QUOTE(Maro @ 09.11.2006, 11:25 ) [snapback]21178[/snapback]
BoDex, nie jestem z nimi w zmowie

I teraz interesuje mnie już tylko jedno. Skąd ten upór i brak wiary w fakty? I co jeszcze muszę zrobić ja i inni aby Cię przekonać?

Upór wziął sie z chęci odkrycia prawdy i przekonania Was , że jednak błądzicie
i chyba nie dokońca łapiecie ukryty myk - po to jest grupa aby się przekonywać !

Plansza 1920 x 1080 zostanie odtworzona w całości ( żadne ramki jej nie przeszkodzą )

Większość odbiorników 1920x1080 to modele "i" , a cały problem polega na "p" 60 Hz !

Nie wszystkie modele akceptują ten format i dokonują na nim cudów - niestety !
Należy przypomnieć , że : temat nie dotyczy żadnego sygnału SD w dowolnej postaci , tylko
statycznej bitmapy 1920x1080 , która podana z komputera dot by dot , zostanie odtworzona
na odbiorniku , który taki sygnał zaakceptuje i bez zmian ( oversan , skalownie i inne bzdury )
wyświetli kropka w kropkę . Pamiętajmy , że nie wszystkie odbiorniki akceptują taki sygnał i
dokonują podwójnej , wewnętrznej konwersji > najpierw do 1280 a następnie taki sygnał
upscalują ( tu może zadziałać overscan ) do natywnej rozdzielczości wyświetlacza !
Ale są odbiorniki TV , które z otrzymanym z komputera sygnałem , nie dokonują
dziwnych sztuczek i kropka w kropkę wyświetlają obraz na ekranie !

Tutaj , proszę bardzo , częściowe dotknięcie tematu .
http://hdtvpolska.com/index.php?s=&sho...ost&p=19551Możesz odnieść się do tej dyskusji i przyjrzeć się danym marki AMOI ?

A teraz z innej beczki - nowe formaty HD DVD i BluRay podają dane 1080p - myślisz , że
tutaj obrazki także posiadają " ukryte obszary " ?
Mam nadzieję , że już niedługo dostarczę Ci namacalny dowód

Pozdrawiam

PS: Co musisz zrobić aby mnie przekonać ?
Wystarczy , że przyznasz się do błędu i będzie OK !

PS 2 : Jak już wcześniej wspominałem , Twoja plansza pomimo że 1920x1080 to ma błędy

Tutaj jest bezbłędna

PS 3 : Drugie Twoje foto nie wnosi nic do tematu - odbiornik 1366x768 z overscanem na napompownym
obrazie - nic więcej ! No chyba , że ktoś lubi takie "rozmyte" obrazki !

Bez urazy ofkors !

PS 4 : I jeszcze jedna plasza - 1280 x 720 - może komuś sie przyda do zabawy !