Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: COMA "Live"
HDTV Centrum Polska > Sekcja Blu-ray & HD DVD & HD VMD > Koncerty Blu-ray
PATRICO
http://muzyka.onet.pl/0,2124431,newsy.html
Wydawnictwo "Live" Comy ukaże się w trzech formatach: 2 DVD, 2 CD oraz jako BLU-RAY. Warto podkreślić, że będzie to pierwsze wydawnictwo polskiego artysty wydane w formacie blu-ray. To wszystko znajdzie się na półkach sklepowych 22 marca nakładem Mystic Production. Więcej szczegółów wkrótce.
Zapowiedź!!!
Z racji, że byłem na tym koncercie i w dodatku ubóstwiam Come zakupić muszę w dniu premiery:P

Update:
W sklepach szukajcie takiej okładki:

Cena rewelacyjna, bo tylko 55 zł
Można zamawiać na mystic.pl empik.com, wszystkie wydania pojawiły się już na allegro.
Cena za 2DVD-41zł, 2CD-34zł
vandel1
super. bardzo lubię ten zespól.
Majczel
Teledysk promocyjny - "Trujące rośliny"
Wg. mnie świetnie to wyszło! Już się nie mogę doczekać zakupu blu-ray.
22 marca w empiku na Nowym Świecie w Warszawie zespół będzie promował swoje dvd.
vandel1
kupił już ktoś dzisiaj byla premiera. w MM Chorzów brak.
PATRICO
Dzisiaj płytki dostępne były(50 sztuk DVD!!!:)w Wawie w EMPIKu Nowy Świat. Tam Coma podpisywała płytki. Popełniono jakiś błąd w tłoczni(dźwięk był mono, a nie 5.1 podobno) i musieli tłoczyć od nowa. Dlatego premiera się opóźni, ale w tym tygodniu spokojnie można będzie już dostać m.in w MM i empikach. Z tego co się dowiedziałem Mystic(mystic.pl) rozpoczął wysyłkę dziś, więc jutro płytka Blu-ray powinna zakręcić się w moim czytniku:P
Majczel
Ja planowałem kupić w empiku na nowym świecie wersje dvd i blu-ray. udało mi się tylko tą drugą. Jutro napisze jak wrażenia wink.gif
edit: zawartośc płyty to 39GB.
coyote333
Może ktoś napisać co dokładnie zawiera bluray (ile trwa koncert, jakie dodatki i ile trwają). Nigdzie w sieci nie ma dokładnych informacji.
Majczel
info:
Video - 1080i HD 16:9 (1.78:1)
Audio - PCM Stereo, Dolby Digital 5.1

Koncert trwa 1h 50min + 4 bisy
Dodatki:
- "W poszukiwaniu straconego czegoś"
- Coma Symfonicznie
Wola Istnienia
Ostrośc Na Nieskończoności
Pasażer
System
Transfuzja
- Making Of - Arena Ursynów
- Trujące Rośliny - Wideoklip
- Mix Plix

Podam później screeny, ale niestety nie wiem jak (preent screen i fraps nie da się)
Używam TotalMedia Theatre 3
maracz
Jak oceniasz jakość obrazu?
Wicked
zaoszczędzili na dźwięku...
BoDeX
CYTAT(Majczel @ 24.03.2010, 20:10 ) *
Audio - PCM Stereo Dolby Digital 5.1

Czyli : PCM STEREO lub DOLBY DIGITAL 5.1 smile.gif
remmyhi
Hmm - Blu-Ray:
Format i język dźwięku: polski (PCM 2.0), polski (Dolby Digital 5.1)
Czy może ktoś potwierdzić że dźwięk to "tylko" AC3?
KOD
http://www.punkt44.pl/blu-ray/60571,.html

pozdrowienia
r
mamin13
CYTAT(remmyhi @ 25.03.2010, 11:41 ) *
Hmm - Blu-Ray:
Format i język dźwięku: polski (PCM 2.0), polski (Dolby Digital 5.1)
Czy może ktoś potwierdzić że dźwięk to "tylko" AC3?
KOD
http://www.punkt44.pl/blu-ray/60571,.html

pozdrowienia
r

Właśnie dostałem płytkę Blu ray i potwierdzam Audio-PCM Stereo,Dolby Digital 5.1
Dla mnie porażka sad.gif
Aha jeszcze format video 1080i
Sober
Ale co - dźwięk i obraz jest kiepskiej jakości, czy tylko patrzycie na lampki w dekoderze? ;-)
mamin13
CYTAT(Sober @ 25.03.2010, 14:15 ) *
Ale co - dźwięk i obraz jest kiepskiej jakości, czy tylko patrzycie na lampki w dekoderze? ;-)

Fakt jeszcze jestem przed odsłuchem,ale myślałem że format dźwięku na Blu rayu w DTS-ie to norma,a chyba nie ma wątpliwości że DTS jakościowo przewyższa AC3
vandel1
jesli bedzie dobry PCM stereo tez bedzie oki.
Majczel
CYTAT(maracz @ 24.03.2010, 20:19 ) *
Jak oceniasz jakość obrazu?

Niestety na razie oglądałem koncert na monitorze LCD 19 cali i przez chwile na telewizorze LCD, ale podłączonego z komputerem przez D-SUB.
Jutro popołudniu będę miał więcej czasu i napiszę dokładnie jak wszystko wygląda.
Z tego co zaobserwowałem to sam koncert jest w HD, natomiast koncert symfoniczny już nie.

Ciągle kombinuje jak zrobić screeny, ale nie jest to łatwe zadanie. Jeśli ktoś zna jakis sposób piszcie na PW

edit: Bitrate jest na poziomie 27-30 Mb/s, audio 448 kb/s
vandel1
obraz jak na koncert dobry ( do the police mu brakuje smile.gif )niestety audio to jest jakosc dvd. czli DD 2.0 oraz DD 5.1 nie ma LPCM 2.0 wbrew info na opakowaniu. dodatki w HD dla mnie ogólnie jakość MTVHD może troszkę lepsza.
remmyhi
A więc tak:
1. Osobowość - osobiście nie masturbuję się bitratami i "hd określeniami w stylu DTS MA itp - po prostu lubię dobrą muzykę w dobrej jakości obrazu.
2. Sprzęt - LG BD390 + głośniki Genius hf5000 (wiem wiem - po analogu i takie ogólne feee - ale grają całkiem nieźle)
3. jakość obrazu z kilku anten:
-Czołowa szeroka - jakość DVD+
-Czołowa "ruchoma" (ta prze publicznością) - naprawdę dobra - nadaje z dużą ilością szczegółów
-Lewa scenowa - tragedia - szumy okropne, do tego jakieś dziwne "ulepszacze" typu interlace
-Prawa scenowa - tragedia - j/w
- "na gitarze" - tragedia - jak wyżej
Ogólnie jakość przewyższająca DVD zdecydowanie - przeszkadzały mi "polepszacze" typu interlace (czarna co druga linia, jakieś zmiany kolorów, jakieś wyostrzenia do granic możliwości, jakieś rozjaśnienia itp)
4. Audio - na razie pobieżnie bo dopiero kupiłem 2.0-nie sprawdzałem; 5.1-AC3-znośnie - trochę gitary "w tyle" - wydaje mi się jednak że to taka właściwość tych głośników (Within Temptation na BD też tak mi się wydawało, a na George Michael'u było całkiem całkiem)

Jeżeli będzie potrzeba to jutro załączę obrazki - zdjęcia.
Zakupione w MM w Bydgoszczy za 59.99 czyli całkiem nieźle (mieli jeszcze że hoho)

pozdrowienia
r
long_28y
Kupilem dzisiaj. Jeszcze nie ogladalem, ale bylem na tym koncercie na zywo i kumpel ktory go juz ogladal relacjonowal ze nawet nas widac ;-)))) Bedzie pamiatka dla potomnosci.

Poza wpadka na poczatku z playbackiem (tak nam sie wydawalo przynajmniej) , caly koncert na zywo prezentowal sie naprawde niezle.
vandel1
MM chorzow 56.99 zł
vandel1
oglądałem wczoraj koncert fajny wiec nawet DD mi nie przeszkadza. myślę ze na dts hd nie opłacało im sie licencji wykupywać.ale szkoda ze nie ma PCM 5.1. w dodatkach ciekawie się zapowiadająca coma- symfoniczne mam nadzieje ze sie ukarze na dvd lub blu.
coyote333
Sprawa techniczna. A w zasadzie pytanko po posiadaczy bluray COMA "Live".
Dziś oglądając dodatek "W poszukiwaniu straconego czegoś" zauważyłem coś jakby przejście warstwy (chwilowe zatrzymanie się obrazu i dźwięku). Trochę się zdziwiłem, bo na płytach bluray nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.
Dlatego mam prośbę, czy możecie sprawdzić czy u Was jest to samo ?
Pauza ta następuję w 28 minucie 6 sekundzie w/w filmu.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Majczel
Ja mam płytkę blu-ray przekopiowaną na dysk i nic takiego nie zaobserwowałem. Cały materiał działa bez żadnych defektów.
vandel1
coma zajmuje ponad 39 gb wiec jest nagrana na blu dwuwarstwowym wiec moze byc efekt podobny do tego z dvd. ale sprawdzę w wolnej chwili czy u mnie tez to występuje.
raffal
Obejrzałem dzisiaj, wrażenia mocno średnie. Plus za to, że w ogóle wyszło na blu-ray (zawsze to obraz w HD) i za niską cenę. Jeśli chodzi o stronę techniczną to obraz jest przeciętny, ale jakoś specjalnie nie razi. Jeśli chodzi o dźwięk to generalnie jest mało dynamicznie, wszystko trochę się zlewa i nie brzmi to za dobrze. Ogólnie polecam tylko prawdziwym fanom smile.gif
maracz
No to mnie zmartwiłeś,bo właśnie ostrzyłem sobie ząbki na ten koncert.
vandel1
nie widze sensu w kupowaniu koncertow po to by je miec wiec mysle ze fani beda zadowoleni. a tu recka z wp. http://muzyka.wp.pl/rvid,564522,title,To-n...s,recenzja.html
maracz
Ja kupuję koncerty tylko i wyłącznie po to by je mieć i cieszyć się nimi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.