Skocz do zawartości

HDTV Centrum Polska używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookie aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
  •  

Zdjęcie

Problem z odtwarzaniem filmów BD w Pover DVD


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
55 odpowiedzi na ten temat

#41 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 15:13

Heh,nie mam od kogo - kumpel ma tylko D-Sub i mu filmy chodzą ...
w pudełku do grafiki mam tylko jakieś dwie przejściówki,żadnego kabla więcej.
Moja karta graficzna to dokładnie Asus EAH 4870 512MB

Edytowany przez lis22, 17 listopad 2010 - 15:33.


#42 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 16:41

Byłem u kolegi i on ma monitor i grafikę połączoną przez D-Sub i tylko przez D-Sub a w programie CyberLink BD Advisor w obu zakładkach ma wszystko na zielono i filmy mu śmigają / PowerDVD 8.0 /
a u mnie CyberLink BD Advisor w obu zakładkach wykazuje trzy rzeczy na czerwono:
graphics card driver - 8.782.0.0 - no
player capabilly for bonus view: no
player capabilly for BD live: no
http://forum.gram.pl...01115122819.jpg
http://forum.gram.pl...01115152808.jpg

jeżeli ktoś ogląda filmy z płyt BD na grafice ATI,ma PowerDVD I program CyberLink BD Advisor to niech sprawdzi czy u niego też jest wszystko na Zielono ...
wygląda na to ze chyba grafika jest do bani ...
napiszę jeszcze na forum PCLab,może oni coś pomogą? - dosłownie jestem już w kropce ...kolega po prostu kupił nagrywarkę,podłączył,zainstalował PowerDVD i już oglądał filmy z płyt BD ...a też ma BD firmy LG.

Edytowany przez lis22, 17 listopad 2010 - 16:51.


#43 pedro1

pedro1

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
  • Dołączył: 01-marzec 06

Napisany 17 listopad 2010 - 17:30

U mnie to tak wygląda i wszystko chodzi.
Dodany obrazek

#44 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 17:49

Cóż,a u mnie,nie ...
kolega ma porównywalny PC z moim,ma trochę lepszego procka i troszeczkę słabszą grafikę - tylko że on ma Intela,nVidie i windows 7 ultimate a ja AMD / ATI ...
i on ma wszystko na zielono i filmy mu chodzą - jak pisałem; kupił nagrywarkę,podłączył,zainstalował drivery z płyty i oglądał film.

Dodam jeszcze że na poprzednim monitorze dało się w VLC Playerze odtworzyć poklatkowo lub w postaci statycznych slajdów pliki BD z dźwiękiem a teraz w ogóle nic,pomimo zainstalowanego szeregu sterowników i playerów.

Edytowany przez lis22, 17 listopad 2010 - 17:56.


#45 pedro1

pedro1

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
  • Dołączył: 01-marzec 06

Napisany 17 listopad 2010 - 18:19

Z tego co szukałem w sieci , dużo osób miało problemy z tą kartą i Power Dvd 7 Ultra , niestety rozwiązania nie znalazłem.
Spróbuj ściągnąć trial przynajmniej na miesiąc powerdvd10( ten powinien chodzić ) , a później jeśli nie znajdziesz rozwiązania , wymień/sprzedaj kartę na inną , ja bym tak przynajmniej zrobił.

Edytowany przez pedro1, 17 listopad 2010 - 18:20.


#46 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 18:42

Próbuję poprzez Media Player Classic Homecinema i obraz BD nie z płyty chodzi a oryginalna płyta,nie - " nie można renderować pliku " - nie da się nawet wejść w pliki playlist lub stream.

#47 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 21:13

Byłem z tym " Robin Hoodem " u kolegi,On po włożeniu płyty do napędu i po uruchomieniu się PowerDVD ma tak jak ja ( zmienia się schemat kolorów na domyślny i jest taki ...hmm ... błysk ) ale zaraz potem płyta się uruchamia,jest czołówka Uniwersalu i menu ( choć trwa to dosyć długo ),oglądaliśmy też sam film,wszystko pięknie,ładnie,kolory,itp.

Ja mogę odtworzyć tylko BDRip w Media Player Classic HomeCinema ( przynajmniej wiem że komp odtwarza obraz HD ) ale z jakości tego ripa nie jestem zadowolony - tzn.obraz jest ładny ale bardzo jasny i taki stonowany kolorystycznie ( u kolegi mój oryginał odbiera normalnie,ma normalną czerń i kolory )
http://img824.images...beztytuuuak.jpg
już na prawdę nie wiem,co zrobić ... wymienić kartę grafiki?,reklamować monitor/tv lub napęd BD? ( do 14 dni od daty kupienia mogę wymienić sprzęt na nowy
obawiam się że bawienie się kablami DVI czy innymi,nic tu nie da ...
Zabawne jest jeszcze to że w tym monitorze nie można zmniejszyć,zwiększyć nasycenia kolorów,czerni - opcje takie są dostępne tylko w trybie tv - tryb PC oferuje tylko jasność,kontrast i ostrość.

Zainstalowałem trial PowerDVD 10 i mam to samo,tyle że tym razem w ogóle idzie dalej dźwięk ale bez obrazu ....
chyba jedynym wyjściem z sytuacji byłoby oddanie tego napędu BD i kupienie stacjonarnego odtwarzacza Blu-Ray ...

Edytowany przez lis22, 17 listopad 2010 - 22:23.


#48 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 17 listopad 2010 - 23:10

A co myślicie o tym żeby oddać ten napęd BD lub jeżeli się nie da / raty / to po prostu kupić sobie jakiś w miarę tani odtwarzacz Blu-Ray / np.Sony BDP-S370 / i podłączyć go poprzez HDMI do tego monitora?
już mnie po prostu krew zalewa z tym komputerowym napędem i niemożliwości oglądania oryginalnych filmów na BD ...

#49 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 18 listopad 2010 - 19:47

Wypożyczyłem kabel DVI/HDMI - podłączyłem DVI do karty graficznej a HDMI do monitora i nic z tego - brak obrazu i komunikat" sprawdź kabel sygnałowy "
o co w tym chodzi?

#50 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 19 listopad 2010 - 15:31

Kabel DVI-D / DVI też nic nie pomógł - nadal czarny ekran z płyt BD
tylko jakość obrazu na PC jest dużo lepsza - jest jaśniej,żywiej.

#51 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 21 listopad 2010 - 20:50

Więc tak:
na PC nadal nie ma obrazu
zakupiłem PlayStation 3,tutaj film ( " Robin Hood " ) chodzi ale mam parę pytań:

czy na moim monitorze ( 24 cale,rozdzielczość 1920x1080,złącze HDMI ) powinien być obraz na cały ekran czy z czarnymi pasami u góry i u dołu? ( ja mam z pasami )
po wyborze sceny z menu miałem takie coś ze obraz pojaśniał się i ciemniał,w momencie gdy się pojaśniał na obrazie pojawiały się białe kropki - co to za efekt?
czy mogę jakoś podłączyć dźwięk z głośników PC? - monitor ma tylko 3 wat i dźwięk jest cichy i głuchy

Edytowany przez lis22, 21 listopad 2010 - 21:17.


#52 apatch

apatch

    HD Maniak 1080p PC Spec

  • Użytkownik
  • 1220 postów
  • Dołączył: 20-luty 06

Napisany 30 listopad 2010 - 14:08

Późno ale chyba znalazło się wytłumaczenie twojego problemu, po prostu PowerDVD miał problem z odtworzeniem tego filmu , kilka dni temu wyszła poprawiona wersja :rolleyes: LINK

What's new in v 10.0.2325.51:

- Adds AMD Radeon HD 6800 HDMI 1.4 support
- Adds AMD Radeon HD 6800 Blu-ray 3D hardware acceleration support
- Adds AACS Bus Encryption support
- Adds NVIDIA 3D VISION on Windows Vista support
- Adds BDXL disc support
- Adds swap left and right eye views on Anaglyph Red/Cyan 3D output
Issues resolved:
- CyberLink PowerDVD pops up an incorrect upgrade message during the playback of MPEG-2 video files
- CyberLink PowerDVD does not hide the playback controls during the playback of DVD titles with TrueTheater 3D enabled
- There is no sound available during the playback of certain MPEG files
- CyberLink PowerDVD cannot play back the "Robin Hood" Blu-ray Disc title's main features
- CyberLink PowerDVD cannot play back Blu-ray Discs captured with an IO-Data TV tuner card (There is audio only)


Poza tym :

- film powinien być wyświetlany z czarnymi pasami bo ma takie proporcje obrazu 2.35 : 1
- PS3 nie ma chyba wyjść analogowych a pewnie takie masz głośniki PC, więc z ich podłączeniem może być problem

Pozdrawiam

Intel Core i5 2500K, Asrock Z68E4G3, 8GB Ram, Asus GTX670 DirectCU II Top, OCZ SSD Vertex3 60GB,Vertex 30GB, 4HDDRaid0 2TB, LSI 9211-8i, Asus Xonar DX, 2x1440p 120hz IPS/PLS, HP LP2475W 24"+Ergotron, APC SUPS 1000VA, Yamaha RX-V1067, Quadral 500F + Infinity Alpha 5, Benq W1070 Panasonic PT-AE900E, TT S2-3200, CockPorn Hour A100, Sennheiser HD595, Ekspres do kawy Philips HD7502/88, Opiekacz Philips HD2384, Frytkownica Philips HD6155 ;-), Asus EeePC 1201N

μ HDTV - Oglądaj co chcesz i kiedy chcesz


#53 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 30 listopad 2010 - 23:02

Problem w tym że mi nie odtwarza żadnych filmów na Blu-Ray - oprócz " Robin Hooda ' mam jeszcze dwie animacje Disneya ( " Królewna Śnieżka " i " Księżniczka i Żaba " ) oraz trzy płytowe wydanie " Avatara " - wszystkie filmy odtwarzane są tak samo,czyli czarny ekran - ponoć jest to jakaś niezgodność mojego PC z HDPC ...
zresztą,patcha i tak nie mogę zainstalować - pewnie dlatego ze mój PowerDVD to wersja trial ...
http://img686.images...beztytuuzti.jpg

a co do dźwięku - ponoć wystarczy podpiąć głośniki do monitora poprzez wejście słuchawkowe.

Edytowany przez lis22, 30 listopad 2010 - 23:37.


#54 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 23 kwiecień 2011 - 03:54

Więc tak:
filmy BD na PC nadal mi nie chodzą ale mam parę innych pytań:
ściągnąłem sobie zwiastun " Terminator Salvation " aby zobaczyć sobie jak to będzie wyglądało na kompie w FHD ( kilka innych wyglądało dobrze )i tu zaskoczenie:
odpaliłem go w Divix Player - poszedł z dźwiękiem ale obraz nie za dobry - plamy i pełno pixeli
w Power DVD poszedł bez dźwięku ale obraz chyba jeszcze gorszy
czy u was to tak samo źle wygląda?
tu do ściągnięcia: http://www.digital-d...ion_Teaser.html
tu do obejrzenia: http://trailers.appl...orsalvation/hd/
u mnie tak to się prezentuje:
Dodany obrazek
czy wszystkie zwiastuny w FHD są tak słabej jakości? - narzekam trochę na jakość obrazu z płyt BD ( wspominany niżej " Robin Hood " ) ale jednak w porównaniu z tym trailerem ( i z innymi ) to jednak nie ma porównania.
mam nadzieję że na samym filmie z płyty nie ma tyle syfów i artefaktów co w tym zwiastunie?

Inna sprawa: do tej pory oglądałem filmy z BD na PS3 - " Avatar " i " Robin Hood "
o ile " Avatar " spisuje się bez zarzutu to " Robin Hood ' wywołał u mnie mieszane uczucia ...
owszem,za pierwszym razem oglądałem ponad pół filmu bez szczegółowych ustawień obrazu monitora,wiele scen było wtedy złej jakości ( białe pruszenie na ekranie ),potem skorygowałem ustawienia i było już w miarę ok,ale nie do końca ...
najbardziej widoczne jest to pod sam koniec filmu w leśnym obozie,gdy Robin z dzieciakiem na rękach podchodzi do Marion - na całym obrazie występuje wtedy owe " białe pruszenie " i żadna korekta obrazu nie jest w stanie tego zmienić - dyskutowałem już o tym w temacie samego filmu ale właściwie nikt mi nie wierzy w taki efekt - dla obiektywności puściłem ten fragment trzem różnym osobom i każda z nich widziała to samo co ja.

W każdym razie chodzi mi o to,czy da się jakoś zrobić screen z filmu odtwarzanego na PS3,czy jest to technicznie nie możliwe? - gdyby filmy chodziły mi na PC nie było by problemu,a tak jest.

Edytowany przez lis22, 23 kwiecień 2011 - 04:41.


#55 lis22

lis22

    DVD

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 263 postów
  • Dołączył: 28-luty 10

Napisany 23 kwiecień 2011 - 23:22

Cóż,być może powinienem pisać w innym temacie ale nie mam pojęcia w jakim ... ewentualnie proszę moderatora o utworzenie takiego tematu o ile jeszcze nie istnieje
jako że idą święta VideoWorld zorganizował promocję - wszystkie filmy po 4.99 zł
wypożyczyłem aż 8 filmów ( tylko jeden na DVD bo wersji BD nie było 0 i będę miał całe spektrum gatunków i filmów do obejrzenia i do porównania:
animacja klasyczna - " Piękna i Bestia "
komputerowa - " Up "
thiler - " Shutter Island "," Edge of Darkness "
horror - " Wolfman "
sf - " Terminator Salvation "
przygodowy - " Sherlock Holmes "

na pierwszy ogień poszedł czwarty Terminator aby sprawdzić,czy jakość samego filmu jest tak słaba jak jakość zwiastunów w FHD
najpierw obejrzałem dokument o powstawaniu filmu: w 96% obraz jest dobry,jednak jak spojrzy się na ubrania wypowiadających się osób lub zrobi pauzę to już nie jest tak dobrze 9 na szczęście to tylko dokument a nie sam film )- w pozostałych procentach owego dokumentu na całym ekranie występuje opisane już wyżej " śnieżenie ".
Na szczęście,jakość samego filmu jest dobra - na razie obejrzałem jedną ze scen.

Muszę powiedzieć że jakość oglądanych zwiastunów w FHD napędziła mi niezłego stracha - dlaczego trailery w 1080p tak odstają jakością obrazu od samego filmu na BD,który reklamują?.

#56 soulek

soulek

    VHS

  • Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów
  • Dołączył: 20-wrzesień 10

Napisany 03 wrzesień 2012 - 17:47

Witam chciałbym dołączyć się do tematu , może nie jest on za świeży ale nie ma sensu robić nowego wątku . Mam problem z odtworzeniem filmów na nośnikach blu-ray na komputerze. Komputer jest podłączony przez dvi do telewizora led tv samsung 32". Wszystkie komponenty nie jako są wystarczajace do tego aby móc spokojnie oglądać filmy. Karta graficzna radeon hd 4850 , procek core2duo 2.13Ghz 2gb ddr2 , power dvd 11 ultra , tv mam podłączone za pomoca kabla dvi-hdmi.Po włożeniu płyty do napędu widzi on ją ale nie mogę odtworzyć jej zawartości. Dołączam zrzut z testu aplikacja bd advisor może ktoś ma pomysł co tu jest nie tak?

http://minus.com/lMgBf2rzXBP39 po kliknięciu na ikonkę koło karty graficznej pojawia sie okienko przedstawiające minimalne i zalecane karty do odtwarzania blu-ray:

http://minus.com/lbdY4l92HpfxnZ

Karta zatem wspomaga odtwarzanie tego nośnika , nie wiem czemu według advisora cos jest z nia nie tak? mam najnowsze stery , nie wiem o co kaman ;/.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Google+