Skocz do zawartości

HDTV Centrum Polska używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookie aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
  •  

Witaj!


Zaloguj się  Zaloguj się z Facebook Zaloguj się z Twitter

Rejestracja
ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĘ WIADOMOŚĆ!
 
Witamy na największym w Polsce PROFESJONALNYM forum o tematyce HDTV: HDTVPolska.com. Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.


Od 2006 roku na forum zarejestrowało się ponad 148.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 unikalnych użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum.

Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.

Ważne:

Jako jedyni w Polsce używamy do testów najwyższej światowej klasy sprzętu kalibracyjnego dzięki czemu nasi Czytelnicy mogą być pewni rzetelnych i wiarygodnych testów. Więcej można przeczytać tutaj: Jak testujemy wyświetlacze na HDTVPolska.com? Czemu testy są najbardziej profesjonalne w Polsce?
 
 
 
Guest Message by DevFuse

Zdjęcie

Polsat HD w DVB-T już oficjalnie!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
16 odpowiedzi na ten temat

#1 Gmeru

Gmeru

    HD

  • Admin
  • 14115 postów
  • Dołączył: 17-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:04

NewsPolsat HD jednak powraca do DVB-T. Jak doniósł Satkurier (KLIK), kanał ma zezwolenie na testy przez 6 miesięcy. U mnie na nce kanał dostępny. Ciekawe jak to będzie z Ligą Mistrzów w HD ale raczej na 99% normalnie będzie nadawana. Bo jak inaczej?


Dodany obrazek


Dodany obrazek


SPRZEDAM:

Multiswitch Triax TMS 9/16 P 9WE/16WY oraz Multiswitch Triax TMS 5/16 P 5WE/16WY

 

Kino Full HD: OLED LG EA980V + Kuro 5090H + Biały JVC X30 (wszystko po kalibracji 2D & 3D by Maciej Koper) + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
4K: Samsung 40HU6900 jako monitor PC 4K/60Hz
Stereo: 6C33C tube amp by Andrzej Analogowy (lampa) + Dynaudio Focus 160 = :D :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku / Domowej pokoje kinowe na Facebooku
Zaprezentuj swój pokój kina domowego!
fs_overall.png


#2 pmcomp

pmcomp

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 5303 postów
  • Dołączył: 29-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:08

Doopa tam.
Podają, że w Warszawie tylko z PKiN. A ja, zapewne jak większość, jestem ustawiony na Łazy :angry: .

Pozdro

Edytowany przez pmcomp, 02 marzec 2011 - 01:09.

pmcomp

SPRZEDAM: kolumny Harbeth SHL5, kolor cherry, na gwarancji - 8.500,- zł
SPRZEDAM: procesor kina domowego Tag McLaren AV32R po modyfikacji na 24/192 i 7.1 - 8.000,- zł
SPRZEDAM: końcówka mocy Nakamichi PA-5 II (project by Nelson Pass, znany równiez pod nazwami Threshold i projekt Stasis - 4.500,- zł
SPRZEDAM: phono stage EAR 834p, MM/MC, po modyfikacji kondensatory Mundorf, step-up Partridge - 6.200,- zł

#3 JerryTom

JerryTom

    S-VHS

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 56 postów
  • Dołączył: 17-lipiec 09

Napisany 02 marzec 2011 - 01:18

Polsat dyma ITI jak tylko chce. No to teraz LmistrzówHD za darmo. Pięknie.

#4 Gunio25

Gunio25

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów
  • Dołączył: 01-luty 11

Napisany 02 marzec 2011 - 01:22

Doopa tam.
Podają, że w Warszawie tylko z PKiN. A ja, zapewne jak większość, jestem ustawiony na Łazy :angry: .

Pozdro


Prawda jest taka: po co Ci DVB-T jak masz C+ albo n albo tylko sam telewizor lcd czy plazma? To są te same kanały. Ale jak doszedł Polsat HD to teraz jako posiadacz tych platform masz za darmo LMHD oraz inne programy w HD. Warto przestawić antenę tylko dla jednego kanału. Bravo Polsat (jednak....)

#5 pmcomp

pmcomp

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 5303 postów
  • Dołączył: 29-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:25

Warto przestawić antenę tylko dla jednego kanału. Bravo Polsat (jednak....)


Warto ... ale nie dla jednego kanału tylko dla jednego programu: transmisji F1 co dwa tygodnie (ale bez fonii, Borowczyka i Zientarskiego :angry: ).
Teraz jest mróz i ślisko i na dach nie wlezę.

Pozdro

EDIT: jest i z nadajnika w Łazach, własnie sprawdziłem :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: .

Edytowany przez pmcomp, 02 marzec 2011 - 01:53.

pmcomp

SPRZEDAM: kolumny Harbeth SHL5, kolor cherry, na gwarancji - 8.500,- zł
SPRZEDAM: procesor kina domowego Tag McLaren AV32R po modyfikacji na 24/192 i 7.1 - 8.000,- zł
SPRZEDAM: końcówka mocy Nakamichi PA-5 II (project by Nelson Pass, znany równiez pod nazwami Threshold i projekt Stasis - 4.500,- zł
SPRZEDAM: phono stage EAR 834p, MM/MC, po modyfikacji kondensatory Mundorf, step-up Partridge - 6.200,- zł

#6 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 02 marzec 2011 - 02:14

Teraz jest mróz i ślisko i na dach nie wlezę.
Pozdro

W średniowieczu królował gotyk. Strzelano w niebo by być bliżej "Najwyższego"
W latach 50/60 anteny analog TV także mocowało się jak najwyżej.
Temat nie dotyczy SAT. Można czaszę postawić nawet pod ziemią. Byle w świetle elewacji.
Mam antenę na poziomie "O".
Cztery Tuje H= 1,5 m zasłonią czaszę i ukryją instalację w ogródku.
Priorytet właściwy to osłona przed sztormowymi uderzeniami wichrów wszelakich i oblodzeniem.
Załom domu, z przesłoną tujową, bym widział.

LM/F1 w HD za free to już się stało.

Informacyjny kanał POLSAT SPORT powinien w trakcie kluczowych przekazów (imprez sportowych, show) w przyszłości bilansować się z POLSATem , w ramach MUX II, tak by w ramach przydziału strumienia (dwa kanały: POSAT i POLSAT SPORT NEWS) powstawał jeden kanał HD.

Gmeru,
Rozmazane te screeny POLSAT HD wstawiłeś.
Nie masz Hauppauge 1212 by kapturować POLSAT HD.
Zobacz jak można N-Boxa TURBO w HD (720) przejąć:


Co ja piszę !
Kontent DVB-T nie jest niczym chroniony.
Zwykły, szybki PEN zapisze.

Czy wiecie, że:
TVN WARSZAWA jest na DVB-T.
kanał nr. 10.
Włączyli przed chwilą.
A jest 1.oo w nocy.
Konsument zyskuje i zyskuje.
POLSAT HD wszedł na pozycję nr. 1.
POLAT na pozycję nr. 2. itd ....

Edytowany przez janunio, 02 marzec 2011 - 02:55.


#7 TOmeKK

TOmeKK

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1525 postów
  • Dołączył: 03-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 19:06

Ja tam mam nastawione na Łazy a odbiera z Pekinu też, zależy gdzie się mieszka.
Bitrate taki sobie i dźwięk <nieteges>, ale news jest - dzieje się, HDmaniacy się cieszą, a nie "kontemplują", bo myślą o praco i reklamodawcach ;).

Pozdr.
Dodany obrazek

#8 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 19:15

No, no. To teraz będziecie mieć hity w HD od Polsatu:):
Dodany obrazek

#9 Carbon

Carbon

    VCD

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 121 postów
  • Dołączył: 04-wrzesień 06

Napisany 06 marzec 2011 - 20:26

:lol:

#10 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 06 marzec 2011 - 20:29

TomeKK:
O ile pamiętam to podobnie jak Arecki okupujesz rejon Puszczy Kampinowskiej.
Więc Łazy I PKiN to kierunek w zakresie tolerancji kierunkowej.
Obecnie moja "pieczara" to Zegrze Północne. Bardzo Północne. Niby blisko do Waszych stref.
POLSAT HD dostaję.
Dziwi mnie , Że od czasu do czasu mam TVN WARSZWA ?!
Kupię w tej sptawie antenę analog f-my DIPOL.

Mam:
- SAT 90 cm nz TURBO N - dopracowna instalka do bólu,
- SAT 60 "N siatka" na TNK HD IIp.
- dookólną analog z 2000 r. Działa b. dobrze DVB-T.
Ale chcę mieć skuteczne PVR z POLSAT HD.
Mam w tej sprawie NOTV. 199 pln. Jest OK !

Od kiedy żyję na wsi to się tak "wyluzowałem".
Czego i Forumowiczą życzę.

ps. net mam mieć od jytra z PLAY All Incllusive /v.99/ 4 mbps/ No Limit w nocy / 59 zł - 25% przez 6 m-cy bo zakup via eskleoPLAY / ! Wychodzić ma 46,25 zł m-cznie za "de facto" No Limit szybki mobilny transfer.


Oczywiście, że sprawdziłem na:
http://mapa.btsearch.pl/

No i od roku jadę bez problemu na PLAY "pre-paid" mobile na kartę za ok. 27 zł/miech.
Ale mam założony przez PLAY limit szybkości transferu do 1 mgbs.
Podjąłem więc decyzję:
Za dodatkwą opłata 23 zł/miech mam mieć teraz dane "No Limit" ze speedem 4 mbps !
Jak to wypali zobaczymy.
Mam tez ROUTEr/HDSP+ modem 5832.
Wysył na "drukarnie i obsługa trzech kompów na obszarze "pieczary".
Nikt nie takego hardware w ofercie ! W tej cenie: 299 pln.


m

Edytowany przez janunio, 06 marzec 2011 - 20:48.


#11 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 20:38

Od kiedy żyję na wsi to się tak "wyluzowałem".

Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem.

Edytowany przez arsenal, 06 marzec 2011 - 21:41.

Dodany obrazek

#12 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 06 marzec 2011 - 21:29

Arsenal:
Pewnie zapomiałeś o AVATArze.
Dla ułatwienia:
To taki rysunek/ikonka, który kiedyś sobie wybrałeś.
Dokumentuje co o sobie kiedyś myślałeś/ jak się pozycjonowałeś.
Zmień.
Tamte aspiracje twoje nie są już z pewnością aktualne. Lata lecą.

Mój post Poczytaj ze zrozumieniem. Przemyśl. Zrozum.
I na koniec takiego procesu myślowego odnieś się do mojego postu.
PLEASE.

O nic nie wnioskuję, nie stawiam tezy !!!
Piszesz:
"Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem."
PO CO ?

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.

Edytowany przez janunio, 06 marzec 2011 - 22:28.


#13 Jax

Jax

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Dołączył: 06-czerwiec 06

Napisany 08 marzec 2011 - 12:22

Polsat HD mam, jak najbardziej, jestem pozytywnie zaskoczony, a co do TVN Warszawa, nie wiem kiedy dokładnie włączyli, ale ja już go bardzo długo oglądam, obstawiam zeszły rok. Mieszkam pod Legionowem.

#14 AR-kadius

AR-kadius

    4K

  • Użytkownik
  • 1350 postów
  • Dołączył: 11-luty 10

Napisany 09 marzec 2011 - 01:21

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.


zaufaj że nie odpowie bo wrócił na czarne i pilnuje interesu z resztą kolegów handlomoderatorów
LG 42LE8500 / LG BD370
ONKYO TX-NR808 / QUADRAL QUINTAS 5000 / 2 x JAMO sub 210
PC Win7.AMD Phenom II X4 2,6Ghz.4 X Patriot 2GB PC1333.2xHDD(w RAID 0 i 1)HE642JJ.Gigabyte GV-R455OC-1GI i GA-MA770T-UD3 / LG M2362D / LAP TOSHIBA A300D-14P / EPSON PX720WD

#15 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 17 marzec 2011 - 16:29

Kupiłem natychmiast to nowe pojęcie a objaw narzędziowy w walce z konkurencją:
handlomoderator
REWELACJA !
Będę stosował.

Otóż:
Wygląda na to, że POLSAT HD z DVB-T jest tu "obnażany" niemiłosiernie jako szczytowy gniot jakościowy !
Dominują jakieś przerażające, nikczemne screeny. Rodem z MANGO TVN HD.
A tak nie jest.
LM w HD była super.

Przecież wystarczy, po prosty obejżeć materiały emitowane w HD żeby sobie wyrobić (bardzo pozytywną) opinię.
Czarny PiR skierowano tu celowo dla odbiorców nie posiadających możliwości oglądania POLSAT HD z DVB-T.
Po co ? Jaki cel ma zostać osiągnięty ?
HANDLOMODERATOWY.

Na marginesie:
Co się stało z wpisem moderatora [GMERU]:
"Już drugi raz ten numer nie przeszedł !"
Chodziło o to, że na skutek protestu iTi starano się zablokować emisję LM w HD via DVB-T.
iTi powołało się na szczegóły umowy POLSAT - UEFA.
Umowy całkowicie pozostającej w strefie tajemnicy handlowej.

Chyba także miało miejsce "handlomoderowanie".

#16 TOmeKK

TOmeKK

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1525 postów
  • Dołączył: 03-luty 06

Napisany 17 marzec 2011 - 17:29

Oglądałem tylko "Must be the Music" - jakość obrazu bardzo dobra, szkoda, że nie nadają w 5.1 .

Pozdr.
Dodany obrazek

#17 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 18 marzec 2011 - 01:29

Arsenal:
Pewnie zapomiałeś o AVATArze.
Dla ułatwienia:
To taki rysunek/ikonka, który kiedyś sobie wybrałeś.
Dokumentuje co o sobie kiedyś myślałeś/ jak się pozycjonowałeś.
Zmień.
Tamte aspiracje twoje nie są już z pewnością aktualne. Lata lecą.

Mój post Poczytaj ze zrozumieniem. Przemyśl. Zrozum.
I na koniec takiego procesu myślowego odnieś się do mojego postu.
PLEASE.

O nic nie wnioskuję, nie stawiam tezy !!!
Piszesz:
"Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem."
PO CO ?

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.

Czy mam Janunio powiedzieć Tobie wprost, że ostatnio pierd*lisz od rzeczy bardziej niż zwykle? Ma być aż tak dosłownie? ."Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem." - riposta tak samo głupia jak twoje wypowiedzi od ... cholera wie kiedy.
Głupoty AR-kadiusa nawet nie będę komentował.
Dodany obrazek




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Google+