Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LG combo do PC GGW-H20L
HDTV Centrum Polska > Sekcja Blu-ray & HD DVD & HD VMD > Odtwarzacze multiformatowe Blu-ray & HD DVD
Stron: 1, 2
dominikjestem
Zaniepokoiłem się, że w komputroniku oferta znikneła.
Chwyciłem za telefon. Znalazłem kilka ostatnich sztuk w Warszawie i kupiłem.

KALKULACJA była taka:
teraz przerwa na karpia.
Gmeru
pisz ; ) nie karpiuj ; )
pmcomp
CYTAT(Gmeru @ 22.12.2007, 18:45 ) *
pisz ; ) nie karpiuj ; )

Pamietaj, że rybka lubi pływać więc ... najpierw testuj a potem rybka wink.gif .

Pozdro
dominikjestem
Pierwsze co zrobiłem to kalkulacja:
sprzedawca: sklep ABCdomu ( pod mostem Poniatowskiego) ustalił cenę na 1063 zł
VAT - 192 zł
CIT - 202 zł
W/w kwoty zostaną mi zwrócone przez firmę która to kupiła.
Z mojej kieszeni zniknie zatem jedynie: 669 zł

Ale to nie koniec odliczeń !
Bo w pudełku znalazłem:
- BD-RE 25 GB Verbatim za około 50 zł
- Cyberlink BD & HD DVD Solution; między innymi:
POWER DVD 7
Power Producer 4
BD Advisor
Instant Burn
Power2GO LightScribe Support
A nie są to wcale tanie aplikacje.
Nie musimy kupować NERO 8 za 260 zł.
Plus minus wyceniam więc napęd realnie na ca. 500 zł.

Przeleciałem sklepy z nośnikami. Najtaniej jest w 39 zł za BD-R TDK w Arkadii.
Jutro odwiedzę giełdę komp.

Pudełko bajerowskie, że oczy się śmieją.
made in korea
Z napisów wynika, że jest obsługa płyt DL 50GB (Sony jest w sklepach RE DL za ponad 100 zł)
Zabieram się za montaż.
Ciekwae jak będzie współpracował z NERO 8 (jest już wersja 8,2 z dużymi zmianami w NeroVision 5)
BoDeX
No masz - i znowu "drugi" sad.gif

Mi kurier PolAMer-u obiecał dostawę w poniedziałek - jak nie dojedzie , to będzie to jego ostatnia wigilia ! smile.gif

Masz box-a , czy OEM ?

No i kończ Waść tego karpia , bo tu ludzie czekają !!! smile.gif

Pzdr.

BoDeX ®

dominikjestem
wersja Box
Proszę o wyrozumienie.
Właśnie zostałem wyznaczony poza koleknością do odkurzania.
Atmosfera gęstnieje.
Tak na serio.
Zestaw zagadnień jest długi.
Procedury także.
Najbardziej mnie interesują:
[1] tworzenie własnych płyt BD z kamery SONY SR7 do odtwarzania na PS3.
[2] Zgram z bina film i spróbuję wypalić BD.

autorus

Żeby była jasność, ja tez czekam laugh.gif
W końcu coś z tymi nagraniami z kamerki zrobić będzie trzeba. Przecież nie kupie nowego dysku.

Autorus

Żona mi nie pozwala jeść ciasta. A wygląda super. Czeka na pierwszy dzień świat, bo mamy chrzest córki smile.gif

CYTAT(dominikjestem @ 22.12.2007, 22:03 ) *
wersja Box
Proszę o wyrozumienie.
Właśnie zostałem wyznaczony poza koleknością do odkurzania.
Atmosfera gęstnieje.
Tak na serio.
Zestaw zagadnień jest długi.
Procedury także.
Najbardziej mnie interesują:
[1] tworzenie własnych płyt BD z kamery SONY SR7 do odtwarzania na PS3.
[2] Zgram z bina film i spróbuję wypalić BD.

