne podświetlenie to bedzie super tv. Doskonały design, ciekawe funkcje no ale to jest TV i ma super swiecić.
Poczytajcie o najnowszych plazmach Samsunga, bardzo ciekawe i mogą pobic Panasonic'a bo okazuje sie ze na rynku europejskim VT50 to juz nie bedzie taki wypas. Energy star załatwiło Panasonic'a 2012 takie można odnieść wrażenie. Obym sie mylił.

P.S OLED, pieśń przyszłości bo pierwsze ani nie beda idealne ani dostepne nawet dla ponad srednio-zarabiajacego Kowalskiego.

Edytowany przez Tony72, 25 styczeń 2012 - 14:20.

#11 enceladus

enceladus

VCD

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 20:44

Na wyeliminowanie cloudingu to bym raczej nie liczył... niestety  :rolleyes:
Ale dla tych co nie stać na FULL LED'a z lokalnym wygaszaniem i brakiem cloudingu są jeszcze plazmy. I dzięki Bogu !

#12 samir

samir

1080i

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 539 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 23:00

I to jest chyba największy ból nowych TV, które już niedługo pojawią się na pólkach sklepowych. Niby coraz bardziej napchane multimedialnie, ale niewiele działają w poprawie obrazu. Plazma jak była dobra tak jest i pewnie będzie, może nawet jeszcze trochę lepsza, czego ja sobie i wielu zwolennikom tej technologii życzę. Póki w LEDach nie zrobią nic z cloudingiem, backlightem i local dimmingiem nadal będzie to technologia, która mimo niskiego poboru prądu będzie w moich oczach gorsza od "starego" poczciwego LCD z podświetleniem CCFL i nie wnosi nic ponadto do świata RTV. Zanim Samsung nie rozpoczął batalii swoją "NOWĄ TECHNOLOGIĄ LED" nikomu jakoś nie przeszkadzała za specjalnie "grubość" LCD i pewnie było by tak do tej pory.
Z tego co obserwuję większość firm poza paroma dodatkami jak dostęp do neta, parę wejść HDMI i USB więcej no i oczywiście design nie działają zbyt wiele nad tym co jest najistotniejsze w TV - obrazie. Ach bym zapomniał 3D, przez niektórych uważane za zbędne g....o, a niektórzy rzecz jasna do tej pory nie mogą wyjść z podziwu. Cała ta otoczka multimedialna wpływa dość pozytywnie na odbiorców, ale odnoszę wrażenie, że to zwykłe zamydlanie oczu przed wypuszczeniem na rynek OLED w ludzkich cenach rzecz jasna. No cóż, pożyjemy, zobaczymy. Ja już niejednokrotnie się przekonałem, że nawet modele z początków ERY LCD wypadają lepiej pod względem obrazu i dźwięku w stosunku do obecnych TV.

Edytowany przez samir, 26 styczeń 2012 - 23:02.

Dodany obrazek

#13 binary

binary

1080p

• Użytkownik
  • 1455 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 00:24

Zobacz postsamir, o 26 styczeń 2012 - 23:00, powiedział:

Ja już niejednokrotnie się przekonałem, że nawet modele z początków ERY LCD wypadają lepiej pod względem obrazu i dźwięku w stosunku do obecnych TV.

Moze jakis przyklad jakiegos modelu "z poczatkow ery LCD", ktory potwierdzalby te teze ?!!?

Kolega niewatpliwie przespal ten poczatek.

#14 samir

samir

1080i

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 539 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 08:41

Chociażby Sharp 32SV1E, który stoi u teściów i do tej pory sprawuje się bardzo dobrze, a obrazem przebija obecne modele Sharpa. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać. Nie mówię też o wszystkich modelach z tamtych czasów, ale część z nich była naprawdę bardzo udana, może to za sprawą tego, że producenci przez jakiś czas starali się rozwijać technologię LCD inwestując głównie w obraz i dźwięk. Z momentem, kiedy rynek wyparł na producentach coś więcej niż tylko ładnie odbierający telewizor, musieli wprowadzić coś więcej i tak oto mamy wejścia USB do odtwarzania i nagrywania, czytniki kart, podświetlenie LED (wiem, wiem Samsung nie był pierwszy) no i 3D, które w zasadzie zrewolucjonizowało rynek TV i otworzyło nową furtkę dla wielu marek. I jeszcze jedno, Binary ja wcale nie mam zamiaru wchodzić z tobą w polemikę i rozpoczynać jakieś dyskusję, opierając się na doświadczeniu technologicznym, które być może masz nieco większe. Próbuję jedynie przedstawić swoją wersję postrzegania obecnej sytuacji.
Dodany obrazek

#15 MarcinC

MarcinC

720p

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 401 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 11:02

Czy to znaczy, że modele w tabeli oznaczone 50Hz będą np. takie jak Sony EX520? Czyli bez "100hz" ?

#16 lookcorner

lookcorner

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 175 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 13:59

samir dobrze prawi ;)

Wydaje mi się że to nie przypadek, spece od samsunga zrozumieli że główny odbiorca to  Kowalski nie zagłębiający się w temacie HDTV, więc poco mają tracić sporo $ na kosztach produkcji. Jakby tego było mało, nawet dla najwyższych modeli niema miejsca dla podświetlenia FULL LED (nie wiem jak to było w poprzedniej serii z tamtego roku), co jest IMHO dobitnym dowodem że wystarczy zasłonić kupującym oczy wszelkiej maści dodatkami, ale co z podstawą, fundamentem TV czyli obrazem?

#17 paw

paw

HD Maniak 1080p

• Użytkownik
  • 1384 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 15:32

To czego dowiedziałem sie w Vegas to:
ES- czyli Slim
EH- czyli hybryda

Hybryda dla tego, że będą grubsze od LEDów które dla Kowalskiego oznaczają cieńkie telewizory itd.
Będą podświetlane od tyłu kilkunastoma (tzn. ok 25 w przypadku 40") diodami led.
Tradycyjne LCD zostają w sprzedaży do akcji promocyjnych modele z tego roku

Jedna rzecz pozostaje bez odpowiedzi czy seria ES6XXXX będzie miała możliwość dodania zewnętrznej kamery do obsługi funkcji gestów/głosu z ES7/ES8 oraz E9000 (OLED)
Wiadomo też, że komendy będą po Polsku "Samsung otwórz/uruchom web browser"

Gmeru jak się nie obrazisz to linkuje na ten temat: http://www.spiderswe...era-branzy.html

Edytowany przez paw, 27 styczeń 2012 - 15:35.

iPawel
projektor HP ep7122+mac mini+ Onkyo tx-sr606 głosniki Pioneer S-CR59 S-F59 S-W80S |

#18 obcypl

obcypl

720p

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 344 postów

Napisany 01 luty 2012 - 18:44

Czy moderator moglby usuac posty od ostatniego "na temat"? Forum zaczyna przypominac piaskownice z testosteronem zamiast piasku. Merytoryka: "0". Wartość wywodów: "0".

Czy wiadomo kiedy te modele maja zejść z papieru na półki sklepowe? znowu koło czerwca - sierpnia?
TX-P46GT30E; N-box Recorder; Popcorn Hour A-110; Logitech  Z-5500; Playstation 3

#19 enceladus

enceladus

VCD

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów

Napisany 01 luty 2012 - 18:51

Zobacz postobcypl, o 01 luty 2012 - 18:44, powiedział:

Czy moderator moglby usuac posty od ostatniego "na temat"? Forum zaczyna przypominac piaskownice z testosteronem zamiast piasku. Merytoryka: "0". Wartość wywodów: "0".

Czy wiadomo kiedy te modele maja zejść z papieru na półki sklepowe? znowu koło czerwca - sierpnia?

Jak to znowu ? Rok temu o ile dobrze pamiętam były już wcześniej. W maju będą na bank.

#20 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 01 luty 2012 - 20:43

Posty nie związane z Samsung na rok 2012 wylądowały tutaj: http://hdtvpolska.co...ga-na-rok-2012/
Dodany obrazek
Dodany obrazek

Dodaj odpowiedź

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników