Skocz do zawartości

HDTV Centrum Polska używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookie aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
  •  

Zdjęcie

Polsat HD w DVB-T już oficjalnie!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
16 odpowiedzi na ten temat

#1 Gmeru

Gmeru

    HD

  • Admin
  • 14266 postów
  • Dołączył: 17-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:04

NewsPolsat HD jednak powraca do DVB-T. Jak doniósł Satkurier (KLIK), kanał ma zezwolenie na testy przez 6 miesięcy. U mnie na nce kanał dostępny. Ciekawe jak to będzie z Ligą Mistrzów w HD ale raczej na 99% normalnie będzie nadawana. Bo jak inaczej?


Dodany obrazek


Dodany obrazek


SPRZEDAM:

Multiswitch Triax TMS 9/16 P 9WE/16WY oraz Multiswitch Triax TMS 5/16 P 5WE/16WY

 

Kino Full HD: OLED LG EA980V + Kuro 5090H + Biały JVC X30 (wszystko po kalibracji 2D & 3D by Maciej Koper) + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
4K: Samsung 40HU6900 jako monitor PC 4K/60Hz
Stereo: 6C33C tube amp by Andrzej Analogowy (lampa) + Dynaudio Focus 160 = :D :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku / Domowej pokoje kinowe na Facebooku
Zaprezentuj swój pokój kina domowego!
fs_overall.png


#2 pmcomp

pmcomp

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 5439 postów
  • Dołączył: 29-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:08

Doopa tam.
Podają, że w Warszawie tylko z PKiN. A ja, zapewne jak większość, jestem ustawiony na Łazy :angry: .

Pozdro

Edytowany przez pmcomp, 02 marzec 2011 - 01:09.

pmcomp

SPRZEDAM: końcówka mocy Nakamichi PA-5 II (project by Nelson Pass, znany równiez pod nazwami Threshold i projekt Stasis - 4.500,- zł

SPRZEDAM: przedwzmacniacz Forte Audio Model 2 by Nelson Pass, klasa A - 1.300 zł

SPRZEDAM: phono stage EAR 834p, MM/MC, po modyfikacji kondensatory Mundorf, step-up Partridge - 6.200,- zł

SPRZEDAM: ciężkie standy do kolumn Harbeth SHL5 lub C7ES, stalowe, kolor czarny, zasypane piaskiem kwarcowym - 700,- zł
SPRZEDAM: procesor kina domowego Tag McLaren AV32R po modyfikacji na 24/192 i 7.1 - 8.000,- zł

 

 

 

 


#3 JerryTom

JerryTom

    S-VHS

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 56 postów
  • Dołączył: 17-lipiec 09

Napisany 02 marzec 2011 - 01:18

Polsat dyma ITI jak tylko chce. No to teraz LmistrzówHD za darmo. Pięknie.

#4 Gunio25

Gunio25

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów
  • Dołączył: 01-luty 11

Napisany 02 marzec 2011 - 01:22

Doopa tam.
Podają, że w Warszawie tylko z PKiN. A ja, zapewne jak większość, jestem ustawiony na Łazy :angry: .

Pozdro


Prawda jest taka: po co Ci DVB-T jak masz C+ albo n albo tylko sam telewizor lcd czy plazma? To są te same kanały. Ale jak doszedł Polsat HD to teraz jako posiadacz tych platform masz za darmo LMHD oraz inne programy w HD. Warto przestawić antenę tylko dla jednego kanału. Bravo Polsat (jednak....)

#5 pmcomp

pmcomp

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 5439 postów
  • Dołączył: 29-styczeń 06

Napisany 02 marzec 2011 - 01:25

Warto przestawić antenę tylko dla jednego kanału. Bravo Polsat (jednak....)


Warto ... ale nie dla jednego kanału tylko dla jednego programu: transmisji F1 co dwa tygodnie (ale bez fonii, Borowczyka i Zientarskiego :angry: ).
Teraz jest mróz i ślisko i na dach nie wlezę.

Pozdro

EDIT: jest i z nadajnika w Łazach, własnie sprawdziłem :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: .

Edytowany przez pmcomp, 02 marzec 2011 - 01:53.

pmcomp

SPRZEDAM: końcówka mocy Nakamichi PA-5 II (project by Nelson Pass, znany równiez pod nazwami Threshold i projekt Stasis - 4.500,- zł

SPRZEDAM: przedwzmacniacz Forte Audio Model 2 by Nelson Pass, klasa A - 1.300 zł

SPRZEDAM: phono stage EAR 834p, MM/MC, po modyfikacji kondensatory Mundorf, step-up Partridge - 6.200,- zł

SPRZEDAM: ciężkie standy do kolumn Harbeth SHL5 lub C7ES, stalowe, kolor czarny, zasypane piaskiem kwarcowym - 700,- zł
SPRZEDAM: procesor kina domowego Tag McLaren AV32R po modyfikacji na 24/192 i 7.1 - 8.000,- zł

 

 

 

 


#6 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 02 marzec 2011 - 02:14

Teraz jest mróz i ślisko i na dach nie wlezę.
Pozdro

W średniowieczu królował gotyk. Strzelano w niebo by być bliżej "Najwyższego"
W latach 50/60 anteny analog TV także mocowało się jak najwyżej.
Temat nie dotyczy SAT. Można czaszę postawić nawet pod ziemią. Byle w świetle elewacji.
Mam antenę na poziomie "O".
Cztery Tuje H= 1,5 m zasłonią czaszę i ukryją instalację w ogródku.
Priorytet właściwy to osłona przed sztormowymi uderzeniami wichrów wszelakich i oblodzeniem.
Załom domu, z przesłoną tujową, bym widział.

LM/F1 w HD za free to już się stało.

Informacyjny kanał POLSAT SPORT powinien w trakcie kluczowych przekazów (imprez sportowych, show) w przyszłości bilansować się z POLSATem , w ramach MUX II, tak by w ramach przydziału strumienia (dwa kanały: POSAT i POLSAT SPORT NEWS) powstawał jeden kanał HD.

Gmeru,
Rozmazane te screeny POLSAT HD wstawiłeś.
Nie masz Hauppauge 1212 by kapturować POLSAT HD.
Zobacz jak można N-Boxa TURBO w HD (720) przejąć:


Co ja piszę !
Kontent DVB-T nie jest niczym chroniony.
Zwykły, szybki PEN zapisze.

Czy wiecie, że:
TVN WARSZAWA jest na DVB-T.
kanał nr. 10.
Włączyli przed chwilą.
A jest 1.oo w nocy.
Konsument zyskuje i zyskuje.
POLSAT HD wszedł na pozycję nr. 1.
POLAT na pozycję nr. 2. itd ....

Edytowany przez janunio, 02 marzec 2011 - 02:55.


#7 TOmeKK

TOmeKK

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1525 postów
  • Dołączył: 03-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 19:06

Ja tam mam nastawione na Łazy a odbiera z Pekinu też, zależy gdzie się mieszka.
Bitrate taki sobie i dźwięk <nieteges>, ale news jest - dzieje się, HDmaniacy się cieszą, a nie "kontemplują", bo myślą o praco i reklamodawcach ;).

Pozdr.
Dodany obrazek

#8 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 19:15

No, no. To teraz będziecie mieć hity w HD od Polsatu:):
Dodany obrazek

#9 Carbon

Carbon

    VCD

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 121 postów
  • Dołączył: 04-wrzesień 06

Napisany 06 marzec 2011 - 20:26

:lol:

#10 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 06 marzec 2011 - 20:29

TomeKK:
O ile pamiętam to podobnie jak Arecki okupujesz rejon Puszczy Kampinowskiej.
Więc Łazy I PKiN to kierunek w zakresie tolerancji kierunkowej.
Obecnie moja "pieczara" to Zegrze Północne. Bardzo Północne. Niby blisko do Waszych stref.
POLSAT HD dostaję.
Dziwi mnie , Że od czasu do czasu mam TVN WARSZWA ?!
Kupię w tej sptawie antenę analog f-my DIPOL.

Mam:
- SAT 90 cm nz TURBO N - dopracowna instalka do bólu,
- SAT 60 "N siatka" na TNK HD IIp.
- dookólną analog z 2000 r. Działa b. dobrze DVB-T.
Ale chcę mieć skuteczne PVR z POLSAT HD.
Mam w tej sprawie NOTV. 199 pln. Jest OK !

Od kiedy żyję na wsi to się tak "wyluzowałem".
Czego i Forumowiczą życzę.

ps. net mam mieć od jytra z PLAY All Incllusive /v.99/ 4 mbps/ No Limit w nocy / 59 zł - 25% przez 6 m-cy bo zakup via eskleoPLAY / ! Wychodzić ma 46,25 zł m-cznie za "de facto" No Limit szybki mobilny transfer.


Oczywiście, że sprawdziłem na:
http://mapa.btsearch.pl/

No i od roku jadę bez problemu na PLAY "pre-paid" mobile na kartę za ok. 27 zł/miech.
Ale mam założony przez PLAY limit szybkości transferu do 1 mgbs.
Podjąłem więc decyzję:
Za dodatkwą opłata 23 zł/miech mam mieć teraz dane "No Limit" ze speedem 4 mbps !
Jak to wypali zobaczymy.
Mam tez ROUTEr/HDSP+ modem 5832.
Wysył na "drukarnie i obsługa trzech kompów na obszarze "pieczary".
Nikt nie takego hardware w ofercie ! W tej cenie: 299 pln.


m

Edytowany przez janunio, 06 marzec 2011 - 20:48.


#11 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 06 marzec 2011 - 20:38

Od kiedy żyję na wsi to się tak "wyluzowałem".

Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem.

Edytowany przez arsenal, 06 marzec 2011 - 21:41.

Dodany obrazek

#12 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 06 marzec 2011 - 21:29

Arsenal:
Pewnie zapomiałeś o AVATArze.
Dla ułatwienia:
To taki rysunek/ikonka, który kiedyś sobie wybrałeś.
Dokumentuje co o sobie kiedyś myślałeś/ jak się pozycjonowałeś.
Zmień.
Tamte aspiracje twoje nie są już z pewnością aktualne. Lata lecą.

Mój post Poczytaj ze zrozumieniem. Przemyśl. Zrozum.
I na koniec takiego procesu myślowego odnieś się do mojego postu.
PLEASE.

O nic nie wnioskuję, nie stawiam tezy !!!
Piszesz:
"Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem."
PO CO ?

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.

Edytowany przez janunio, 06 marzec 2011 - 22:28.


#13 Jax

Jax

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Dołączył: 06-czerwiec 06

Napisany 08 marzec 2011 - 12:22

Polsat HD mam, jak najbardziej, jestem pozytywnie zaskoczony, a co do TVN Warszawa, nie wiem kiedy dokładnie włączyli, ale ja już go bardzo długo oglądam, obstawiam zeszły rok. Mieszkam pod Legionowem.

#14 AR-kadius

AR-kadius

    4K

  • Użytkownik
  • 1350 postów
  • Dołączył: 11-luty 10

Napisany 09 marzec 2011 - 01:21

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.


zaufaj że nie odpowie bo wrócił na czarne i pilnuje interesu z resztą kolegów handlomoderatorów
LG 42LE8500 / LG BD370
ONKYO TX-NR808 / QUADRAL QUINTAS 5000 / 2 x JAMO sub 210
PC Win7.AMD Phenom II X4 2,6Ghz.4 X Patriot 2GB PC1333.2xHDD(w RAID 0 i 1)HE642JJ.Gigabyte GV-R455OC-1GI i GA-MA770T-UD3 / LG M2362D / LAP TOSHIBA A300D-14P / EPSON PX720WD

#15 buku

buku

    Grupa wyrzutków

  • Użytkownik
  • 3097 postów
  • Dołączył: 26-maj 11

Napisany 17 marzec 2011 - 16:29

Kupiłem natychmiast to nowe pojęcie a objaw narzędziowy w walce z konkurencją:
handlomoderator
REWELACJA !
Będę stosował.

Otóż:
Wygląda na to, że POLSAT HD z DVB-T jest tu "obnażany" niemiłosiernie jako szczytowy gniot jakościowy !
Dominują jakieś przerażające, nikczemne screeny. Rodem z MANGO TVN HD.
A tak nie jest.
LM w HD była super.

Przecież wystarczy, po prosty obejżeć materiały emitowane w HD żeby sobie wyrobić (bardzo pozytywną) opinię.
Czarny PiR skierowano tu celowo dla odbiorców nie posiadających możliwości oglądania POLSAT HD z DVB-T.
Po co ? Jaki cel ma zostać osiągnięty ?
HANDLOMODERATOWY.

Na marginesie:
Co się stało z wpisem moderatora [GMERU]:
"Już drugi raz ten numer nie przeszedł !"
Chodziło o to, że na skutek protestu iTi starano się zablokować emisję LM w HD via DVB-T.
iTi powołało się na szczegóły umowy POLSAT - UEFA.
Umowy całkowicie pozostającej w strefie tajemnicy handlowej.

Chyba także miało miejsce "handlomoderowanie".

#16 TOmeKK

TOmeKK

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1525 postów
  • Dołączył: 03-luty 06

Napisany 17 marzec 2011 - 17:29

Oglądałem tylko "Must be the Music" - jakość obrazu bardzo dobra, szkoda, że nie nadają w 5.1 .

Pozdr.
Dodany obrazek

#17 arsenal

arsenal

    HD Maniak 1080p

  • Użytkownik
  • 1149 postów
  • Dołączył: 27-luty 06

Napisany 18 marzec 2011 - 01:29

Arsenal:
Pewnie zapomiałeś o AVATArze.
Dla ułatwienia:
To taki rysunek/ikonka, który kiedyś sobie wybrałeś.
Dokumentuje co o sobie kiedyś myślałeś/ jak się pozycjonowałeś.
Zmień.
Tamte aspiracje twoje nie są już z pewnością aktualne. Lata lecą.

Mój post Poczytaj ze zrozumieniem. Przemyśl. Zrozum.
I na koniec takiego procesu myślowego odnieś się do mojego postu.
PLEASE.

O nic nie wnioskuję, nie stawiam tezy !!!
Piszesz:
"Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem."
PO CO ?

ARSENAL:
Nie edytuj swojego postu tylko odpodziedz.
Bądź uczciwy.

Czy mam Janunio powiedzieć Tobie wprost, że ostatnio pierd*lisz od rzeczy bardziej niż zwykle? Ma być aż tak dosłownie? ."Raczej najadłeś rzepaku przed zbiorem." - riposta tak samo głupia jak twoje wypowiedzi od ... cholera wie kiedy.
Głupoty AR-kadiusa nawet nie będę komentował.
Dodany obrazek




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Google+