Gmeru
Ciekawe jak to z tymi DL 50GB jest : > Mówisz, że są w sprzedaży już takie płyty? Robi się co raz ciekawiej : >
bartusiak
hmm a czy ktos testowal jesli wogole jest taka mozliwosc zeby wlozyc to do skrzynki i zrobic naped zewnetrzny usb 2.0 z pelna funkcjonalnoscia?
mjasinsk
Hello nie chce byc bezczelny ale rybka Cie zabila czy jej popijanie Cie wykonczylo czy moze naped okazal sie tylko obudowa bez wnetrznosci????? 6 dni bez info????????
Gmeru
wyjazdy wyjazdy...

CYTAT(bartusiak @ 28.12.2007, 12:07 ) *
hmm a czy ktos testowal jesli wogole jest taka mozliwosc zeby wlozyc to do skrzynki i zrobic naped zewnetrzny usb 2.0 z pelna funkcjonalnoscia?

Wczoraj chciałem już kupić ten napęd ale też w obecnej sytuacji musiałbym go mieć jako zewnętrzny. On jest sATA. I teraz pytanie: ja nigdzie nie widzę skrzynek na to złącze. Mam za to taką (używam do dysku sATA) przejściówkę:

Tylko jak to zadziała? Chyba prędkości siądą ostro nagrywania. Wyliczy ktoś ; ) dużo się straci przy takim podłączeniu? Ja innej możliwości zrobienia z tego napędu LG zewnętrznej nagrywarki nie widzę.
autorus
No co tam z tym napędem? Coś temat zdechł a kolega który kupił nie chce się pochwalić. Please napisz coś bo też mi chodzi on po głwie. No i też bym chciał go podpiąc zewnętrznie, jakby dało radę .

Autorus
mjasinsk
a mnie interesuje jak podlaczyc PC pod amplituner zeby uzyskac przynajmniej podstawowe z nowych formatów dzwieku. CZy działałoby to poprzez podłaczenie wyjść z karty pod wejścia 5.1 w ampli????? i czy wtedy poprzez Cyberlinka PowerDVD uzyskalibysmy przynajmniej DD THD ??????
lipa_ml
mnie interesuje tylko jedno czy jak starganyc film rip blueray zgram z zachowaniem struktury jak na oryginalnej płycie film i zapakuje do stacjonaki blueray czy bedzie działąc?
dominikjestem
Wracam do badań nad napędem.
Co sprawdziłem do tej pory:
- gra HD DVD i BD - to oczywiste, zrobie pomiary co do szybkości ładowania się, bo może być ważne,
Sprawdzę dźwięk, ale mam nietypową kartę EMU 1820.
- nagrywa/kasuje BD - RW co także jest oczywiste
Sam napęd jako taki to chyba nic ciekawego, albowiem boje toczę z softem.

Obecne na rynku nośniki są x 2 więc wypalanie 24 Gb trwa i trawa mać.
Na razie naładowałem na BD-RW 24 GB plików filmowych w trybie data (pliki mpg, ts i m2ts 15 + 5 + 4 GB).
PS3 je czyta tak jak przez sieć z DD 5.1 nie ma problemów.
Przy okazji udało mi sie przekształcić w NERO 8.2.8 materiały BBC HD w h.264.
Robię Export przez AVC i powstaje plik mp4 którego PS3 (bitrate do 15 Mbps, 50Hz) nie chce czytać. Coś tam pisze o kokrupcji.
Po zmianie rozszerzenia na m2ts PS3 juz widzi i czyta płynnie z 5.1.
I to była najgorsza robota aby dobrać właściwe parametry exportu.
NERO 8.2.8 wprowadza wiele innych opcji;
Np.: Export do mpeg2 w trybie zgodności z BluRay ?!?
Jak wyżej ale w trybie zgodności z HD DVD ?!?. Ważne jest jednak to, że powstałe mpg-i mają zaimplementowane audio DD 5.1.
AVCHD nie sprawdzałem.
Za to w NERO 8.2.8 pojawiła sie nowa opcja wypalania BD w kontenerze BD-V z menu itp.
To sprawdziłem. Działa bez problemu. PS3 rozpoznaje nośnik RW jako płytę BluRay ( a nie AVCHD)
To ważna cecha dla posiadaczy kamer HD i BD playerów bez opcji obsługi AVCHD.

Testy robię na bazie nośnika BD-RW TDK. Działa bez żadnych problemów jego formatowanie i podmienianie plików.
Jak pisałem wypalę na zawsze dopiero jak dopracuję np. PBS Robert Plant 7,3 GB. + PBS Peter Frampton 13 GB.
Ale z menu z tytułami i czasami, chapterami itd. Samo przygotowanie danych do menu to cały wieczór.

Generalnie odstawiłem dodany soft od Cyberlinka. Jest zbyt ubogi i stereo only.
Do końca tygodnia jestem jakby luźniejszy, więc będzie czas na LG BD multi blue.

ps. Wykupiłem wszystkie TDK BD-Ry 25GB po 39 zł w Arkadii. Było ich raptem 5 szt.
Są Verbatiny 25GB po 80 zeta. Fuji po 60-70 zł.
Powariowali.

ps.2 Nie tak łatwo znaleźć BD na binie poniżej 25 GB.
Wybrałem takie coś:
http://i10.tinypic.com/6qby6n6.jpg
rektorek
Ile czasu nagrywałeś 25GB? Ile czasu się kasuje?
dominikjestem
Kasuje błyskawicznie, nagrywa coś ok. 1 h.
Są dwa tryby kasowania: szybki i pełny. Pełnego nie sprawdzałem.
Mowa cały czas o BD RW. Ale BD-R tez są x2.
Panas produkuje x4 ale nie widzę ofert.
Combo LG może zapisywać x6 ale brak takich płyt.
Sprawdziłem ceny w necie.
Dramat. Także w USA. To było tanio w Arkadii. Bardzo.
Kluczem są jednak DL bo większość BD to >25GB.
Znalazłem jeszcze jakąś artystkę koreańsko - japońską <25 GB.
Tylko po co mi ona ?
Na chwilę obecną widzę sensowne zastosowanie do archiwizacji ts/mpeg2 do 25 GB jako BD data czytane przez PS3.
autorus
A czy te płytki odczyta samsung 1400?

Autorus
dominikjestem
Jak zrobię BD-V to sprawdzę w MM czy działa na modelach półkowych.
kobra11
To jest chyba najtańszy 50gb: http://www.backuptapes.net/detail.php?id=364
dominikjestem
Dzięki , ciekawa stronka.
Low End to 11,xx usd za 25GB.
Nie jest źle. Znowu trzeba będzie robić import.
autorus
Moje źródełko mówi ze tego modelu już nie będzie można kupić. Wchodzi następny model, niestety nie jest jeszcze dostępny. Jak się pojawi w hurtowniach to dam znać sad.gif
Gmeru
Już? tzn, że co ten już stary ; ). To nie jest nowość? Przecież x6 ....nowość jak nic.
braavoo
Panowie i Panie.
Nagrywarka Blu Ray bawilem sie jakis czas temu. Testy macie tutaj.
http://www.hdforum.pl/showthread.php?t=707
Na tamte czasy koszt zakupu ok 3 tys PLN to byl kosmos w porownaniu z tym co dostajemy.
Teraz kiedy cena spadla ponizej 1 tys zl i to za COMBO to jest sens zabawy ale jako magazyn danych.
Oprocz zwyklego odtwarzacza dostajemy nagrywarke, wiec HTPC prawie idealne.
Nalezy jednak koniecznie sprawdzic co potrafi odtworzyc dana skrzynka i jaka ma predkosc nagrywania.
Dodatkowo dobrze tez sprawdzic czy nagrana plyta bedzie odtworzona przez zwykly odtwarzacz Blu Ray i HD DVD.
Nie bede pisal o czasie nagrywania bo to jest jak narazie wielki minus.
Nagrywanie plyty jednorazowego uzytku trwajace ok 1 godz moze sie okazac na finiszu kawalkiem czegos co mozna wyrzucic do kosza.
Proponuje wiec rozgladac sie na poczatku za zakupem plyt wielokrotnego nagrywania, ale tutaj moga byc duze problemy z odtworzeniem tego na zwyklych odtwarzaczach.

Pozdrawiam i zycze milej zabawy z tym napedem

braavoo

PS.
nowy66
CYTAT(braavoo @ 03.01.2008, 13:59 ) *
... dobrze tez sprawdzic czy nagrana plyta bedzie odtworzona przez zwykly odtwarzacz Blu Ray i HD DVD.

To jest imo główny problem z takimi ustrojstwami ... Posiadacze - czy możecie to sprawdzić i dać znać? Nie każdy chce/ma ochotę bawić się dodatkowo z PC...

pzdr
dominikjestem
Kilka wyników i pomiarów:
Czas dostępu do płyty BD 20 sek.
Czyli po ok. 20 sek od włożenia nośnika w napęd do podjęcia akcji przez POWER DVD.
HD DVD - zaraz sprawdzę i wyedytuję.

Wczoraj walczyłem z płytą demo HD o rozmiarze 4,5 GB. A więc taki maleńki "demo kontent".
Czas nagrywania nośnika x2 ( nagrywałem cztero krotnie ) 18,5 min. Czyli 25GB zajmie na nośniku x2 90 min.
Ale na nośniku x6 już tylko będzie 30 min. LG wypala do x6. Ale brak nosników o tekiej sprawności.
W nośnikach więc klucz.
Nie udało mi się aby menu BD się odpalało. Ale mam nadzieję, że to mój błąd w sposobie wypalania.
Czyta za to bezbłędnie -.m2ts-y z DD 5.1. No ale nie mam dostępu do wyboru ścieżki.
Może to być właściwość AnyDVD z , którego to żródła pochodzą wszelkie zrzuty.
Może jednak być inaczej, bo takie demo nie powinno mieć żadnych zabezpieczeń do złamnia.
Przypomnę, że:
- zawartość płyt BD - ich struktóra jest widoczna w PC-cie i powinna być chyba kopiowalna bez udziału Any DVD.
- zawartość HD DVD nie jest widoczna na PC-cie.
Jedynym wyjątkiem jest znany mi Cosimo 40 (top model laptupa od Tosha z nagrywarką HD DVD na pokładzie.
Dziwne ?!? Ale prawdziwe.

Właśnie zsałem Queen Montreal ; size 23 GB.
Wyniki testu za 1,5 h.
Zapraszam.
CYTAT
to jest sens zabawy ale jako magazyn danych

No nie koniecznie. Już napisałem, że w trybie BD Data puszczam co chcę na PS3.
Pliki filmowe m2ts także. A to już nie jest takie tam składowanie danych.
Do składowania danych nie do pobicia jest HDD. I długo jeszcze będzie TOP.
Ocena braavoo była pisana w marcu 2007. A to epoka.
Przypomnę w tym miejscu:
LG combo :
- odtwarza HD DVD
- odtwarza BD
- nagrywa BD
To zupełnie inna generacja sprztęu niż marcowe hity PIonneta i Plextora za 3 500 zł.
CYTAT
Ceny jakie udało mi się znaleźć na najpopularniejszym portalu aukcyjnym Allegro:
Pioneer ? 3.490 zł
Plaxtor ? 3.730 zł

to cytat z testu braavoo III-2007

ceny: marzec 2007

Z ostatniej chwili:
Queen (nagrywam w trybie BD-MV:
- postęp 24% ( 24GB)
- międzyczas: 22 min.
Można iść do kina.
dominikjestem
CYTAT(autorus @ 03.01.2008, 12:20 ) *
Moje źródełko mówi ze tego modelu już nie będzie można kupić. Wchodzi następny model, niestety nie jest jeszcze dostępny. Jak się pojawi w hurtowniach to dam znać sad.gif

Już nie można kupić. To wiem.
Mam taką nadzieję, że to była pomyłka cenowa na moją korzyść.
To, że się coś na rynku podaży zachwiało to też opisałem. To był powód mojej gwałownej decyzji.

Na AVS forum także duże zamieszanie, poczytajcie:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....20L&page=37
Jeszcze żaden posiadacz niczego nie napisał sensownego.
To się zmieni z czasem.
Wypalam ponownie w formacie BD-MV bo coś mi nie wyszło z Qeen-em. Nagrałem przez pomyłkę w trybie BD-data.
Czyli 1.5 h w plecy.
lipa_ml
CYTAT(autorus @ 03.01.2008, 14:20 ) *

a ja wiem bezpośrednio z LG że ten model będzie nadal sprzedawany i nowa cena zakupowa dealera ma byc na poziomie 830 zł brutto wiec w sprzedaży pewnie po ok 900 zł bedzie (info od produkt menagera LG wiec chyba 100% wiarygodna) jeszcze to potwierdze w drugim źródle w lg
autorus
To jeszcze dopytaj kiedy będa dostepne smile.gif

CYTAT(lipa_ml @ 11.01.2008, 14:51 ) *
a ja wiem bezpośrednio z LG że ten model będzie nadal sprzedawany i nowa cena zakupowa dealera ma byc na poziomie 830 zł brutto wiec w sprzedaży pewnie po ok 900 zł bedzie (info od produkt menagera LG wiec chyba 100% wiarygodna) jeszcze to potwierdze w drugim źródle w lg
dominikjestem
PS3 nie czyta z BD-RE kopii filmowych.
Natomiast na kompie Power DVD odtwarza i to z menu.
Niestety audio jest tylko stereo.
Korzystam z wersji dołączonej do produktu.

Przerwałem zabawę z LG bo przyszedł inny klocek - preamp.
Jutro nagram płytkę full - wypas z *.ts
Opiszę.

lipa_ml
CYTAT(autorus @ 11.01.2008, 15:03 ) *
To jeszcze dopytaj kiedy będa dostepne smile.gif

dostawa ma byc po 20 stycznia
sergio213
Szybko sprawdzilem i w stanach najnizsza cena tej wypalarki jest na poziomie 500$ i jest dostepna. Nie wroze jej jednak duzej przyszlosci chyba ze cena spadnie drastycznie do jakis 100$. Ogromna konkurencja dla wypalarek BR i HD DVD sa ....hard drivy ktorych cena spada z dnia nadzien. W okresie przed swiatecznym bez wiekszych klopotow mozna bylo kupic hd Seagete SATA 500GB za 99$, a 750GB za 149$ (wiem na 100% bo sam oba kupilem sobie pod choinke). Mistrzowie zakupow i roznego rodzaju kuponow potrafili nawet kupic 500GB za 79$. Najtansze plyty BR jednorazowe 25GB mozna kupic za ok11$ a zmazywalne za ok 15$ wiec na 500GB trzeba ich kupic 20szt co robi zabawe 3 krotnie drozsza. Nie wyglada to ciekawie. Zwlaszcza gdy na rynku pojawil sie w koncu Pokcorn Hours lub np. taka sprytna kieszen na na hd SATA:

http://www.geekstuff4u.com/product_info.ph...products_id=630

Czy mozna gdzies kupic plastikowe pudelka na hd 3.5" podobne do tych jakie kiedys byly na kasety VHS?
lipa_ml
CYTAT(sergio213 @ 11.01.2008, 23:50 ) *
Szybko sprawdzilem i w stanach najnizsza cena tej wypalarki jest na poziomie 500$ i jest dostepna. Nie wroze jej jednak duzej przyszlosci chyba ze cena spadnie drastycznie do jakis 100$. Ogromna konkurencja dla wypalarek BR i HD DVD sa ....hard drivy ktorych cena spada z dnia nadzien. W okresie przed swiatecznym bez wiekszych klopotow mozna bylo kupic hd Seagete SATA 500GB za 99$, a 750GB za 149$ (wiem na 100% bo sam oba kupilem sobie pod choinke). Mistrzowie zakupow i roznego rodzaju kuponow potrafili nawet kupic 500GB za 79$. Najtansze plyty BR jednorazowe 25GB mozna kupic za ok11$ a zmazywalne za ok 15$ wiec na 500GB trzeba ich kupic 20szt co robi zabawe 3 krotnie drozsza. Nie wyglada to ciekawie. Zwlaszcza gdy na rynku pojawil sie w koncu Pokcorn Hours lub np. taka sprytna kieszen na na hd SATA:

http://www.geekstuff4u.com/product_info.ph...products_id=630

Czy mozna gdzies kupic plastikowe pudelka na hd 3.5" podobne do tych jakie kiedys byly na kasety VHS?

no ale popcorn nie wysle ci do ampa dzwieku dts hd master 7.1 a jak zgrasz sobie film na płyte BD i zasadzisz do samsunga DB-p1400 i puscisz na ampa z dts hd master to dziek bedzie wymiatał ! a z dysku tego nie zrobisz wiec jesli chodzi o magazyn danych to ok dysk taniej wyjdzie ale to nie wszystko , wiec ja wróze dobrą przyszłosc nagrywarek bd o ile tez nosniki stanieją co jest oczywiste
BoDeX
CYTAT(sergio213 @ 11.01.2008, 21:50 ) *
Szybko sprawdzilem i w stanach najnizsza cena tej wypalarki jest na poziomie 500$

Szału nie ma ... w Polsce to równowartość 400$ , a za kilka dni urwą jeszcze z 50 ... smile.gif

Magazynowanie na HDD , to póki co półśrodek , ale zawsze będzie można zrobić kompilację smile.gif Np: 3 tytuły HD-DVD na 1 płycie BR smile.gif
No i liczy się możliwośc COMBO czytania , którego nijak przy pomocy HDD nie dokonasz ... smile.gif

Pzdr.
lipa_ml
pojawił się nowy napęd LG DVD-REC BLU-RAY odczyt/ HD DVD LG GGC-H20L BOX cena ok 750 zł , jak to zobaczyłem to się wystraszyłem ze taka cena ale po chwili kubeł zimnej wody no i okazało się ze to tylko odczyt blu-ray i hd dvd a zapis tylko dvd sad.gif no cóz pewnie i rak nagrywary spadą w najbliższych miesiacach do 700 zł
dominikjestem
LG GGC-H20L BOX - 700 zł, zaś
LG GGW-H20L BOX za 1050 zł nagrywa BD-R/RE.
Opcja nagrywania kosztuje więc 250 zł.
A może cena GGW jest jednak pomyłką ?
Bo jak pisze Sergio w USA to koszt 500 USD.
W EU powinno być zatem 500 EU czyli gdzieś ok. 1800 zł.

Sprawa sie potwierdza, bo na amazon.com.uk jest teraz cena 325 BP !!!
http://www.amazon.co.uk/LG-GGW-H20L-Blu-Ra...l/dp/B000H6NZZO
BoDeX
CYTAT(dominikjestem @ 12.01.2008, 13:31 ) *
LG GGC-H20L BOX - 700 zł, zaś
LG GGW-H20L BOX za 1050 zł nagrywa BD-R/RE.
Opcja nagrywania kosztuje więc 250 zł.
A może cena GGW jest jednak pomyłką ?
Bo jak pisze Sergio w USA to koszt 500 USD.
W EU powinno być zatem 500 EU czyli gdzieś ok. 1800 zł.

Sprawa sie potwierdza, bo na amazon.com.uk jest teraz cena 325 BP !!!
http://www.amazon.co.uk/LG-GGW-H20L-Blu-Ra...l/dp/B000H6NZZO

W NRD niby jest , a nie ma - ZOBACZ

A najniższą cenę jaką znalazłem w Polsce to ... 999 pln. za nagrywarkę . Coś teraz jej nie widać .

Pzdr.
dominikjestem
Dlatego ciągnę temat:

Czy nie nastąpiła pomyłka w dystrybucji na EU ?
Literka "C" z literką "W".
W wielu miejscach jest w cenie ok. 1000 zł.
Dziwi wszak korespondencja sergio, w której mowa o cenie 500 usd na rynku USA.
Amazon.com.uk jest dla mnie miarodajnym kanałem dystrybucyjnym.
POczekajmy na dostawy z drugiego rzutu.
Niemcy podają 17.01.2008

Wtedy się to wyjaśni.
lipa_ml
CYTAT(dominikjestem @ 12.01.2008, 16:57 ) *
Dlatego ciągnę temat:

Czy nie nastąpiła pomyłka w dystrybucji na EU ?
Literka "C" z literką "W".
W wielu miejscach jest w cenie ok. 1000 zł.
Dziwi wszak korespondencja sergio, w której mowa o cenie 500 usd na rynku USA.
Amazon.com.uk jest dla mnie miarodajnym kanałem dystrybucyjnym.
POczekajmy na dostawy z drugiego rzutu.
Niemcy podają 17.01.2008

Wtedy się to wyjaśni.

dzwoniłem do przedstawiciela LG on się skontaktował z osobą która zajmuje sie zamówieniami towaru i potwierdzili mi ze beda po 20 stycznia narywarki ponizej 900 zł brutto a scena SRP czyli sugerowana cena producenta LG to na polske jest 999 zł brutto ! się okaże po 20 stycznia kto ma rację
demek
http://www.overclockers.co.uk/showproduct....&subcat=314

LG GGW-H20L Blu-Ray Rewriter & HD-DVD ROM Serial ATA Drive - Retail

180 funtow, liczac po kursie 4,80 to 860zl
braavoo
Widze, ze temat zaczyna sie rozkrecac w wyniku spadku cen na zabawke combo :-)
To milo ale wciaz za drogo i malo uniwersalnie. Taka zabawka jest przydatna dla tych co odpalaja nagrane filmy na PC-cie, ale jak przyjdzie odpalic to nagrane ustrojstwo na stacjonarce to moze byc lekkie zdziwko.
Obym sie myli, ale tak bylo na poczatku z nagrywarkami DVD i tym co na nich bylo nagrywane.
Trzeba bylo kupowac "odpowiednie" (loteria) plyty do nagrania materialu i nie mozna bylo przeginac z predkosciami nagrywania.
Wiem cos o tym bo bylem jednym z pierszych, ktorzy kupili cos takiego za ponad 700 zl, pozniej dzieki zainteresowaniom udalo mi sie wgrac nowy firmware w celu modyfikacji nagrywarki (predkosc nagrania, kompatybilnosc z plytami).
Tak tak moi drodzy. Kupujac teraz nagrywarke liczcie sie z tym, ze za miesiac kupiona nowo wypuszczona czysta plyta BR nie bedzie widziana przez naped.
Jesli sytuacja bedzie analogiczna jak w przypadku DVD to nalezy wtedy dokonac updat-u firmware-u napedu.

Zabawa przednia ale kosztowna i przysparzajaca niejednokrotnie stawanie wlosow deba na glowie.
Ja tam jeszcze sobie kilka miesiecy poczekam z zakupem :-)
Jednoczesnie trzymam kciuki za pierwszych pionierow :-)
Ja juz chyba sie starzeje :-(

Pozdrawiam

braavoo
demek
CYTAT(braavoo @ 12.01.2008, 21:45 ) *
Widze, ze temat zaczyna sie rozkrecac w wyniku spadku cen na zabawke combo :-)
To milo ale wciaz za drogo i malo uniwersalnie. Taka zabawka jest przydatna dla tych co odpalaja nagrane filmy na PC-cie, ale jak przyjdzie odpalic to nagrane ustrojstwo na stacjonarce to moze byc lekkie zdziwko.
Obym sie myli, ale tak bylo na poczatku z nagrywarkami DVD i tym co na nich bylo nagrywane.
Trzeba bylo kupowac "odpowiednie" (loteria) plyty do nagrania materialu i nie mozna bylo przeginac z predkosciami nagrywania.
Wiem cos o tym bo bylem jednym z pierszych, ktorzy kupili cos takiego za ponad 700 zl, pozniej dzieki zainteresowaniom udalo mi sie wgrac nowy firmware w celu modyfikacji nagrywarki (predkosc nagrania, kompatybilnosc z plytami).
Zabawa przednia ale kosztowna i przysparzajaca niejednokrotnie stawanie wlosow deba na glowie.
Ja tam jeszcze sobie kilka miesiecy poczekam z zakupem :-)
Jednoczesnie trzymam kciuki za pierwszych pionierow :-)
Ja juz chyba sie starzeje :-(

Pozdrawiam

braavoo

700? to kupiles jak juuz tanio bylo

ja pamietam magiczna liczbe 2789 po wyblaganej obnizce....
braavoo
Mialem fuksa wtedy. Odpowiednie dojscia to wynik takiej a nie innej ceny, ktora notabene od pewnego momentu zaczela spadac lawinowo.
Ale faktycznie pamietam jak zobaczyle te cene powyzej 2 kola.

Pozdrawiam

braavoo
andy95
CYTAT(demek @ 13.01.2008, 00:46 ) *
700? to kupiles jak juuz tanio bylo

ja pamietam magiczna liczbe 2789 po wyblaganej obnizce....

Tudzież nakaz całkowitego bezruchu, wstrzymania oddechu i obniżenia tętna dla wszystkich domowników na czas wypalenia płyty CD na ówczesnym urządzeniu, zagrożony karą główną w postaci starty, w zasadzie bezcennego, nośnika CD-R(W). Przejście na DVD-R było znacznie prostsze i w sumie niezauważalne. Ciekawe kto się więcej nauczył - (my) użytkownicy czy (oni) producenci ?
lipa_ml
no dla mnie jedyny argument zakupu tej nagrywaki to taki iz bedzie mozna nagrane filmy blueray puszczac ze stacjonarki w innym przypadku jako magazynowanie danych przy cenach płyt 50 zł się nie opłaca ;/ wiadomo początki są trudne ale cena nagrywary ponizej 1000 zł optymistycznie rozpoczyna rok w tej materii
demek
ale wy tam drogo macie w tej polsce, u mnie w lokalnym sklepie BD R to koszt 6 funtow czyli ponizej 30zl za plytke
lipa_ml
CYTAT(demek @ 13.01.2008, 17:57 ) *
ale wy tam drogo macie w tej polsce, u mnie w lokalnym sklepie BD R to koszt 6 funtow czyli ponizej 30zl za plytke

w tej polsce? piszesz jak bys nie był Polakiem, no ale cóż czesto sie spotykam z takim tonem wypowiedzi odcinającym się od swojego kraju ludzi co wyjechali do angli i uważają się za lepszych i nie przyznają się do Polski, za chwile sie sytuacja odwróci i jak wszyscy zaczną wracac bo w angli bezrobocie wzrośnie to odrazu każdy się poczuje Polakiem i wróci do "tej polski" (to tylko tak od siebie bez urazy) sory za offtopic
cableguy
Witam,

Czy posiadacze combo LG mogliby sie wypowiedziec na temat poziomu halasu przy odtwarzaniu plyt blu-ray?
Z gory dzieki za info.
BoDeX
CYTAT(lipa_ml @ 12.01.2008, 21:20 ) *
dzwoniłem do przedstawiciela LG i potwierdzili mi ze beda po 20 stycznia narywarki ponizej 900 zł brutto
a cena sugerowana producenta LG to na polske 999 zł brutto ! się okaże po 20 stycznia kto ma rację

Potwierdziło się ?

Pzdr.
lipa_ml
CYTAT(BoDeX @ 21.01.2008, 16:11 ) *
Potwierdziło się ?

Pzdr.

w action gdzie kupuje towar znowu pojawiła sie w cenniku , co prawda jest nie dostępna ale u nich wprowadzenie towaru który dostają trwa czasami 3 dni. Wysłałem emaila do osoby która się zajmuje tymi nagrywarkami kiedy beda na stanie i zobaczymy co mi odpisze. Odrazu napisze co i jak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.