Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

LG BD660 - nie czyta nagrywanych płyt

10 odpowiedzi na ten temat

#1 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 24 styczeń 2012 - 18:24

Od wczoraj jestem posiadaczem tego modelu tj LG BD 660 - czy szczęśliwym to się okaże :(.

Bardzo dużym zaskoczeniem - nagatywnym jest fakt że odtwarzacz nie czyta płyt BR-R nagranych przez swojego ''kolegę'' LG BH 10LS38 !!!!!! Włożyłem kilka plyt wypalonych przez nią nie widzi ani jednej. płyt e te widziane są normalni przez odtwrzacz Panasonica DMPBD75.  Jednyna nadzieja w tym że ma prblem z nośnikiem Philipsa bo takowe tylko używałem. Dziś kupiłen TDK,sprawdze co i jak. Jeśli dalej będzie lipa to do zwrotu.

Tak na marginesie - czy ktoś miał probelm z nieczytaniem płyt nagrywanych na tym odtwarzaczu?

Pozdr.

#2 czesiu.miszczu

czesiu.miszczu

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 39 postów

Napisany 24 styczeń 2012 - 19:35

Jeśli chodzi o odtwarzacze DVD to podobny problem jest dość powszechny. Niektóre odtwarzacze nie czytają płyt określonych typów nagranych w pewnej liczbie nagrywarek. Jeśli chodzi o odtwarzacz BD, to problem będzie ten sam, prawdopodobnie jednak występuje z większą intensywnością. Reklamacji z tego powodu raczej ci nie uwzględnią. Cyba że odtwarzacz nie widzi żadnych płyt nagrywalnych. Jeśli nie czyta kilku typów, to będzie normalne.

#3 remmyhi

remmyhi

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 166 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 11:54

Czyta, czyta, tylko jeżeli to płyta nagrana z filmem Blu-Ray, to musisz najpierw zrobić ISO, na przykład programem ImgBurn, a dopiero potem wypalić na płytę. U mnie działa każda.
Jak nie - to gwarancja. Niby dlaczego mieli by nie przyjąć? Toż to filmy własne nagrane w wakacje na płycie Bluray muszą chodzić.

#4 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 12:48

Zobacz postremmyhi, o 25 styczeń 2012 - 11:54, powiedział:

Czyta, czyta, tylko jeżeli to płyta nagrana z filmem Blu-Ray, to musisz najpierw zrobić ISO, na przykład programem ImgBurn, a dopiero potem wypalić na płytę. U mnie działa każda.
Jak nie - to gwarancja. Niby dlaczego mieli by nie przyjąć? Toż to filmy własne nagrane w wakacje na płycie Bluray muszą chodzić.

Ciekawa wskazówka. Dziś wieczrem to sprawdzę.

Nadmienię ze wczoraj zakupilm płytkę TDK x4 wypalilem ją i BD660 czyta ją bez zająknięcia jak i inne odtwarzacze.

Sprawdze na nośniku Philipsa czy sprawdzi się Twój patent.

Dzięki za odpowiedź.

#5 remmyhi

remmyhi

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 166 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 21:34

Mam kupione Panasoniki, bo potrzebowałem 25gb z etykietą do drukowania (filmy z wakacji fajnie się prezentują z nadrukiem na płycie bezpośrednio). Działała każda wypalona płyta. Bez wyjątku.
Mam BD390 i BD660.

#6 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 15:04

Zobacz postremmyhi, o 25 styczeń 2012 - 21:34, powiedział:

Mam kupione Panasoniki, bo potrzebowałem 25gb z etykietą do drukowania (filmy z wakacji fajnie się prezentują z nadrukiem na płycie bezpośrednio). Działała każda wypalona płyta. Bez wyjątku.
Mam BD390 i BD660.

Jakim palnikiem wypalasz je ?

#7 remmyhi

remmyhi

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 166 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 19:54

Brat ma najtańszy Liteon wewnętrzny, a znajomy jakąś zewnętrzną nagrywarkę LG.
Na obu wszystko działa.

#8 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 07:14

Zobacz postremmyhi, o 25 styczeń 2012 - 11:54, powiedział:

No nie potwierdzam Twojej wskazówki. Wypaliłem na nośniku Philipsa obraz ISO za pomocą IMGBurn - efekt tak jak poprzednio. Ten nosnik się nie sprawdza w moin BD660, myślę że w to zbieg okoliczności że tak zadziałało to u Ciebie.

Pozdr.

#9 remmyhi

remmyhi

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 166 postów

Napisany 27 styczeń 2012 - 09:46

Cóż, niestety, przykro mi że u ciebie nie działa.
U mnie, tak jak pisałem, przede wszystkim Panasonic, ale również dla ciekawoście spróbowałem Philipsa i nawet jakieś tanizny z auchan (esperanza, czy jakoś tak) - i tym sposobem działają.

#10 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 30 styczeń 2012 - 10:10

No najwidoczniej mam niefarta. Na chwilę obecną działają wszytski płytki TDK, zamówiłem teraz Panasonica - zobaczę jak on się będzie sprawował i dam znać.

Pozdrawiam.

#11 rafik_1

rafik_1

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 06 luty 2012 - 18:44

Zobacz postrafik_1, o 24 styczeń 2012 - 18:24, powiedział:

Od wczoraj jestem posiadaczem tego modelu tj LG BD 660 - czy szczęśliwym to się okaże :(.

Bardzo dużym zaskoczeniem - nagatywnym jest fakt że odtwarzacz nie czyta płyt BR-R nagranych przez swojego ''kolegę'' LG BH 10LS38 !!!!!! Włożyłem kilka plyt wypalonych przez nią nie widzi ani jednej. płyt e te widziane są normalni przez odtwrzacz Panasonica DMPBD75.  Jednyna nadzieja w tym że ma prblem z nośnikiem Philipsa bo takowe tylko używałem. Dziś kupiłen TDK,sprawdze co i jak. Jeśli dalej będzie lipa to do zwrotu.

Tak na marginesie - czy ktoś miał probelm z nieczytaniem płyt nagrywanych na tym odtwarzaczu?

Pozdr.

Ciekawostka:

Po włożeniu jakiejś starej nagrywanej płyty DVD DL odtwarzacz próbował ja odczytać dobre 20 sek., już myślałem że lipa a tu pojawiło sie menu i płyta wystartował.

Później włożyłem poniownie płytę i zaczytało ją błyskwicznie bez dziwnych dzwięków z okolicy samego napędu. Bioroąc pod uwagę fakt, ze halasy te były identyczne z tym które powstawały przy wkładaniu nagrywanych płyt Philipsa BD-R jednak zawsze zakończonego niepowodzeniem włożyłem właśnie taką płytę do odtwarzacza. Ku mojemu zdziwieniu płyta została odczytana! Później włożyłem kolejne 6 płyt których odtwarzacz nie widział do tej pory i czyta je wszytskie.

Czegoś takiego nie widziałem ale tym bardziej jestem zadowolony z możliwiości BD 660 za 399zł.

Pozdr.

Dodaj odpowiedź

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników