Skocz do zawartości

HDTV Centrum Polska używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookie aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
  •  

Zdjęcie

Aktualizacja Oprogramowania - SAMSUNG LE37C650


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
11 odpowiedzi na ten temat

#1 polom77

polom77

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów
  • Dołączył: 04-maj 10

Napisany 11 grudzień 2010 - 02:14

Kupiłem telewizor Samsung model LE37C650 , mam pytanie po podłączeniu tv do interentu czy mogę wykonać aktualizację oprogramowania , bo dostałem taki komunikat czy chcę aktualizować oprogramowanie tv?



Zanim to zrobię mam pytanie czy mogę taką aktualizację wykonać ?

Czy nie stracę gwarancji jeśli to zrobię w domu sam a nie w serwisie?

Czy to prawda czy po takiej aktualizacji może nie prawidłowo działać odtwarzacz multimedialny tv za pomocą którego z dysku zewnętrznego odtwarzam filmy - czy nie stracę po aktualizacji oprogramowania jakiś kodeków które na tę chwilę odbiornik posiada?

#2 blue_voyager

blue_voyager

    720p

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 332 postów
  • Dołączył: 21-kwiecień 10

Napisany 11 grudzień 2010 - 10:02

Tak, możesz taką aktualizację wykonać. Nie, nie stracisz gwarancji. Nowy soft możesz też wgrać przez USB.

Odtwarzacz po aktualizajach działa bez problemu. Podobno po ostatniej aktualizacji przestały chodzić pliki rmvb. Piszę podobno, bo nie sprawdzałem - po co oglądac na takim TV filmy w tak kiepskiej jakości, skoro można w dużo lepszej.



#3 polom77

polom77

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów
  • Dołączył: 04-maj 10

Napisany 12 grudzień 2010 - 00:46

Tak, możesz taką aktualizację wykonać. Nie, nie stracisz gwarancji. Nowy soft możesz też wgrać przez USB.

Odtwarzacz po aktualizajach działa bez problemu. Podobno po ostatniej aktualizacji przestały chodzić pliki rmvb. Piszę podobno, bo nie sprawdzałem - po co oglądac na takim TV filmy w tak kiepskiej jakości, skoro można w dużo lepszej.


dzisiaj dzwoniłem na infolinię do Samsunga i tak jak mówisz gwarancji się nie traci ale w sumie serwis nie poleca aktualizacji jeśli odbiornik działa poprawnie lepiej tego nie robić bo można tylko zaszkodzić :-)

A jeśli chodzi o odtwarzanie filmów nie narzekam i nie widzę złej jakości , a jak będe chciał mieć jakość to sobie odtwarzaj film na bluray:-)

#4 blue_voyager

blue_voyager

    720p

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 332 postów
  • Dołączył: 21-kwiecień 10

Napisany 12 grudzień 2010 - 10:16

Skoro infolinia tak twierdzi, to jej pracownik jest idiotą. A myślisz, że po co publikuje się nowe softy do różnych produktów, żeby je popsuć? Daj spokój. Owszem, czasami zdarzają się, softy pogarszające właściwości, ale w tym wypadku nie ma czegoś takiego. Możesz spokojnie aktualizować. Tym bardziej, że jeśli masz nowy TV, to od czasu jego produkcji mogło wyjść już kilka nowych wersji oprogramowania.

A co do rmvb, to skoro nie widzisz różnicy między nim a mkv, to po co kupiłeś taki telewizor? Uwierz mi, że jest. Duża. No ale skoro wolisz takie wykastrowane kodeki i gorszą jakość, Twoja sprawa.



#5 bluemindtom

bluemindtom

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów
  • Dołączył: 09-marzec 09

Napisany 12 styczeń 2011 - 23:21

Witam a może ktoś napisać jak zrobić tą aktualizacje ? Bo robię wszystko jak trzeba a bynajmniej tak jak piszą i nic z tego, po włożeniu pendraiva do TV klikam na Aktualizuj z USB mija kilka sekund a on mi na to że nie ma żadnych Plików do Aktualizacji. W Tv mam wersję 1002.1 a na głównej stronie 15grudnia pokazała się wersja 1016.0 wiec pobrałem instalke T-VAL6DEUC_1016.0.exe wypakowałem na pendraiva zrobił mi się Katalog T-VAL6DEUC wkładam go to TV automatycznie wyskakuje mi monit z zapytaniem co chce zrobić wiec klikam ma Aktualizacja przez USB, potwierdzam, mieli mi przez jakieś 5sek i wyskakuje informacja (Brak Plików do Aktualizacji) Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat jak robić aktualizacje mojego TV. Nawet na stronie Samsunga nie ma żadnej wzmianki na ten temat jak to zrobić. Jedynie na pliku przy rozpakowywaniu pisze:

Jak przygotować się do pamięci USB
Proszę sprawdzić nazwę Firmware telewizora przed aktualizacją (> OSD Wsparcie> Kontakt Samsung)
? Wersja Firmware: T-VAL6DEUC-1016.0
1. Zapisz plik od Samsung.com na komputerze.
Nazwa pliku: T-VAL6DEUC_1016.0.exe
2. Podłącz pamięć USB Drive do portu USB komputera.
Skopiuj plik na pamięci USB Drive.
3. Przejdź do pamięci USB Drive, a następnie kliknij dwukrotnie plik.
4. Naciśnij przycisk "Install".
5. Rozpakowaniu jest w toku.
6. Po zakończeniu proszę nacisnąć przycisk "OK" i "Zamknij".
7. Folder zawierający pliki firmware został dodany do pamięci USB.
Nazwa folderu: T-VAL6DEUC
8. Bezpiecznie odłączyć pamięć USB klikając prawym przyciskiem myszy zielony znacznik wyboru na pasku zadań, a następnie kliknij lewym przyciskiem myszy "Bezpieczne usuwanie".

Dodam jeszcze że chodzi mi o TV LE37C630 to, to samo co C650 mam na myśli robienie aktualizacji
Proszę o Pomoc ??

#6 blue_voyager

blue_voyager

    720p

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 332 postów
  • Dołączył: 21-kwiecień 10

Napisany 12 styczeń 2011 - 23:42

No ale w czym masz problem? Co Ci nie działa? Instalujesz pobrany plik na penie (nie przenosisz na niego), podłączasz go do TV, ten wykrywa go i pyta czy dokonać aktualizacji. Potwierdzasz i tyle.

#7 slimak

slimak

    1080i

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 490 postów
  • Dołączył: 24-grudzień 06

Napisany 13 styczeń 2011 - 09:14

W Tv mam wersję 1002.1 a na głównej stronie 15grudnia pokazała się wersja 1016.0 wiec pobrałem instalke T-VAL6DEUC_1016.0.exe wypakowałem na pendraiva zrobił mi się Katalog T-VAL6DEUC wkładam go to TV automatycznie wyskakuje mi monit z zapytaniem co chce zrobić wiec klikam ma Aktualizacja przez USB, potwierdzam, mieli mi przez jakieś 5sek i wyskakuje informacja (Brak Plików do Aktualizacji)



C630 jest składany na dwóch różnych płytach głównych.
Płyta z "dwoma procesorami" i oprogramowaniem T-VAL6DEUC.
Płyta z "jednym procesorem" i oprogramowaniem T-MSX6DEUC.

Jak przygotować się do pamięci USB
Proszę sprawdzić nazwę Firmware telewizora przed aktualizacją (> OSD Wsparcie> Kontakt Samsung)




Prawdopodobnie Twój TV jest z jednym procesorem (T-MSX6DEUC) i oprogramowanie 1002.1 jest obecnie najnowsze. Dobrze że T-VAL6DEUC-1016.0 się nie wgrało bo byś miał teraz martwy telewizor.

Edytowany przez slimak, 13 styczeń 2011 - 09:17.


#8 bluemindtom

bluemindtom

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów
  • Dołączył: 09-marzec 09

Napisany 13 styczeń 2011 - 11:20

slimak@
masz rację ale wyczytałem że to niby różnica procesorów ja mam w TV nazwę T-MSX6DEUC więc instaluje 1002.1 zresztą taką wersje mam. Jeszcze mnie zastanawia nazewnictwo ich aktualizacji bo np: stery od kompa i jakieś pliki czym wyższą nazwę ma czyli numer tym nowszy a na stronie samsunga jest data udostępnienia z dnia 15 Grudnia a moje oprogramowanie 1002.1 w TV było wgrywane 6 września.
Dzięki Ślimak po ciężkim kopaniu w nocy na necie znalazłem temat:
http://hdtvpolska.co...owania-40c6000/
Pozdrawiam

#9 MustangKóń

MustangKóń

    S-VHS

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
  • Dołączył: 08-grudzień 09

Napisany 09 maj 2011 - 16:11

Witam.A może któś mi odpowiedzieć czy ten telewizor jest dostosowany pod system tv dvb-c?

#10 edmund007

edmund007

    VCD

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 128 postów
  • Dołączył: 23-listopad 07

Napisany 09 maj 2011 - 16:29

A i owszem , u mnie działa .

#11 MustangKóń

MustangKóń

    S-VHS

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
  • Dołączył: 08-grudzień 09

Napisany 09 maj 2011 - 21:38

-Działa?-no to dobrze,bo chcę zastosować moduł CAM z kablówki.

#12 gibeek

gibeek

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów
  • Dołączył: 29-październik 12

Napisany 29 październik 2012 - 15:37

Witam,

Chciałbym was zapytać jakich zmian dokona aktualizacja softu w moim TV LE37c650

na chwilę obecną posiadam wersję 3003 a na stronie samsunga dostępna jest 3015. Jak widać sporo wersji softu dzieli mnie od tego najnowszego. Czy warto dokonać aktualizacji? Dodam że wszystko działa jak należy poza tym że nie mogę odtwarzać plików .m2ts - poza zmianie rozserzenia na avi lub mkv film odpalę ale nie mogę go przewijać i nie można wznowić oglądania filmu w miejscu, w którym się zakończyło ostatnim razem.

Co poradzicie drodzy forumowicze ?




1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Google+