"Więc obraz w denonie (1930) nie mam prawa być gigantycznie lepszy bo lepszą obudową czy lepszym układem zasilania tego zrobić się nie da"
ja tych głupot nie pisałem- wybacz. Tą wypowiedzią stwierdziles ze oprocz ukladu Panasonic - odtwrzacz DVD ma tylko obudowe i zasilacz
Skoro nie dociera do ciebie twoje wlasne "czytaj ze zrozumieniem" - musze przytaczac twoje wypociny jako bezposrednie cytaty
Otóz odtwarzacz DVD to nie tylko zasilacz, obudowa i jeden uklad- PANASONIC (chyba ze mowimy o jakims marketowym gó...e)
Oto link do schematu blokowego odtwarzacza H/K
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=18696Od razu odsyłam na str 19 - schemacik blokowy- radze sie z nim zapoznac.
Jesli widzisz tam tylko uklad Panasonica i zasilacz to gratuluję (nie)wiedzy
Za jakosc obrazu w tej konstrukcji bezposrednio odpowiada uklad firmy AM Logic ->
http://www.amlogic.com/products.htmla nie Panasonic natomiast za dzwiek układ firmy WolfsonMicroelectronics charakteryzujący sie:
FEATURES
Stereo DAC with 24 bit PCM
Audio Performance
- 106dB SNR (‘A’ weighted @ 48kHz) DAC
- -97dB THD
DAC Sampling Frequency: 8kHz - 192kHz
2 or 3-Wire Serial Control Interface or Hardware Control
Programmable Audio Data Interface Modes
- I2S, Left, Right Justified, DSP
- 16/20/24/32 bit Word Lengths
Independent Digital Volume Control on Each Channel with 127.5dB Range in 0.5dB Steps
3.0V - 5.5V Supply Operation
20-lead SSOP Package
Exceeds Dolby Class A Performance Requirements
A mozna sobie do tego Panasoniczka podopinać inne "czarodziejskie kostki" np :
http://www.hqv.com/technology/index1/video...TOKEN=30042599i wowczas mamy juz zupelnie inny sprzet !!!
I teraz w kwestii pisania bzdur "....nie mam prawa być gigantycznie lepszy bo lepszą obudową czy lepszym układem zasilania tego zrobić się nie da"
Jak widzisz- jednak SIĘ DA
I wlasnie dlatego jeden odtwarzacz kosztuje złotych sto a drugi sto razy więcej.....
"Nigdzie nie napisałem że Panasonic działa lepiej, jak uważasz inaczej to zacytuj, jeżeli nie potrafisz zacytować to piszesz bzdury"
patrz "czytaj ze zrozumieniem" - i odsyłam do mojej wczesniejszej wypowiedzi
Wybacz ale jesli chcesz zabierac głos na jakis temat- postaraj sie miec choc MGLISTE pojecie o temacie w którym zabierasz głos - tutaj BUDOWA ODTWARZACZA DVD.
Ty naprawdę masz jakieś problemy z czytaniem! Gdzie ja napisałem cokolwiek o dźwięku? W życiu bym nie napisał że Panasonic ma prawo grać lepiej niż średnio grający denon. „Więc obraz w denonie (1930) nie mam prawa być gigantycznie lepszy” OBRAZ, OBRAZ, OBRAZ, OBRAZ – dotarło?
Co mnie obchodzi schemat blokowy HK, przecież nic o nim się nie wypowiadałem. Rozmawiamy o denonie i Panasonicu – dotarło?
Denon po rozkręceniu ma o ile dobrze pamiętam 3 płytki gotowe z układami, jedna to zasilacz produkcji denona, druga to sekcja audio produkcji denona, trzecia jest odpowiedzialna za obraz i jest produkcji Panasonica (całą płytka) co nie znaczy że układy na niej zawarte też są tylko i wyłącznie Panasonica, denon kupuje gotowca i go montuje. Więc teraz mi wytłumacz jakim cudem ta sama płytka odpowiedzialna tylko i wyłącznie za obraz lepiej go wyświetla w denonie a gorzej w Panasonicu. To przypomina zabawna sytuacje sprzed kilku lat gdzie yamaha kupował kompletny środek swojego dvd 510 od Philipsa KOMPLETNY!!!! Wkładała go w swoja obudowę. We wszystkich testach wiesz co wygrywało
Dobry zasilacz, odpowiednio skonstruowana obudowa z wydzielonymi sekcjami (– tego nie ma w denonie 1930) jest w stanie trochę poprawić jakość obrazu i dźwięku. Ale trochę ale nie dużo. Oglądający film na stop klatce i analizujący piksel po pikselu może to dostrzegą, oglądający film normalnie nie.
Ja myślę że jak swojego denon podłączysz kablem zasilającym za 5000 to będzie miał jeszcze lepszy obraz