Skocz do zawartości

Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj na HDTV Centrum Polska

WITAJ GOŚCIU, ZAREJESTRUJ SIĘ ABY USUNĄĆ TĄ WIADOMOŚĆ!

Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny.

Od 2006 roku na forum zarejestrowało się przeszło 140.000 osób a miesięcznie czyta nas ponad 100 000 użytkowników.

Jest zatem duża szansa, że dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie., Zarejestruj się teraz lub Zaloguj na forum. Na forum HDTVPOLSKA.COM znajdziesz tak ciekawe tematy jak:

• Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy
      Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach
      Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich
      jak Dune czy Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie
    napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm
      zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD)
      oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Guest Message by DevFuse

TEST: [Blu-ray] Iron-Man 2 PL Imperial

30 odpowiedzi na ten temat

#1 tomalo

tomalo

XviD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 206 postów

Napisany 06 październik 2010 - 16:11

Autor recenzji: Gmeru

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Wstęp:

Myślę, że każdy słyszał o Iron Man – postaci komiksowej stworzonej przez wydawnictwo Marvel Comics. Może jest bohaterem nieco mniej znanym od np. Batmana czy Spider-man'a ale trzeba przyznać: to kawał skurczybyka, który swoim charakterem i powerem zjada nie jednego super bohatera ;). Oprócz całej serii komiksów doczekał się swojego serialu animowanego Iron Man: Obrońca dobra jak również dwóch filmów fabularnych: Iron Man z 2008 roku oraz jego kontynuacja Iron Man 2 z roku 2010. W obydwu filmach w rolę Iron Man'a wcielił się Robert Downey Jr. W niniejszej recenzji zajmiemy się ostatnim filmem z dorobku Iron Man'a czyli drugą częścią wydaną nie tak dawno w Polsce na nośniku Blu-ray. Dystrybutorem na Polskę jest przez wielu uwielbiany  :D Imperial-CinePix. Od razu powiem, że film w bardzo wielu sklepach (w tym sieć Saturn) jest dostępny za 69,99zł więc nie jest źle a zaraz się przekonacie czy warto mieć go w swojej kolekcji filmów.

Treść:

Film przedstawia dalsze losy Tony'ego Starka, specjalisty od technologii zbrojeniowej, który staje do walki ze złem tego świata w supernowoczesnej zbroi. Do tego robi to z humorem wiele razy zbliżając się do granicy przyzwoitości :D . W drugiej części jego głównym przeciwnikiem będzie rosyjski fizyk Ivan Vanko, który jak się okazuje ma więcej wspólnego z Tonym niż mogłoby mu się wydawać.

Dodany obrazek

Okładka

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Środowisko testowe dla Iron Man 2:

- Nasz referencyjny Blu-ray Sony S5000ES
- Pioneer Kuro 5090H oraz dla porównania Sony HX900
- Onkyo 905
- REFERENCE IV: Klipsch RF-82, Klipsch RC-52, Klipsch RS-52 i Klipsch RSW-10

Dodany obrazek

Opcje językowe:

Dodany obrazek

Dźwięk:
DTS-HD Master Audio 5.1 angielski (3897 kbps)
Dolby Digital 5.1 czeski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 hinduski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 węgierski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 polski (lektor) Maciej Gudowski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 rosyjski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 tajski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 turecki (640 Kbps)
Dolby Digital 2.0 angielski komentarze (224 Kbps)

Napisy:
angielskie, arabskie, bułgarskie, chińskie, chorwackie, czeskie, estońskie, greckie, hebrajskie, hinduskie, węgierskie, islandzkie, indonezyjskie, koreańskie, łotewskie, litewskie, malajskie, polskie, portugalskie, rumuńskie, rosyjskie, serbskie, słowackie, słoweńskie, tajskie, tureckie, ukraińskie

Podział na sceny:

Mamy 17 dostępnych scen. Może także tworzyć listę swoich ulubionych scen. Film trwa 02:04:39

Dodatki:

Pod względem dodatków jest bardzo przyzwoicie gdyż wydanie, które możemy kupić w naszym kraju jest 2-płytowe. To oznacza, że jest co obejrzeć a do tego po polsku i w HD! Tak właśnie powinno wyglądać wydanie na nasz kraj.

