PATRICO
06.02.2010, 15:28
http://muzyka.onet.pl/0,2124431,newsy.htmlWydawnictwo "Live" Comy ukaże się w trzech formatach: 2 DVD, 2 CD oraz jako
BLU-RAY. Warto podkreślić, że będzie to pierwsze wydawnictwo polskiego artysty wydane w formacie blu-ray. To wszystko znajdzie się na półkach sklepowych
22 marca nakładem Mystic Production. Więcej szczegółów wkrótce.
Zapowiedź!!!Z racji, że byłem na tym koncercie i w dodatku ubóstwiam Come zakupić muszę w dniu premiery:P
Update:
W sklepach szukajcie takiej okładki:

Cena rewelacyjna, bo tylko
55 złMożna zamawiać na mystic.pl empik.com, wszystkie wydania pojawiły się już na allegro.
Cena za 2DVD-41zł, 2CD-34zł
vandel1
06.02.2010, 16:04
super. bardzo lubię ten zespól.
Majczel
17.03.2010, 16:32
Teledysk promocyjny - "Trujące rośliny"Wg. mnie świetnie to wyszło! Już się nie mogę doczekać zakupu blu-ray.
22 marca w empiku na Nowym Świecie w Warszawie zespół będzie promował swoje dvd.
vandel1
22.03.2010, 20:57
kupił już ktoś dzisiaj byla premiera. w MM Chorzów brak.
PATRICO
22.03.2010, 22:19
Dzisiaj płytki dostępne były(50 sztuk DVD!!!:)w Wawie w EMPIKu Nowy Świat. Tam Coma podpisywała płytki. Popełniono jakiś błąd w tłoczni(dźwięk był mono, a nie 5.1 podobno) i musieli tłoczyć od nowa. Dlatego premiera się opóźni, ale w tym tygodniu spokojnie można będzie już dostać m.in w MM i empikach. Z tego co się dowiedziałem Mystic(mystic.pl) rozpoczął wysyłkę dziś, więc jutro płytka Blu-ray powinna zakręcić się w moim czytniku:P
Majczel
23.03.2010, 20:42
Ja planowałem kupić w empiku na nowym świecie wersje dvd i blu-ray. udało mi się tylko tą drugą. Jutro napisze jak wrażenia

edit: zawartośc płyty to 39GB.
coyote333
24.03.2010, 19:11
Może ktoś napisać co dokładnie zawiera bluray (ile trwa koncert, jakie dodatki i ile trwają). Nigdzie w sieci nie ma dokładnych informacji.
Majczel
24.03.2010, 20:10
info:
Video - 1080i HD 16:9 (1.78:1)
Audio - PCM Stereo, Dolby Digital 5.1
Koncert trwa 1h 50min + 4 bisy
Dodatki:
- "W poszukiwaniu straconego czegoś"
- Coma Symfonicznie
Wola Istnienia
Ostrośc Na Nieskończoności
Pasażer
System
Transfuzja
- Making Of - Arena Ursynów
- Trujące Rośliny - Wideoklip
- Mix Plix
Podam później screeny, ale niestety nie wiem jak (preent screen i fraps nie da się)
Używam TotalMedia Theatre 3
Jak oceniasz jakość obrazu?
zaoszczędzili na dźwięku...
CYTAT(Majczel @ 24.03.2010, 20:10 )

Audio - PCM Stereo Dolby Digital 5.1
Czyli : PCM STEREO lub DOLBY DIGITAL 5.1
remmyhi
25.03.2010, 11:41
Hmm - Blu-Ray:
Format i język dźwięku: polski (PCM 2.0), polski (Dolby Digital 5.1)
Czy może ktoś potwierdzić że dźwięk to "tylko" AC3?
KOD
http://www.punkt44.pl/blu-ray/60571,.html
pozdrowienia
r
mamin13
25.03.2010, 14:08
CYTAT(remmyhi @ 25.03.2010, 11:41 )

Hmm - Blu-Ray:
Format i język dźwięku: polski (PCM 2.0), polski (Dolby Digital 5.1)
Czy może ktoś potwierdzić że dźwięk to "tylko" AC3?
KOD
http://www.punkt44.pl/blu-ray/60571,.html
pozdrowienia
r
Właśnie dostałem płytkę Blu ray i potwierdzam Audio-PCM Stereo,Dolby Digital 5.1
Dla mnie porażka

Aha jeszcze format video 1080i
Ale co - dźwięk i obraz jest kiepskiej jakości, czy tylko patrzycie na lampki w dekoderze? ;-)
mamin13
25.03.2010, 14:30
CYTAT(Sober @ 25.03.2010, 14:15 )

Ale co - dźwięk i obraz jest kiepskiej jakości, czy tylko patrzycie na lampki w dekoderze? ;-)
Fakt jeszcze jestem przed odsłuchem,ale myślałem że format dźwięku na Blu rayu w DTS-ie to norma,a chyba nie ma wątpliwości że DTS jakościowo przewyższa AC3
vandel1
25.03.2010, 14:34
jesli bedzie dobry PCM stereo tez bedzie oki.
Majczel
25.03.2010, 16:28
CYTAT(maracz @ 24.03.2010, 20:19 )

