Nowe odtwarzacze Blu-ray Disc™ firmy Sony
Niezwykłe wzornictwo, usługi sieciowe i oglądanie filmów 3D otwierają nowe możliwości domowej rozrywki
• Unikatowa, monolityczna stylistyka – piękna, prosta, minimalistyczna estetyka
• Technologia BRAVIA Internet Video – łatwy dostęp do serwisów „catch-up TV”* i innych serwisów internetowych wykorzystujących transmisję strumieniową
• Oglądanie nowych filmów Blu-ray 3D™ w formacie Full HD i nadzwyczajny realizm akcji
BDP-S370
• Monolityczna stylistyka, wzbogacająca wystrój salonu o niepowtarzalny, stylowy element
• Technologia BRAVIA Internet Video – dostęp do serwisów „catch-up TV”* i filmów z Internetu*
• Możliwość współpracy z siecią Wi-Fi w celu korzystania z materiałów internetowych bez kłopotliwych przewodów połączeniowych (karta USB sieci bezprzewodowej UWA-BR100 do nabycia oddzielnie)
• Technologia Precision Cinema Upscale umożliwiająca oglądanie filmów DVD w jakości bliskiej HD
• Wyszukiwanie informacji o filmie, aktorach i reżyserze za pomocą przeglądarki bazy danych o rozrywce firmy Gracenote®
• Możliwość wykorzystania iPhone’a lub iPoda touch jako pilota do odtwarzacza Blu-ray
Gmeru: Ze wstępnych testów:
MKV 1080p Transporter 3 takie 1:1 do BD - poszedł bez zająknięcia a jakość jak z BDDivX HD też poszedł no i cała reszta divx itd.
Do tego odpalanie jest takie samo jak w PS3. Ultra super szybko. W końcu. Po kilku generacjach. BDP-S570
• Monolityczna stylistyka, wzbogacająca wystrój salonu o niepowtarzalny, stylowy element
• Technologia BRAVIA Internet Video – dostęp do serwisów „catch-up TV”* i filmów z Internetu*
• Wbudowana karta sieciowa Wi-Fi umożliwiająca korzystanie z materiałów internetowych bez kłopotliwych przewodów połączeniowych
• Technologia DLNA i interfejs USB – odtwarzanie filmów i muzyki z całego domu
• Wyszukiwanie informacji o filmie, aktorach i reżyserze za pomocą przeglądarki bazy danych o rozrywce firmy Gracenote®
• Możliwość wykorzystania iPhone’a lub iPoda touch jako pilota do odtwarzacza Blu-ray
BDP-S770
• Minimalistyczna, monolityczna stylistyka, wzbogacająca wystrój salonu o niepowtarzalny, stylowy element
• Domowa rozrywka nowej generacji – trójwymiarowa akcja na telewizorze 3D
• Wbudowana karta sieciowa Wi-Fi umożliwiająca korzystanie z materiałów internetowych bez kłopotliwych przewodów połączeniowych
• Technologia DLNA i interfejs USB – odtwarzanie filmów i muzyki z całego domu
Powiem szczerze, że przy serii 60 pisaliśmy, że zmiany muszą być i nowe serie muszą zacząć czytać coś więcej niż DVD i BD oraz AVCHD. Co z MKV? Co z DivX HD? Co z szybkością ładowania filmów? Co z 3D? Newsa uzupełnię wkrótce gdyż miałem okazję już pobawić się nowymi seriami.
wieslawef
07.01.2010, 16:21
To cała prawda o BR Sony. Świetnie się spisują we współpracy z formatami przez Sony tworzonymi. Cyfrowy świat to nie tylko Sony i dobrze, że ktoś kto wreszcie zauważył. Chyba..., bo Gmeru jednoznacznie tego nie potwierdza...ale nie zaprzecza.
Dobra już piszę. Ze wstępnej zabawy z S370 przeczytał mi wszystko z testowego Pena.
MKV 1080p Transporter 3 takie 1:1 do BD - poszedł bez zająknięcia a jakość jak z BD
DivX HD też poszedł no i cała reszta divx itd.
Do tego odpalanie jest takie samo jak w PS3. Ultra super szybko. W końcu. Po kilku generacjach.
ale wygląd- makabra
wzorują się na mancie ?
Miałem takie same skojarzenie za pierwszym razem ;p ale jak już go dotkniesz to jest inaczej. Tylko mam wrażenie, że to coś na dole będzie się kurzyć....
wieslawef
07.01.2010, 16:56
No, rzeczywiście ta "półeczka", to chyba motywacja dla leniwych, aby ruszyli się z fotela i zrobili coś z roztoczami.
Seba_Fan
07.01.2010, 17:58
to zaraz Sony czyta MKV, bo az sie dziwie ze nie wiem co
myslalem ze Sony bedzie sie twardo trzymalo, a sie zastanawiam czy sprzedac teraz 350
sony ma plecy finansowe jak rzadko a wszelkiej maści NMT sprzedają się jak swierze bułeczki
To kasa która przelatuje wielkim koło nosa- z wolna się o tym boleśnie przekonują...
Takie niemrawe wprowadzanie mkv to próba odzykania kilku klientów
Seba_Fan
07.01.2010, 19:53
nie sa jeszcze znane ceny i kiedy bedzie w sklepach, bo tak to bym sie pospieszyl i sprzedal swoja 350, choc szkoda bo moze 5 razy odpalilem
Amralew
07.01.2010, 20:43
To może jest cień szansy na zaimplementowanie mkv w PS3?Pewnie nie ale fajno by było:-)
lipa_ml
07.01.2010, 20:52
CYTAT(Seba_Fan @ 07.01.2010, 21:53 )