Dysk 1:

- Commentary by Jon Favreau
- S.H.I.E.L.D Data Vault (HD)
- Previsualization and Animatics (HD)

Dysk 2:

- Materiał o realizacji filmu Iron Man 2 HD
- Reportaże HD
- Sceny niewykorzystane HD z opcjonalnym komentarzem reżysera
- Galeria konceptów
- Teledysk: Shoot To Thrill HD
- Zwiastuny filmów i gier HD

Obraz:

Suche dane obrazu wyglądają następująco:

Obraz: 16:9 - 2.35:1 Anamorphic Scope (1080p / 23.976 fps / High Definition)
Interaktywne menu w języku: angielskim
BD-Info: 1,38 MB
Rozmiar Filmu: 36,47 GB z Audio
Video codek: MPEG-4 AVC
Region: A-B-C
Typ płyty 1: 41,05 GB Blu-ray Disc (dwuwarstwowa)
Typ płyty 2: 44,4  GB Blu-ray Disc (dwuwarstwowa)

Pojemność dysku 1 : 39 952 214 016 bytes
Pojemność dysku 1 : 47 723 602 436 bytes

Długość filmu 02:04:39 (h:m:s)
Total Bitrate: 41,79 Mbps

VIDEO:

Codec				   Bitrate			 Description	 
-----				   -------			 -----------	 
MPEG-4 AVC Video		29052 kbps		  1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
* MPEG-4 AVC Video	  714 kbps			480p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 3.2

Dodany obrazek

Co tu dużo pisać. Obraz jest olśniewający i praktycznie referencyjny. Został zakodowany w MPEG-4 AVC Video (2.35:1) a jego bitrate oscyluje prawie cały czas w granicach 30Mbps. Ostrość i kolory to najwyższa półka Blu-ray. Tutaj widać ogromną przepaść między wydaniem na DVD. Paramount pokazało klasę chociaż większość ich pozycji właśnie tak wygląda a wpadki zdarzają się nader rzadko. Czy to są sceny w dzień, czy w nocy, czy w szybkim ruchu (a takowych tutaj bardzo dużo) zawsze widzimy wszystko w najwyższej jakości bez najmniejszych zgrzytów. Stark Expo, schematy holograficzne, różne wybuchy, to wszystko nabiera nowego wymiaru w HD. Oddzielny wpis należy się efektom specjalnym, które wyglądają tak dobrze i realistycznie, że ani razu nie będziemy grymasić, że coś tam "widać komputerowo". Im lepszy posiadamy telewizor tym więcej będziemy mogli z niego wycisnąć. Tego typu pozycje wypada posiadać na półce chociażby po to, żeby móc od czasu do czasu wykrzesać maksimum możliwości ze swojego kina domowego. Materiał demonstracyjny jak nic.

Sceny, które trzeba zobaczyć to:

Jest kilka najlepszych momentów ale aż wstałem z kanapy w scenie podczas wyścigu w Monaco. R E W E L A C J A. Jest to około 30 minuta.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dźwięk:

DTS-HD Master Audio			 English		 3897 kbps	   5.1 / 48 kHz / 3897 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
* Dolby Digital Audio		   Czech		   640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Hindi		   640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Hungarian	   640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Polish		  640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Russian		 640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Thai			640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   Turkish		 640 kbps		5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
* Dolby Digital Audio		   English		 224 kbps		2.0 / 48 kHz / 224 kbps / DN -4dB

Dźwięk został zakodowany w formacie DTS-HD Master Audio. Dość wysoki bitrate 3897 kbps zdradza nam, że może dziać się naprawdę dużo. I co? Wasz system audio zostanie wystawiony na próbę. Da radę czy nie? Wszystkie kolumny na czele z subwooferem pracują na najwyższych obrotach. Podczas sceny w Monaco, gdy Ivan Vanko zaczyna zabawę w biczowanie aż ciarki przechodzą po plecach. Podobnie gdy Drony ruszają do ataku czy też chłopaki zaczynają bawić się swoimi mocami skrywanymi w dłoniach :D "Strzał z ręki" robi dobry strzał w nasze uszy ;-). Naprawdę cały film naszpikowany jestem efektami specjalnymi, którym towarzyszy niesamowity dźwięk i bas. Moim zdaniem pod tym względem jest fajniej niż w pierwszej części.