Jak oceniasz jakość obrazu?
Niestety na razie oglądałem koncert na monitorze LCD 19 cali i przez chwile na telewizorze LCD, ale podłączonego z komputerem przez D-SUB.
Jutro popołudniu będę miał więcej czasu i napiszę dokładnie jak wszystko wygląda.
Z tego co zaobserwowałem to sam koncert jest w HD, natomiast koncert symfoniczny już nie.
Ciągle kombinuje jak zrobić screeny, ale nie jest to łatwe zadanie. Jeśli ktoś zna jakis sposób piszcie na PW
edit: Bitrate jest na poziomie 27-30 Mb/s, audio 448 kb/s
vandel1
25.03.2010, 21:38
obraz jak na koncert dobry ( do the police mu brakuje

)niestety audio to jest jakosc dvd. czli DD 2.0 oraz DD 5.1 nie ma LPCM 2.0 wbrew info na opakowaniu. dodatki w HD dla mnie ogólnie jakość MTVHD może troszkę lepsza.
remmyhi
25.03.2010, 22:08
A więc tak:
1. Osobowość - osobiście nie masturbuję się bitratami i "hd określeniami w stylu DTS MA itp - po prostu lubię dobrą muzykę w dobrej jakości obrazu.
2. Sprzęt - LG BD390 + głośniki Genius hf5000 (wiem wiem - po analogu i takie ogólne feee - ale grają całkiem nieźle)
3. jakość obrazu z kilku anten:
-Czołowa szeroka - jakość DVD+
-Czołowa "ruchoma" (ta prze publicznością) - naprawdę dobra - nadaje z dużą ilością szczegółów
-Lewa scenowa - tragedia - szumy okropne, do tego jakieś dziwne "ulepszacze" typu interlace
-Prawa scenowa - tragedia - j/w
- "na gitarze" - tragedia - jak wyżej
Ogólnie jakość przewyższająca DVD zdecydowanie - przeszkadzały mi "polepszacze" typu interlace (czarna co druga linia, jakieś zmiany kolorów, jakieś wyostrzenia do granic możliwości, jakieś rozjaśnienia itp)
4. Audio - na razie pobieżnie bo dopiero kupiłem 2.0-nie sprawdzałem; 5.1-AC3-znośnie - trochę gitary "w tyle" - wydaje mi się jednak że to taka właściwość tych głośników (Within Temptation na BD też tak mi się wydawało, a na George Michael'u było całkiem całkiem)
Jeżeli będzie potrzeba to jutro załączę obrazki - zdjęcia.
Zakupione w MM w Bydgoszczy za 59.99 czyli całkiem nieźle (mieli jeszcze że hoho)
pozdrowienia
r
long_28y
25.03.2010, 22:24
Kupilem dzisiaj. Jeszcze nie ogladalem, ale bylem na tym koncercie na zywo i kumpel ktory go juz ogladal relacjonowal ze nawet nas widac ;-)))) Bedzie pamiatka dla potomnosci.
Poza wpadka na poczatku z playbackiem (tak nam sie wydawalo przynajmniej) , caly koncert na zywo prezentowal sie naprawde niezle.
vandel1
25.03.2010, 22:27
MM chorzow 56.99 zł
vandel1
26.03.2010, 15:36
oglądałem wczoraj koncert fajny wiec nawet DD mi nie przeszkadza. myślę ze na dts hd nie opłacało im sie licencji wykupywać.ale szkoda ze nie ma PCM 5.1. w dodatkach ciekawie się zapowiadająca coma- symfoniczne mam nadzieje ze sie ukarze na dvd lub blu.
coyote333
26.03.2010, 18:44
Sprawa techniczna. A w zasadzie pytanko po posiadaczy bluray COMA "Live".
Dziś oglądając dodatek "W poszukiwaniu straconego czegoś" zauważyłem coś jakby przejście warstwy (chwilowe zatrzymanie się obrazu i dźwięku). Trochę się zdziwiłem, bo na płytach bluray nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.
Dlatego mam prośbę, czy możecie sprawdzić czy u Was jest to samo ?
Pauza ta następuję w 28 minucie 6 sekundzie w/w filmu.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Majczel
27.03.2010, 11:46
Ja mam płytkę blu-ray przekopiowaną na dysk i nic takiego nie zaobserwowałem. Cały materiał działa bez żadnych defektów.
vandel1
27.03.2010, 12:29
coma zajmuje ponad 39 gb wiec jest nagrana na blu dwuwarstwowym wiec moze byc efekt podobny do tego z dvd. ale sprawdzę w wolnej chwili czy u mnie tez to występuje.
Obejrzałem dzisiaj, wrażenia mocno średnie. Plus za to, że w ogóle wyszło na blu-ray (zawsze to obraz w HD) i za niską cenę. Jeśli chodzi o stronę techniczną to obraz jest przeciętny, ale jakoś specjalnie nie razi. Jeśli chodzi o dźwięk to generalnie jest mało dynamicznie, wszystko trochę się zlewa i nie brzmi to za dobrze. Ogólnie polecam tylko prawdziwym fanom
No to mnie zmartwiłeś,bo właśnie ostrzyłem sobie ząbki na ten koncert.
vandel1
30.03.2010, 17:35
nie widze sensu w kupowaniu koncertow po to by je miec wiec mysle ze fani beda zadowoleni. a tu recka z wp.
http://muzyka.wp.pl/rvid,564522,title,To-n...s,recenzja.html
Ja kupuję koncerty tylko i wyłącznie po to by je mieć i cieszyć się nimi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.