nie sa jeszcze znane ceny i kiedy bedzie w sklepach, bo tak to bym sie pospieszyl i sprzedal swoja 350, choc szkoda bo moze 5 razy odpalilem

Ja chetnie kupię 350 za dobrą cene
A są znane daty kiedy się pojawią nowe playery na półkach ?
dobra cena na 350 to 200zl
MarcoGrando
08.01.2010, 03:53
CYTAT(Seba_Fan @ 07.01.2010, 17:58 )

to zaraz Sony czyta MKV, bo az sie dziwie ze nie wiem co
myslalem ze Sony bedzie sie twardo trzymalo, a sie zastanawiam czy sprzedac teraz 350
To było kwestią czasu, dla klientów to lepiej jakby nie patrzeć większa ilość obsługiwanych formatów będzie teraz niewątpliwie atutem. Jeszcze tylko pytanie jakie będą ceny na nowe odtwarzacze?
Amralew
Prawdę powiedziawszy sam bym nie pogardził taką aktualizacją, na pewno PS3 zyskałoby na funkcjonalności.
Seba_Fan
08.01.2010, 11:47
CYTAT(mobor @ 07.01.2010, 22:30 )

dobra cena na 350 to 200zl

to kupie pare sztuk od Ciebie
swoja 350 uzywam tylko do odtwarzania AVCHD z kamery Sony i sprawdza sie swietnie, moze sprzedam za 400zl a moze nie
za 450 kupisz już nowszy model 360 wiec cena za uzywaną 350 jest 200zl...Oczywiscie jak znajdzie sie naiwniak który da wiecej- tylko sie cieszyc
Cretino
08.01.2010, 14:25
design tragiczny ...
A jak sobie radzi z M2TS czy polskimi napisami w txt?
m2ts nie widzi i to już by było przegięcie.... nie może czytać pirackich BD

(z kamery oczywiście czyta) napisy nie sprawdzane. W mega-teście wyjdzie.
Seba_Fan
09.01.2010, 14:42
mozna powiedziec ze w niektorych dziedzinach stoja w miejscu, dla mnie taka dziedzina jest blu-ray (odtwarzacze, kamery,amplitunery)
ale to moje skromne zdanie
do odtwarzania mkv i innego tego typu wole PC
"za 450 kupisz już nowszy model 360 " wyzsza cyferke
ale mowie ja dalem malo wiec mi to wisi, a DVD i AVCHD pieknie czyta.
Tzn w tym przypadku jednak nie jest to wyższa cyferka. MKV, SACD, duża liczba serwisów internetowych, współpraca z iPhone i kilka innych dodatków to coś więcej niż 350 vs 360 np.
Jak ktoś ma 350 to od razu bym sprzedał teraz i chwilę zaczekał na 370.
vandel1
09.01.2010, 21:13
SACD odtwarza już ten najniższy model?
MarcoGrando
10.01.2010, 22:47
CYTAT(Gmeru @ 09.01.2010, 18:35 )

Tzn w tym przypadku jednak nie jest to wyższa cyferka. MKV, SACD, duża liczba serwisów internetowych, współpraca z iPhone i kilka innych dodatków to coś więcej niż 350 vs 360 np.
Już widzę te oferty w dziale sprzedam po takim haśle

Ale faktycznie 370 to już jest spory krok naprzód i zaproponowanie tego czego bardzo brakowało wcześniej, czyli większej ilości formatów. Ciekawe ile może kosztować taka karta sieci bezprzewodowej?
Cretino
Wygląd to już kwestia gustu, do nowych modeli telewizorów które mają pojawić się na wiosnę, powinno dobrze się komponować, ale wiadomo dopóki samemu się nie zobaczy to ciężko ocenić
lipa_ml
10.01.2010, 23:25
CYTAT(Gmeru @ 09.01.2010, 20:35 )

A znana jest przypuszczalna data pojawienia się w sprzedaży tych nowych modeli ?
lato 2010 kolo lipca, szczerze mowiac te naleśniki mnie przerazają
fkaczmarek1
22.01.2010, 00:19
Czy nowe modele odtwarzają SACD?
W internecie są sprzeczne informacje na ten temat, mówi się że europejskie wersje nie będą miały SACD?
Czy ktos miał okazję testowac lub ma pewne informacje!
sebastian712
23.01.2010, 11:24
pokazal sie nowy format x264 czy to panowie mkv? i czy to jakosc hd nie jestem w ogole w temacie czy te sony beda to odtwarzac przez usb ? taki format ?
Seba_Fan
23.01.2010, 18:39
mkv to kontener wiec co ma do tego x264!
CYTAT(fkaczmarek1 @ 22.01.2010, 00:19 )

Czy nowe modele odtwarzają SACD?
Na stronie Sony Polska jest specyfikacja modeli x70 - potwierdza info o odczycie sacd
Gmeru w jaki sposób zapodałeś tego MKV 1080p Transporter 3? USB czy z płyty? Wszystko szło płynnie, nie było żadnych zwisów?
wlasnie gmeru z usb czy z plytki i czy nie bylo artefkatow oraz czy sprawdzales jakie napisy widzi ? txt srt ?
Sprawdzałem USB bo z płyt nie korzystam w takich przypadkach (za duży film.... bo ponad 10GB). Szedł bez żadnych problemów. Żadnych. Ale sprawdziłem tylko tego T3 ale w najlepszej wersji. Napisów nie sprawdzałem. Wszystko zobaczymy jak tylko przyjdzie do testów.
Hmm no to zapowiada się ciekawy sprzęt.
Jest znana dokładna data wejścia na rynek? - wyczytałem tylko, że wiosna 2010, a to trochę mało precyzyjne...
Marzec. Jest w relacji : )
Nowy Sony BDP S470
http://www.idg.pl/news/355912/Sony.BDP.S47...za.200.USD.html"Odtwarzacz BDP-S470 powinien pojawić się w sprzedaży jeszcze w tym miesiącu w cenie 200 USD. "
ciekawe jak z mkv
MarcoGrando
14.02.2010, 19:26
Dobre pytanie z jednej strony jeżeli już nowa seria odtwarzaczy ma taką możliwość to byłoby dość dziwne, żeby s470 nie radził sobie z takimi plikami, z drugiej strony cena sugerowana 200 dolarów jest bardzo niska... Co do samego artykułu to szczerze mówiąc dość średni- mało konkretnych informacji wszystko pisane tak "ogólnie"
Ale tego modelu nie będzie w PL. A co do czytania MKV to wszystkie nowe modele umieją to robić.
wieslawef
14.02.2010, 22:53
Rozumiem, że na PL rzucą S370. Gdzieś widziałem cenę tego odtwarzacza za 178 dolców (jeszcze taniej).
Gmeru - zdradź tajemnicę kiedy premiery sprzedażowe?
Już gdzieś pisałem i teraz sam nie pamiętam do końca ale miało być jakoś na początku marca (s370). Resztę musiałbym ustalić.
wieslawef
16.02.2010, 12:18
Mój "stary" odtwarzacz "poszedł do ludzi". Z uwagi na to, że moje życie zamieniło się z tego powodu w piekło, (brak sprzętu), postanowiłem precyzyjnie ustalić co i jak. Oto odpowiedź:
Witam,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony Poland.
Model BDP-S370 planowany jest do wprowadzenia od marca 2010, natomiast odtwarzacz BDP-S470 będzie dostępny od kwietnia bieżącego roku.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o ponowny kontakt.
Z poważaniem,
xxxxxxxxxxxxxxxx
Dział Obsługi Klienta Sony Poland
ul. Ogrodowa 58, 00-876 Warszawa
0 801 500 500 lub 48 22 33 88 700
Postanowiłem, z uporem HD maniaka ustalić precyzyjnie, czy S470 będzie na 100% dostępny w PL. Zadzwoniłem jeszcze na info linię i mam potwierdzenie, że BDP-S470 będzie sprzedawany w Polsce od kwietnia.
Jednym słowem, jeżeli ktoś przymierza się do zakupów, warto poczekać te 2-3 miesiące i zaznać się z nową ofertą Sony. No, chyba że Gmeru swoimi sposobami, zapozna nas wcześniej.
luki1260
18.02.2010, 18:18
Witam,
A czy wiecie może czy 370:
1. obsługuje system ntfs?, domniemuję, że tak, skoro poszedł ten duży mkv
2. wspiera xvida? (nie mylić z divx'em)
3. Czy da się otworzyć tackę z pilota, jak to nie miało miejsca w 360-tce?
wieslawef
18.02.2010, 20:29
No chłopie, jak na przedpremierowe zapytania, to idziesz po bandzie. Przecież wszyscy wiemy tylko to, co napisano w "oficjalnych" informacjach prasowych. Poczekaj na premierę, albo na testy Gmera. Powyżej napisałem, on ma swoje sposoby, aby podać nam prawdziwe informacje TROSZKĘ wcześniej.
MarcoGrando
19.02.2010, 01:05
Co do mkv. z tego co pisał nasz guru Gmeru transporter 3 poszedł bez najmniejszego problemu, płynnie na pendrivie także jak dla mnie jest to jasne, że ntfs obsługuje (ograniczenie przy fat to 4,10GB? Coś koło tego). Co do reszty pytań są trochę zbyt szczegółowe jak na tą chwilę, trzeba poczekać bliżej premiery będzie wiadomo więcej.
Wieslawef: co do sugerowanych cen które podałeś, jak dla mnie super, coś czuję, że s370 może zdetronizować moje PS3 w roli głównego odtwarzacza filmów
Leszek83
19.02.2010, 10:11
Odnośnie portu USB
Share your home videos or photos on the big screen or listen to your favorite music. Simply connect your digital camera, USB-enabled MP3 player, or USB storage device.(7) - (7) USB device must be formatted FAT-32.
(Oficjalna informacja na stronie sony style USA)
Wygląda na to że nie będzie obsługiwał NTFS!
Leszek83
19.02.2010, 10:33
Jeszcze jedno. Jak myślicie jaka może być cena w Polsce? skoro w Niemczech można zamówić za 179,99 euro.
wieslawef
19.02.2010, 16:57
S370 to równowartość 178 $ (+pewnie podatek 22%VAT). Na "mojego nosa" około 650 PLN. S470 powinna być około stówki droższa.
Zwróćcie uwagę, że dla tych dla których odtwarzacz BR nie był zbytkiem luksusu, obecna oferta musi być "kusząca". Mam na myśli nie tyle cenę, co multimedialność. Odtwarzanie plików z USB, kart pamięci, przeglądanie internetu - to dziś podstawa. Jakby "toto" miało jeszcze jakiś dysk do zapisu.....Może tuner MPEG-4...Zatrzymujesz, przewijasz, i takie tam pierdoły...Ale mnie dziś poniosło
Leszek83
19.02.2010, 19:14
Mam nadzieję że się nie mylisz ale osobiście uważam ze cena będzie ustalona na ok. 1000zł.
QUOTE (wieslawef @ 16.02.2010, 12:18 )

Mój "stary" odtwarzacz "poszedł do ludzi". Z uwagi na to, że moje życie zamieniło się z tego powodu w piekło, (brak sprzętu), postanowiłem precyzyjnie ustalić co i jak. Oto odpowiedź:
Witam,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony Poland.
Model BDP-S370 planowany jest do wprowadzenia od marca 2010, natomiast odtwarzacz BDP-S470 będzie dostępny od kwietnia bieżącego roku.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o ponowny kontakt.
Z poważaniem,
xxxxxxxxxxxxxxxx
Dział Obsługi Klienta Sony Poland
ul. Ogrodowa 58, 00-876 Warszawa
0 801 500 500 lub 48 22 33 88 700
Postanowiłem, z uporem HD maniaka ustalić precyzyjnie, czy S470 będzie na 100% dostępny w PL. Zadzwoniłem jeszcze na info linię i mam potwierdzenie, że BDP-S470 będzie sprzedawany w Polsce od kwietnia.
Jednym słowem, jeżeli ktoś przymierza się do zakupów, warto poczekać te 2-3 miesiące i zaznać się z nową ofertą Sony. No, chyba że Gmeru swoimi sposobami, zapozna nas wcześniej.
Tak jest. Okazuje się, że na początku nie podano, że ten model będzie w PL a jednak będzie bo też dzisiaj dostałem takie info....Premiera w kwietniu.
Gmeru wiadomo coś na temat nowych ES-ów?
Czy Sony ma coś w planach?
ESy to one są...tylko z nazwy

no, może poza flagowcem
MarcoGrando
21.02.2010, 02:03
CYTAT(Leszek83 @ 19.02.2010, 10:11 )

Odnośnie portu USB
Share your home videos or photos on the big screen or listen to your favorite music. Simply connect your digital camera, USB-enabled MP3 player, or USB storage device.(7) - (7) USB device must be formatted FAT-32.
(Oficjalna informacja na stronie sony style USA)
Wygląda na to że nie będzie obsługiwał NTFS!
Ja na razie wolę opierać się na informacjach od Gmera, zobaczymy jak wyjdzie to wszystko w praktyce, ale pragnę przypomnieć, że dane podawane w USA na temat nowych modeli telewizorów Sony wchodzących do sprzedaży różniło się od tego co jest oferowane w Europie, nie wiem czym to jest spowodowane, ale tak było wystarczy prześledzić temat bodajże na temat ex500...
Muszę przyznać, że mkv Transporter 3 1080p to był 1minutowy sampel którego zrobiłem sobie na pena. Ale wkrótce dostanę 370 to napiszę co i jak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.