CYTAT(bogo999 @ 19.02.2007, 23:58 ) [snapback]39564[/snapback]
jakieś 1,5 roku temu kupilem za namowa dystrybutora Hitachi 55" , wymieniając Fujitsu 50" na omawiane Hitachi . i kilka dni temu spotkał mnie zawód. moja Plazma za 30tys odmówiła współpracy. Po prostu nie świeci dobrze ze sprzedawca poczuwa sie do czegoś, ale zmienił sie dystrybutor. Gwarancja się skończyła- rok , Paluj się frajerze sam. Nie kupujcie ludziska tej marki i patrzcie czy sprzedawca jest np Panasonic Polska bo ich obowiązują nasze przepisy, a przedstawiciele maja nas w głębokim poważaniu. To dobry telewizor-plazma może najlepszy na czas gdy go kupowałem (stosunek jakości do ceny) ale dystrybutor zawsze nas oszuka bo mu się opłaca sprzedać i na tym koniec. Nawet rękojmi niechcą uznać- niby dodatkowy rok ale czy ktoś z nas kupuje telewizor za 30tys na dwa lata a co dalej. Jak kupiłem a w sumie mój ociec Sony w latach 70 to do dziś działa i nigdy się nie zepsuł. szkoda ze dził Sony wciska szmelc w postaci LCD.
Kosztowało mnie to dokładnie 1000zł , uszkodzony był zasilacz. Ale wynika to jedynie z zyczliwości sprzedawcy, który plazme na swoj koszt odebral dostarczyl do serwisu. Po trzech dniach zawisła na swoim miejscu . Nerwy pozostaną moim wspomnieniem. Rozgladam się za wyminą.