Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

TEST: [Blu-ray 3D] Michael Jackson's This Is It 3D

16 odpowiedzi na ten temat

#1 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10614 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:03

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Wstęp:

Michael Jackson i wszystko jasne. Czy trzeba coś dodawać do setek opisów, opinii na temat tego artysty? Wszyscy dobrze pamiętamy jego rewolucyjne podejście do teledysków w latach 80 oraz jego niezapomniane kawałki, które dzisiaj są odkrywane przez kolejne pokolenia ludzi. Po jego przedwczesnej śmierci machina zarabiająca pieniądze rozruszała się wyjątkowo mocno a jedną z większych pamiątek po artyście było wydanie filmu Michael Jackson's This Is It . Najpierw do kin (2009 rok) a potem na Blu-ray i DVD. Trzeba przyznać, że wersja na DVD w pewnym momencie była już nawet dodawana do gazet podczas gdy Blu-ray twardo trzyma cenę... Przyszedł czas na kolejny skok na naszą kasę i wkrótce zostanie wydana wersja w 3D, którą będę chciał Wam przedstawić. Z tego co można usłyszeć "na mieście" film ten będzie w jakiś sposób dostępny przez pewien czas na wyłączność z produktami Sony. Ale jak to będzie na całym świecie, to się jeszcze okaże.

Treść: (onet)

Większość materiału filmowego została nakręcona w czerwcu 2009 roku w Staples Center w Los Angeles oraz w Forum w Inglewood podczas przygotowań Jacksona do "This Is It" - serii pięćdziesięciu koncertów, jakie Jackson planował zagrać w O2 Arena w Londynie. "This Is It" oferuje fanom Jacksona i wielbicielom muzyki na całym świecie rzadkie zakulisowe spojrzenie na wykonawcę, jego karierę i przygotowania do spektakularnego widowiska. Film zapewni kinomanom niezapomniane przeżycie zestawione z obszernym materiałem pokazującym szczegółowe przygotowania Jacksona do londyńskich koncertów.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Środowisko testowe dla Michael Jackson's This Is It 3D:

- Blu-ray Sony s470 i PS3
- Sony KDL-46HX900
- Onkyo 905
- REFERENCE IV: Klipsch RF-82, Klipsch RC-52, Klipsch RS-52 i Klipsch RSW-10

Dodany obrazek

Opcje językowe:

Dźwięk:
DTS-HD Master Audio angielskie (2749 kbps)

Napisy:
English, Chinese, French, Indonesian, Japanese, Korean, Portuguese, Spanish, Thai

Podział na sceny:

Mamy 16 dostępnych scen. Może także tworzyć listę swoich ulubionych scen. Film trwa 1:51:18

Dodany obrazek

Dodatki:

Dodany obrazek

Dodany obrazek

W przypadku takiego dokumentu jak This Is It, trudno mówić o dodatkach skoro sam film składa się ze scen, które mogłyby być dodatkami. W związku z tym przygotowano nam 3 krótkie filmy, które miały być wstępem do występu Michael Jackson do kawałków:

- Smooth Criminal Vignette
- Thriller Vignette
- Earth Song Vignette

I wiecie co? Opadnie wam szczęka jak zobaczycie to w 3D. Jak ktoś mi powie, że okulary są be do 3D to go wyśmieję. Brakowało komuś wychodzących obiektów z ekranu? To tutaj poczuje się jakby tam był :D Obraz jak i jakość 3D jest R E F E R E N C Y J N A! Nie są to długie filmy bo trwają max 5 minut i aż się prosi by był do tego dograny cały teledysk ale cóż... jednak jako pokaz możliwości 3D to naprawdę super sprawa. Warto zdobyć ten dysk tylko dla tych trzech dodatków!

Oprócz tego mamy trailery kilku filmów oraz dostęp do BD Live czyli dodatków zaciąganych z sieci.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Obraz:

Dane obrazu wyglądają następująco:

16:9 - 1.78:1 (1080p / 23.976 fps / High Definition)
Interaktywne menu w języku: angielskim
Rozmiar Filmu: 36,47 GB z Audio
Video codek: MPEG-4 AVC
Region: A-B-C
Typ płyty: 34,1 GB Blu-ray Disc (dwuwarstwowa)

Pojemność dysku: 36 675 416 721 bytes

Długość filmu 1:51:18 (h:m:s)
Total Bitrate: 28,24 Mbps

VIDEO:

Codec				   Bitrate			 Description	 
-----				   -------			 -----------	 
MPEG-4 AVC Video		23616 kbps		  1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Dodany obrazek

Obraz został zakodowany w MPEG-4 AVC a jego format to 1.78:1. Czyli większość filmu jest bez pasów. W ogóle ocenianie obrazu trzeba by rozdzielić na 3 części:

1. Sceny podczas nagrań itp o najlepszej jakości HD
2. Sceny podczas nagrań często w SD (jest ich jednak mało)
3. Sceny w 3D, których jest dużo

Może wyda się to dziwne patrząc na punkt 3. Ale właśnie tak jest. Film nie jest cały czas w 3D. Co pewien czas pojawia się w prawym górnym rogu znak aby albo zdjąć albo założyć okulary. Nie jest to super bo często jest to źle oznakowane (za rzadko) i nie mamy pojęcia czy to jest w 3D czy nie (co chwilę podglądamy ekran...). Dobrze chociaż, że to co jest w 3D rekompensuje nam tą zabawę w chowanego ;)

Do samego obrazu HD nie mam większych zastrzeżeń. Jest bardzo ostro, kolory są nasycone, czernie pełne. Gdyby nie to, że na płycie znajduje się trochę materiału SD dałbym także maksymalną ocenę.

Dodany obrazek

Sceny, które trzeba zobaczyć to:

Thriller w 3D kopie tyłek :D Najlepsza scena i tyle!

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dźwięk:

DTS-HD Master Audio			 English		 2749 kbps	   5.1 / 48 kHz / 2749 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

A jaki może być dźwięk w takiej produkcji? Czy jest ktoś kto nie zaczyna się ruszać gdy w głośnikach i to w dodatku w DTS HD MA zaczyna lecieć Smooth Criminal czy Thriller? No właśnie... Mógłbym coś tu napisać gdyby nastąpiła jakaś wpadka i ulubione kawałki brzmiały by słabo albo miały jakiś inny problem. Ale tutaj wszystko zostało dopięte na ostatni guzik! Maksymalna ocena.

Sceny, które trzeba usłyszeć to:

Tutaj możecie wstawić swój ulubiony numer Michaela Jacksona :D

Podsumowanie:

Kolejny skok na kasę? Film zachęcający do kupna Blu-ray'a (jeżeli będzie tylko dostępny w packu?). Czemu nie. Raczej to drugie gdyż raczej z przyczyn technicznych, wcześniejsze wydanie tej pozycji w 3D byłoby raczej bezsensownym posunięciem. Oby ten film trafił do normalnej dystrybucji tylko także w normalnej cenie bo po raz kolejny nie mam ochoty płacić 99zł chociaż to 3D kusi. Bo właśnie te sceny zostały wykonane mistrzowsko i pokazują na co stać wasz nowy telewizor 3D!

Dodany obrazek

Producent: Paramount Pictures
Data produkcji: 2010
Czas: 1:51:18

Gatunek: Dokumentalny / Muzyczny
Reżyser: Kenny Ortega
Zdjęcia: Kevin Mazur
Muzyka: Michael Jackson

Obsada: Michael Jackson, Alex Al, Nick Bass, Michael Bearden, Daniel Celebre, Mekia Cox, Misha Gabriel, Chris Grant, Judith Hill, Dorian Holley, Shannon Holtzapffel, Devin Jamieson, Bashiri Johnson, Charles Klapow, Jonathan Moffett, Tommy Organ, Orianthi

Ocena ogólna:

Film:
Obraz:
Dźwięk:
Dodatki:

Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25
Sprzedam prawie nówka Projektor biały JVC X3 3D (100h lampa) - 9,999zł
Kuro + JVC X3 + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#2 dawmac

dawmac

1080p

• Użytkownik
  • 1201 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:07

SUPER bo zamowilem kilk adni temu :) wraz z projektorem 3D to bedzie fajna zabawa :)

pozdr. dawmac

#3 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:10

Serio, może nie ma tego 3D tak dużo a samo to, że trzeba zakładać zdejmować okulary jest co najmniej średnie ale jakość rekompensuje wszystko :)
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#4 dawmac

dawmac

1080p

• Użytkownik
  • 1201 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:43

mam na BR ta plytke i ogladalem z 8 razy :) raz ze lubie Michela bo pomijajac jego osobe to muzyke ma realizowana po mistrzowsku. On sie na tym znal, on to kocham on tym zyl i to czuc. Jakos realizacji BR jest swietna a dokladajac 3D to bedzie jeszcze ciekawiej. Troszke sie jezylem na 3D ale w koncu jak to w zyciu zawsze sa jakies za i przeciw a liczy sie przedewszystkim frajda :) Moje auta potrafia spalic i po 25 litrow benzyny ale w zamian oferuja duzo przyjenosci z jazdy :) Tak samo z 3D, trzeba zalozyc okularki ale 3D to inny swiat i dla tych paru godzin w 3D swiecie warto :)
pozdr. dawmac

#5 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:46

Gdzie zamówiłeś? Ja dostałem do testów dlatego pytam. Wiem, że Soniacz ma jakąś umowę na ten film dlatego jestem ciekaw bo najgorsze co może być to umowa na wyłączność na 3D jak to ma miejsce aktualnie na wiele filmów (Sony, Panas, Samsung )
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#6 dawmac

dawmac

1080p

• Użytkownik
  • 1201 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:51

ebay :)

pozdr. dawmac

#7 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:52

No tak :lol:
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#8 dawmac

dawmac

1080p

• Użytkownik
  • 1201 postów

Napisany 04 listopad 2010 - 19:59

20£ , cena ok, jak bys chcial to nie ma problemu moge Ci zalatwic i wyslac do Polski.
pozdr. dawmac

#9 alek

alek

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 21 grudzień 2010 - 18:34

ja właśnie obejrzałem na HBO i definitywnie wjedzie na święta na Blu Ray-u - [beeep]iście zobaczyć Króla przy pracy - Mistrz- polecam.

#10 buku

buku

Grupa wyrzutków

• Użytkownik
  • 3097 postów

Napisany 01 luty 2011 - 06:32

Czy rip z TII 3D ma 72 GB ?
Czy to możliwe ?
Czy 3D są tylko klipy ?
Czy także kilka scen z prób ?

#11 BoDeX

BoDeX

HD Maniak 1080p MOD

• VIP
  • 6313 postów

Napisany 01 luty 2011 - 08:57

Nie możliwe - zły rip.

Pozdr. BoDeX  ®

SPRZEDAM  -  Tryptyk STAR WARS TRILOGY - oryginalna grafika LucasFilm -
http://hdtvpolska.co...204#entry273204

#12 Seba_Fan

Seba_Fan

1080p

• Użytkownik
  • 893 postów

Napisany 02 luty 2011 - 16:12

W ISO nie będzie tyle, ale po wyjęciu z ISO może tak być czyli 2x pierwotna zawartość, o ile się nie mylę.

#13 Fantom

Fantom

1080p

• Użytkownik
  • 3069 postów

Napisany 02 luty 2011 - 16:14

Zobacz postSeba_Fan, o 02 luty 2011 - 16:12, powiedział:

o ile się nie mylę.
Mylisz się.
Tak naprawdę to po wyjęciu z ISO powinno być mniej (bo bez narzutu struktury dysku).
Sprzedam: komputer HTPC na części - allegro

#14 BoDeX

BoDeX

HD Maniak 1080p MOD

• VIP
  • 6313 postów

Napisany 02 luty 2011 - 16:38

Wszystko zależy od ripu -  ten do ISO daje poprawną wartośc, a taki do struktury BD podwójną - niestety.
Pozdr. BoDeX  ®

#15 buku

buku

Grupa wyrzutków

• Użytkownik
  • 3097 postów

Napisany 02 luty 2011 - 18:01

No to jaki rozmiar ma kontent na źródłowym BD 3D ?

#16 BoDeX

BoDeX

HD Maniak 1080p MOD

• VIP
  • 6313 postów

Napisany 02 luty 2011 - 19:12

36GB ISO  =  ~ 72GB foldery
Pozdr. BoDeX  ®

#17 buku

buku

Grupa wyrzutków

• Użytkownik
  • 3097 postów

Napisany 17 luty 2011 - 19:30

Wreszcie z e-bay ma DL 50GB BD.
Wyszło po 30 zeta za 6x Verbatin.
Zabawa trwa ok. 45 min.
Czyli bardzo szybko jak na moją wypalarkę LG internal. Pierwszy taki model w histori.

Wypaliłem więc "This Is It" z ISO w 3D.
Gmeru pisał reckę w 2009.

Dziś zobaczyłem z jakich powiodów SONY nie promowało tego 3D kontentu.
Jest mocno obarczony wadami wieku niemowlęcego 3D.

Jako ciekawostę odnotowałem, że jest tam zajawka klipu w klimatach AVATARa.
A w 2009 jeszcze AVATAR był w post-produkcji.
Szkoda, wielka szkoda, że MJ zszedł.

Edytowany przez janunio, 18 luty 2011 - 06:43.

Dodaj odpowiedź

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników