CYTAT(rezmi @ 22.11.2007, 17:58 )

Hej!
Zastanawiam sie nad kupnem telewizora plazmowego 42" /na wiekrzy nie mam miejasca/ HITAHI 42TP01, odpowiadaja mi zaawansowane ustawienia kolorow
Czy jest to dobry wybor, nie jest full HD ale ma 1024x1080
Ja go kupiłem 31,11,2007. Przed zakupem porównywałem go z Poineerem kuro 50 cali i panelem NEC 42 cale. Wszystko było podłączone pod n-kę (n sport). Oglądaliśmy transmisę ze studia - rozmowa ludzi. Podłaczenia HDMI i komponent.Moje wrażenia: Reprodukcja czerni najlepsza w kuro, wada tego padelu to białe placki na czołach rozmówców w hitach tego nie było (normalny kolor mocno oświetlonej skóry), faktura ciemnego garnituru u prowadzącego rozmyta (była po prostu czarna) w hitachi było widać nitki wpecione w materiał, w kuro jasny sweter w jasne plamy ( nie było widać faktury swetra) hitachi sweter bez jasnych plam wszystko widoczne. Transmisja meczu w jednym i drugim porównywalna. NEC'a porównywałem na discovery hd, głębia obrazu i ilość szczegółów lepsza w hitachi. Panasonica mi odradzali gra ponoć gorzej. Jeśli chodzi o ceny pdp-sx4280d(pioneer) ok 8000,-, hitach 5700,-,wbrałem hitachi.