Sceny, które trzeba usłyszeć to:

Ponownie wyścig Monaco ale już w momencie gdy rosyjski wróg Iron-Man'a zaczyna zabawę na torze czy scena końcowa gdy do walki przystępują Drony. Tam to dopiero się dzieje :D  

Dodany obrazek

Podsumowanie:

Cóż, po całym seansie miałem taką głowę:

Dodany obrazek

Film zrywa beret pod wieloma względami: efekty specjalne, humor, jakość wydania na Blu-ray czy sam Robert Downey Jr., który znowu robił sobie niezłe jaja będąc Iron-Manem. To tylko niektóre aspekty powodujące mój zachwyt nad tą pozycją. Do tego polecam zrobić sobie sesję 1 i 2 część za jednym razem. Wtedy oglądanie Iron-Man'a ma największy sens. Jedynka nieco mniej dopakowana razem z efekciarską dwójką spowoduje radość nie tylko u fanów blaszaka :D Dla posiadaczy odtwarzaczy Blu-ray to pozycja obowiązkowa. Na pewno nieraz wrócicie do tego filmu by chociażby znajomym pokazać jak wygląda kino na waszym sprzęcie.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dystrybucja w Polsce: Imperial-CinePix
Producent: Paramount Pictures
Data produkcji: 2010
Numer katalogowy: PAR 119822BD (PL - Polska) okładka w języku polskim
Dostępny w sprzedaży: 04.10.2010
Czas: 02:04:39

Gatunek: Akcja / Science-Fiction
Reżyser: Jon Favreau
Scenariusz: Justin Theroux
Zdjęcia: Matthew Libatique
Muzyka: John Debney

Obsada: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, John Slattery, Jon Favreau, Paul Bettany, Kate Mara, Leslie Bibb, Garry Shandling, Christiane Amanpour, Philippe Bergeron, James Bethea, Michael Bruno, Kate Clark, Luminita Docan, François Duhamel, Larry Ellison, Adam Goldstein, Tim Guinee, Eric L. Haney, Yevgeni Lazarev, Stan Lee, Isaiah Guyman Martin IV, Helena Mattsson, Keith Middlebrook, Anya Monzikova, Margy Moore, Olivia Munn, Alejandro Patino, Davin Ransom, Elon Musk

Ocena ogólna:

Film:
Obraz:
Dźwięk:
Dodatki:

#2 balbi

balbi

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 197 postów

Napisany 06 październik 2010 - 16:58

1-ka jak dla mnie zdecydowanie lepsza.
Ale 2-ka ogólnie nieźle, film oceniam na  4/5 (czasami trochę nudnawo). Audio i video na bardzo wysokim poziomie, przynajmniej ja nie miałem się do czego przyczepić.
Ogólnie mogę polecić wielbicielom gatunku i efektów specjalnych.

#3 MroczneWidmo

MroczneWidmo

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 06 październik 2010 - 20:49

Obraz i dźwięk na dość wysokim poziomie. Jest kilka "ale", jak spora kasza w niektórych scenach (jak choćby rozmowa Starka z Vanko w więzieniu), ale ogólnie to mocne 8 na 10 :)

Zresztą - nie ma co narzekać :( Kupiłem w Saturnie (Katowice) za 79zł ;) Więc jest oki. Dostałem nawet wiadomość, że gdzieś w Sosnowcu jest dostępny za 69zł ;) Ale nie chciało mi się jechać i szukać :D

Generalnie jak ktoś chce wyciąg z BdInfo to chętnie go dam ;) Nawet obu płytek :D

Edytowany przez MroczneWidmo, 07 październik 2010 - 02:51.

#4 harvester84

harvester84

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów

Napisany 08 październik 2010 - 16:10

Zobacz postMroczneWidmo, o 06.10.2010, 22:44, powiedział:

Obraz i dźwięk na dość wysokim poziomie. Jest kilka "ale", jak spora kasza w niektórych scenach (jak choćby rozmowa Starka z Vanko w więzieniu), ale ogólnie to mocne 8 na 10 :)

Zresztą - nie ma co narzekać :D Kupiłem w Saturnie (Katowice) za 79zł :) Więc jest oki. Dostałem nawet wiadomość, że gdzieś w Sosnowcu jest dostępny za 69zł :) Ale nie chciało mi się jechać i szukać :D

Generalnie jak ktoś chce wyciąg z BdInfo to chętnie go dam ;) Nawet obu płytek :D

A dużo kopii jest w Saturnie w Kato za te 79zł bo bym sobie jutro podskoczył i zakupił

#5 MroczneWidmo

MroczneWidmo

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 08 październik 2010 - 16:23

Zobacz postharvester84, o 08.10.2010, 18:05, powiedział:

A dużo kopii jest w Saturnie w Kato za te 79zł bo bym sobie jutro podskoczył i zakupił

Gdy dzisiaj byłem spytać o Medal of Honor(bo dostałem wiadomość, że już mają. I faktycznie - mają), to widziałem jeszcze dwie sztuki. Ale głowy nie dam uciąć, że jeszcze są :D

Ponoć za 79zł jest jeszcze w Chorzowskim Media Market.

Edytowany przez MroczneWidmo, 08 październik 2010 - 16:24.

#6 Astromatrix

Astromatrix

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 173 postów

Napisany 08 październik 2010 - 19:50

Za 79 zł jest też do kupienia na Allegro.
Potwierdzam też, że był dziś w katowickim Saturnie - poza tym w promocji były: "Wanted", "Szybcy i wściekli", "Adrenalina" i "Anioły i demony" po 29 zł oraz "Gladiator" za 69 zł. Poza tym jeszcze kilka tytułów z Pro-Motion za 40 zł.
@MroczneWidmo - naprawdę słyszałeś, że w Sosnowcu IM2 jest za 69 zł, w którymś markecie?

#7 -Oldboy-

-Oldboy-

1080i

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 539 postów

Napisany 08 październik 2010 - 20:30

Zobacz postMroczneWidmo, o 06.10.2010, 22:44, powiedział:

Zresztą - nie ma co narzekać ;) Kupiłem w Saturnie (Katowice) za 79zł ;) Więc jest oki. Dostałem nawet wiadomość, że gdzieś w Sosnowcu jest dostępny za 69zł ;) Ale nie chciało mi się jechać i szukać :D

kupiłem wczoraj w Gdańskim Saturnie za 69 pln :rolleyes:
Dodany obrazek

#8 kaczoreklom

kaczoreklom

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów

Napisany 08 październik 2010 - 20:35

Czy ktos moglby mi kupic Wanted i Szybcy i wsciekli jeeli jest po 29zl. Do najblizszego Saturna mam niestety 150km z Lomzy :-|

#9 Lukasz436

Lukasz436

1080i

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 485 postów

Napisany 08 październik 2010 - 20:59

Jak dla mnie:
Film: 5 na 10
Obraz: 9 na 10
Dźwięk: 10 na 10
Dodatki: 9 na 10

Ogólnie 1 o wiele lepsza.

Najbardziej rozwalił mnie moment jak Scarlet Johanson zaczęła w końcówce filmu udawać Terminatora.... wtedy merytoryka spada do poziomu przedszkola...

Końcowa ocena: Najlepiej wypożyczyć

Edytowany przez Lukasz436, 08 październik 2010 - 21:00.

#10 harvester84

harvester84

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów

Napisany 10 październik 2010 - 09:26

No ja niestety dostałem wczoraj IM2 w Saturnie w Katowicach za 99zł :(

#11 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10614 postów

Napisany 10 październik 2010 - 09:52

Wawa wszędzie 99 a nawet więcej. Jak zwykle łobuzerstwo : /
Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25
Sprzedam prawie nówka Projektor biały JVC X3 3D (100h lampa) - 9,999zł
Kuro + JVC X3 + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#12 tomalo

tomalo

XviD

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 206 postów

Napisany 10 październik 2010 - 10:26

Kraków - 99 i więcej :(

#13 MroczneWidmo

MroczneWidmo

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 10 październik 2010 - 11:18

Jak znajdę jeszcze gdzieś w miarę taniej, to kupie :) I powysyłam ;p

#14 djrobus

djrobus

1080p

• Użytkownik
  • 1488 postów

Napisany 10 październik 2010 - 19:49

Zobacz postGmeru, o 10 październik 2010 - 09:52, powiedział:

Wawa wszędzie 99 a nawet więcej. Jak zwykle łobuzerstwo : /

W Saturn Janki nawet ponad 100 PLN:). Na szczęście w BHV za 18
Next target:
Q5

#15 marianowic

marianowic

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów

Napisany 21 październik 2010 - 11:51

Witam.
Ja wlasnie kupilem Iron Man 2 (wydanie 2-plytowe) we wroclawskim Saturnie (Pasaz Grunwaldzki) za 69zł.
Bylo ich jeszcze sporo.

Pozdrawiam
Samsung LE37A551; Samsung BD-C6500
Yamaha RX-V465; Emerald ht-300, Harmony One
N-box Turbodekoder; Sony VAIO EB1S1E/B

#16 Darkarchangel

Darkarchangel

VHS

• Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów

Napisany 21 październik 2010 - 13:51

Saturn SCC Katowice 69.99zł od dzisiaj do 27.10
Sharp 42XD1E, Onkyo TX-SR 806, Yamaha 661, Samsung BD-P3600, Yamaha NS 777, Yamaha NS 444, Yamaha NS 333, Mission M3AS, Peace PVR HD 500GB, Logitech Harmony 895, kable: Klotz, Tech-link, Prolink.

#17 Astromatrix

Astromatrix

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 173 postów

Napisany 21 październik 2010 - 14:10

Zobacz postDarkarchangel, o 21 październik 2010 - 13:51, powiedział:

Saturn SCC Katowice 69.99zł od dzisiaj do 27.10
Potwierdzam właśnie tam kupiłem :) (i jest tego dość dużo, pod spodem naklejka z regularną ceną 99 zł).
Ta promocja jest we wszystkich Saturnach z okazji 6-lecia.

#18 Gmeru

Gmeru

HD

• Admin
  • 10614 postów

Napisany 24 październik 2010 - 20:03

Dzisiaj obejrzałem i jak dla mnie super : > Taki film to ma być czysta rozrywka i sprawdza się w 101%. Najlepiej obejrzeć obie części razem. Efekty rozwalają pokój ; )
Moje rzeczy do sprzedania na Allegro: Fotel pod kierownicę G25
Sprzedam prawie nówka Projektor biały JVC X3 3D (100h lampa) - 9,999zł
Kuro + JVC X3 + Mocne Klipsch IV 7.1 = :D
Wbijać na Facebooka, tam zawsze najnowsze info ze strony: HDTVPolska na Facebooku
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#19 JACK_kmf

JACK_kmf

S-VHS

• Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów

Napisany 25 październik 2010 - 19:52

Zobacz postAstromatrix, o 21 październik 2010 - 14:10, powiedział:

Potwierdzam właśnie tam kupiłem :) (i jest tego dość dużo, pod spodem naklejka z regularną ceną 99 zł).
Ta promocja jest we wszystkich Saturnach z okazji 6-lecia.

Ja też miałem jechać po to do Saturna, ale po drodze wpadłem do media (wrocław, bielany) i też jest w cenie 69.90. W sumie to 80% filmów jest w tej cenie, niemal wszystkie imperiale, plus cała sekcja promocji monolith 2 za 99zl. Czyżby wreszcie się z cenami coś ruszyło i 69zł to będzie taka cena za nowość??

Z ciekawostek to zauważyłem, że na moim samsungu p3600 po pauzie i wznowieniu Iron mana, znika dźwięk. Aby wrócił, muszę klawiszem audio zmienić na inny język i wrócić do oryginalnego. Pierwszy raz takie coś mam, ale mój samsung to już wiele mi niespodzianek serwował przez czas użytkowania (między innymi czekanie 2 miesiące na firmware, żeby Terminator Salvation ruszył).
Jakość obrazu bardzo dobra, masa dodatków na 1 i drugiej płycie, jak na mój gust, to mało rozdziałów jak na 2 godzinny film (17), (za to T2 na blu-ray na 153 minuty filmu ma 81 rozdziałów!!)
Teraz mam już jedynkę i dwójkę na Blu-ray, więc wkrótce strzele sobie double featture :)

#20 Dawidowski1000

Dawidowski1000

SVCD

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 197 postów

Napisany 28 październik 2010 - 11:26

Zobacz postGmeru, o 24 październik 2010 - 20:03, powiedział:

Dzisiaj obejrzałem i jak dla mnie super : > Taki film to ma być czysta rozrywka i sprawdza się w 101%. Najlepiej obejrzeć obie części razem. Efekty rozwalają pokój ; )

Dokładnie. Przy filmie bawiłem się niemal tak dobrze, jak czytając dobry komiks właśnie od "Marvel"
Iron Man 2 jest równie dobry jak jedynka, momentami nawet lepszy.....

Dodaj odpowiedź

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników