DVD-R:
Taras.Bulba.2009.x264.DTS.DVDRip.[NNM-Club.ru].mkv; 2,04 GB; 2h 8 min.; 2.271 Kb/s odtwarza bez problemu, dekoduje DTS oraz czyta polskie napisy w formacie .txt
Pendrive 8GB:
Top Gun.1080p24.AC 3(DD).5.1ch.Blu-Ray.PS3.pedecia.m2ts BDAV; 4,00 GB; 1h 49 min.
Całkowita przepływność bitów : 5.220 Kb/s
Maksymalna całkowita przepływnoś: 35,5 Mb/s
odtwarza bez problemu, dekoduje AC-3, nie reaguje na przycisk Subtitle mimo obecności napisów .srt i .txt
HDD 2,5" 500GB w obudowie USB/eSATA, system plików NTFS i oczywiście komunikat jak przy exFAT: Urządzenie USB podłączone do przedniego panelu tego urządzenia nie jest obsługiwane
Specjalnie dla hdpower, napisy konwertowane z polskiego .txt przy pomocy Subtitle Workshop:
Taras.Bulba.2009.x264.DTS.DVDRip.[NNM-Club.ru]
MicroDVD - czyta .sub
MPL2 - nie reaguje na przycisk SUBTITLE (.mpl)
TmPlayer - czyta .txt
ponadto, czyta także .srt i polski format .txt
Postaram się odpowiedzieć na ewentualne pytania, ale bez ekstrawagancji proszę. BDP-S370 jest u mnie uzupełnieniem "wszystkożernego" Xtreamera, co ogranicza moje zainteresowanie możliwościami portu USB.
hdpower
14.04.2010, 07:11
Dziękuje rbx za podanie odpowiedzi na interesujące mnie tematy. O takie coś mi chodziło.
wieslawef
14.04.2010, 09:45
rbx - czy te "testy" zrobiłeś na firmware315 czy już na zaktualizowanym? Ma to dla mnie wielkie znaczenie, bo coś czuję, że wersja 473, zamiast rozszerzać funkcjonalność, trochę ją przycina.
Po konsultacjach dostałem info, że w serwisie możliwy jest powrót do pierwotnej wersji. Samemu niestety tego zrobić nie można.
Na 315. Czytałem o Twoich doświadczeniach z nowszymi wersjami firmware, więc tymczasowo instalowanie ich sobie daruję.
kamilprezes
14.04.2010, 13:55
A czy wie ktoś może czy S370 odtworzy SACD w wersji wielokanałowej czy nie? Słyszałem, że do odtworzenia wielokanałowych płyt odtwarzacz musi być wyposażony w wyjścia analogowe 5.1 a ten nie ma takich wyjść. Czy odtwarzając SACD da się przesłać dźwięk wielokanałowy poprzez HDMI bądź złącze optyczne do amplitunera czy tylko zostaje mi analog?
Zależy mi na tym ponieważ mam dostęp do kilku płyt i bym ich chętnie wysłuchał. Nie mam jak sprawdzić - blu-ray jeszcze nie przyszedł.
wieslawef
14.04.2010, 15:08
rbx - wielkie dzięki. Kolejny raz, potwierdziło się, że warto być na tym forum. Właśnie spakowałem swoje graty do serwisu.
Przesłuchaj jeszcze pliki muzyczne i podziel się swoimi odczuciami. U mnie, od pierwszego podłączenia, byłem i jestem, pod wrażeniem brzmienia muzyki z tego odtwarzacza. BDP-S300, ale i inne playery bije na głowę w tej dziedzinie.
a czy jest ktos w stanie potwierdzic jaka będzie funkcjonalnosc DLNA ktora ma byc "włączona" dla S370 i S470?
kamilprezes
15.04.2010, 00:38
W sumie to na razie nie wiadomo nic poza tym jakie pliki będą odtwarzane i kiedy zostanie włączone DLNA.
czyli wiadomo czy nie wiadomo ze bedzie on odtwarzal divx i mkv po LANie/DLNA?
kamilprezes
15.04.2010, 08:33
Jeśli wierzyć specyfikacji na stronie Sony to tak, powinien odtwarzać.
QUOTE (wieslawef @ 12.04.2010, 09:27 )

Potwierdzam, że z tym odtwarzaniem mkv jest trochę marketingu. Na dwoje babka wróżyła. Mam plik, który jedzie pięknie, ale dwa inne wyrzuca.
Jeżeli ktoś może, niech sprawdzi czy odtwarza AVCHD z nowym oprogramowaniem. Mój egzemplarz, zanim zassał nowe treści, odtwarzał płytki AVCHD bez problemów. Teraz zalicza kompletną zawiechę. Normalnie się wyłącza.
Mogę oddać go serwisu, ale chciałbym się dowiedzieć, czy to tylko mnie spotkała taka niespodzianka, czy jest to problem "ogólny", bo specjaliści z Sony gubią się w zeznaniach.
To jak to jest z tym AVCHD? W Sony (i to centrala) robią oczy więc coś poszło nie tak... bo nic nie wiedzą na temat blokowania AVCHD. A temat jest do poprawy jeżeli coś się porobiło...
Możesz w 100% napisać jak u Ciebie jest?
Mam teraz s370 i postaram się też coś skrobnąć na temat samego odtwarzacza.
wieslawef
15.04.2010, 14:49
CYTAT(Gmeru @ 15.04.2010, 13:38 )

To jak to jest z tym AVCHD? W Sony (i to centrala) robią oczy więc coś poszło nie tak... bo nic nie wiedzą na temat blokowania AVCHD. A temat jest do poprawy jeżeli coś się porobiło...
Możesz w 100% napisać jak u Ciebie jest?
Mam teraz s370 i postaram się też coś skrobnąć na temat samego odtwarzacza.
Napisałm, że już jest lepiej. Pobrał kolejną aktualizaję (dotyczyła rozszerzenia serwisów), po czym zaczął czytać płytki z plikami AVCHD, ale tylko tymi, która sam uzna za stosowne. Niektóre czyta, a niektóre nie. W rogu ekranu pojawia się informacja, że prawidłowo rozpoznaje plik. Następnie komunikat, że płyta nie może zostać odtworzona. Napęd dostaje turbo obrotów, po czym, odtwarzacz się wyłącza.
Rbx czyli ogólnie polecasz ten Player? Bylem zdecydowany kupić, potem czytając forum trochę mi ochota przeszła i zacząłem myśleć o...BD390 (choć cena jest 2x) i zaczynam z powrotem myśleć jednak o kupnie tego playera. Bo jednak z twoich testów radzi sobie nie najgorzej. mkv póki co i tak nie oglądam a jak już DLNA będzie obsługiwane to rozumiem ze problem wielkości plików (>4MB) rozwiąże się sam jako iż i tak wszystko będzie na PC z NTFS. Czy się mylę?
hdpower
16.04.2010, 12:03
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się odtwarzać film MKV z płyty DVD a plik z napisami wybrać z dysku twardego/pendrive'a podłączeonego do złącza USB ?
kamilprezes
16.04.2010, 22:23
CYTAT(hdpower @ 16.04.2010, 13:03 )

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się odtwarzać film MKV z płyty DVD a plik z napisami wybrać z dysku twardego/pendrive'a podłączeonego do złącza USB ?
Niestety nie. Napisy muszą znajdywać się w tym samym źródle sygnału. Co więcej musi być ten sam folder i ta sama nazwa pliku jaką posiadam plik z filmem.
kamilprezes
19.04.2010, 20:35
Pomimo ostrzeżen od użytkownika wieslawef postanowiłem wykonać aktualizację sieciową bo płyt AVCHD i tak nie odtwarzam. Zaryzykowałem, zaktualizowałem i... poprawił się obraz z niektórych plików MKV! Mam taki jeden słaby materiał o rozdzielczości 720p bitrate wideo waha się w granicach 0,9 - 2,2 Mbps (nie wiem jak sprawdzić dokładną średnią). Wcześniej strasznie poklatkowany. Zaczęła się jedna scena a poprzednia jeszcze była w części obecna na ekranie. Jednym słowem kicha straszna. Po aktualizacji problem zniknął!
WERSJA SOFTU - 473 (najnowsza)
Filmów na Blu-ray póki co nie testowałem bo ich nie mam

Dodano parę serwisów internetowych.
Na chwilę obecną większych problemów brak.
wieslawef
19.04.2010, 22:37
Problem z AVCHD u mnie trwał kilka dni. Po staniej aktualizacji zanika, ale pewne problemy pozostały. Dotyczy to większości "produkcji" multiAVCHD grawerowanych ImgBurn. Mam tego trochę i jestem załamany. Co mnie bardziej zastanawia, mam kilka płyt robionych identyczną metodą, które odpalają. Faktem jest, że na tych płytach mam kilkanaście mniejszych klipów, a nie jeden maksymalnie duży.
marcin8626
20.04.2010, 09:59
a jak wy podlaczacie do neta tego soniacza? rj45 do routera??
kamilprezes
20.04.2010, 12:09
CYTAT(marcin8626 @ 20.04.2010, 10:59 )

a jak wy podlaczacie do neta tego soniacza? rj45 do routera??
Tak jest, RJ45
Player sam powinien sobie dobrać adres IP, maske, brame, DNS itp
wieslawef
21.04.2010, 18:55
Dziś znowu dokonano niewielkiej aktualizacji. Można oglądać seriale AXN na łączu internetowym. Właśnie zapuściłem, dla sprawdzenia, Doktor Who. Obraz jak z kasety VHS zakupionej na targowisku. Nie to jednak jest ważne. Ważne, że specjaliści z Sony ciągle pracują nad udoskonaleniem tego produktu. Co kilka dni jakaś nowość.
kamilprezes
22.04.2010, 00:01
Oglądałem te seriale z AXN`a. Jedyny plus choć i tak mały to 16:9 Jakość obrazu i dźwięku beznadziejna póki co kanał AXN można sobie odpuścić.
jednak się zdecydowałem i playerek stoi na polce

, ogólnie wrażenia całkiem ok, choć dziwne bo nie odtwarza plików jpg:( oraz nie chciał odtworzyć dwóch testowych plików Sony Bravia Demo 1080p.mkv i Behind the Scenes.mkv inny testowy mkv uruchomił się bez problemu
Bez problemu otworzyły się także pliki m2ts oraz MP4
MarcoGrando
24.04.2010, 02:09
CYTAT(wieslawef @ 21.04.2010, 19:55 )

Dziś znowu dokonano niewielkiej aktualizacji. Można oglądać seriale AXN na łączu internetowym. Właśnie zapuściłem, dla sprawdzenia, Doktor Who. Obraz jak z kasety VHS zakupionej na targowisku. Nie to jednak jest ważne. Ważne, że specjaliści z Sony ciągle pracują nad udoskonaleniem tego produktu. Co kilka dni jakaś nowość.

Akurat podobna opcja chyba doszła wraz z nowym uaktualnieniem do ex500. Ale masz racje najważniejsze, żeby aktualizacje oprócz łatania pewnych spraw, wprowadzały trochę nowości i rozszerzały możliwości (ale mi się zrymowało

)
Dave78, ze zdjęciami to trochę dziwna sprawa, patrząc na stronę producenta
http://www.sony.pl/product/blu-ray-disc-pl...=TechnicalSpecs nie powinno być problemów z jpg...
pRzeKop
24.04.2010, 08:17
CYTAT(eskil @ 19.03.2010, 10:46 )

Czy odtwarza mkv 1080p nagrane na płytę DL DVD czyli większe niz 4GB?
Witam
Zainteresował mnie ten odtwarzacz po przeczytaniu tego wątku.
Jednak nikt nie odpowiedział na powyższe pytanie.
Na
Sony też nie ma info na ten temat.
odtwarza jpg mea culpa...
do otwierania zdjęć, muzyki, czy video trzeba zwyczajnie zmieniać kategorie w głównym menu.
Po prostu odpaliłem odtwarzacz zaraz po otwarciu opakowania i próbowałem wszystkiego na raz z menu video.
wieslawef
24.04.2010, 10:27
CYTAT(pRzeKop @ 24.04.2010, 08:17 )

Witam
Zainteresował mnie ten odtwarzacz po przeczytaniu tego wątku.
Jednak nikt nie odpowiedział na powyższe pytanie.
Na
Sony też nie ma info na ten temat.
Nikt nie odpowiada, bo pytanie trochę "zaskakujące". Po co palić płyty DL, skoro z łatwością można odpalić takie pliki z nośników zewnętrznych (dwa pliki po 4 GB). Odtwarzanie kolejnych plików jest na tyle płynne, że szkoda czasu i pieniędzy na tworzenie kolekcji z płyt.
Jak będę miał "wewnętrzną potrzebę" to sprawdzę tę opcję.
pRzeKop
24.04.2010, 11:17
Ja bym sobie poradził - mam kompa podpiętego pod TV. Jednak ten odtwarzacz planuje sprawić rodzicom. Dla nich żonglowanie pendrivami nie wchodzi w grę. Jeśli będę chciał im pokazać coś większego niż 4,37 GB, to tylko z płyt DL.
MarcoGrando
26.04.2010, 00:20
CYTAT(dave78 @ 24.04.2010, 10:15 )

odtwarza jpg mea culpa...
do otwierania zdjęć, muzyki, czy video trzeba zwyczajnie zmieniać kategorie w głównym menu.
Po prostu odpaliłem odtwarzacz zaraz po otwarciu opakowania i próbowałem wszystkiego na raz z menu video.
Czyli tutaj wszystko jasne

, ale przyznaj, że dziwne byłoby jeśli odtwarzacz radziłby sobie z .mkv, a miałby problem z zwykłymi zdjęciami

Wieslawef teoretycznie nie każdy musi być przekonany do pendrivów i wioli mieć pewne rzeczy nagrane na płytach, z drugiej strony przez ostatnie 3-4 lata sam nie nagrałem ani jednej płytki DL...
wieslawef
26.04.2010, 09:14
CYTAT(MarcoGrando @ 26.04.2010, 00:20 )

Wieslawef teoretycznie nie każdy musi być przekonany do pendrivów i wioli mieć pewne rzeczy nagrane na płytach, z drugiej strony przez ostatnie 3-4 lata sam nie nagrałem ani jednej płytki DL...
Dochodzimy do wspólnych wniosków.
Jeszcze jedno, ważne, spostrzeżenie. Odtwarzacz posiada dwa porty USB. Jednego pendrive (twardy dysk) można dyskretnie umieścić z tyłu. Po włączeniu odtwarzacza, on sam wykrywa podłączone urządzenie i wskazuje możliwość odtworzenia jego zawartości. Wystarczy tylko zaakceptować wybór. Dla osób, mało zainteresowanych techniką, należy umieszczać na takich nośnikach tylko pliki wideo (albo tylko jpg, albo tylko muzykę - przykład kolegi Dave 78, który się pogubił, przy odpowiednim wyborze).
Sądzę, że po kilku próbach, każdy użytkownik spokojnie będzie mógł ten sprzęt właściwie obsłużyć, a w przyszłości można miksować zawartość nośnika.
bulat89
26.04.2010, 13:41
mi odtwarza wszystko pieknie, tylko lipa z NTFS i exFat..stad pytanie jak dzielicie filmy i napisy? bawił sie ktos w to?
kamilprezes
26.04.2010, 22:07
CYTAT(pRzeKop @ 24.04.2010, 12:17 )

Ja bym sobie poradził - mam kompa podpiętego pod TV. Jednak ten odtwarzacz planuje sprawić rodzicom. Dla nich żonglowanie pendrivami nie wchodzi w grę. Jeśli będę chciał im pokazać coś większego niż 4,37 GB, to tylko z płyt DL.
Ja odpaliłem plik powyżej 4 GB na płytce DVD-R. Działa poprawnie.
marcin8626
26.04.2010, 23:17
no ok, skoro macie podlaczionego po routera soniaczca to czy idzie odtworzyc po kablu pliki z kompa? cos jak otoczenie sieciowe, gdziie udostepnia sie folder? mała siec s370 i PC, probowal ktos?
CYTAT(marcin8626 @ 27.04.2010, 00:17 )

no ok, skoro macie podlaczionego po routera soniaczca to czy idzie odtworzyc po kablu pliki z kompa? cos jak otoczenie sieciowe, gdziie udostepnia sie folder? mała siec s370 i PC, probowal ktos?
Dopiero będzie możliwe. Podobno w czerwcu ma wyjść upgrade z DLNA
Hejka mam taki problem chcę podłączyć odtwarzacz do internetu połączenie fizyczne jest ok ale nie pobiera adresu IP internet mam w TOYAnet w Łodzi. Dzwoniłem na infolinie i własnie kolo stwierdził że odtwarzacz nie pobiera adresu IP który przydziela mu system. Wiecie czym to może być spowodowane ?? czy może karta sieciowa w odtwarzaczu jest rypnięta ?? i jeszcze jedno pytanko z jakiej strony można pobrać nowy soft do odtwarzacza ??? bo cholerka nagrałem sobie dwa filmy mkv na płyte dvd 4.7 gb i mam mnóstwo kwadracików tak jak by się obraz rozpadał

ok z góry dzięki
wieslawef
27.04.2010, 13:45
Pobrać oprogramowanie można samodzielnie. Uwaga! postępuj zgodnie z instrukcją, sprawdź czy wgrywany program "waży" dokładnie tyle, ile powinien.
Tu masz linka
Sony BDP-S370W kwestii logowania do netu (pobranie adresu sieciowego) spróbuj jeszcze u kogoś ze znajomych. Jeżeli z "automatu" nie pobierze, oddaj do najbliższego centrum Sony. Naprawy nie trwają długo.
Przed chwilą byłem u kumpla i też nic. Kumpel ma stały adres IP przydzielony przez toye (trzeba napisać podanie) i wpisaliśmy wszystkie jego parametry i [beeep] nie działa automat też nie działa to chyba jutro pójdę do sklepu i oddam tylko mówisz żeby iść do salonu sony a nie do sklepu w którym kupiłem odtwarzacz???
wieslawef
27.04.2010, 22:47
CYTAT(brynda @ 27.04.2010, 21:01 )

Przed chwilą byłem u kumpla i też nic. Kumpel ma stały adres IP przydzielony przez toye (trzeba napisać podanie) i wpisaliśmy wszystkie jego parametry i [beeep] nie działa automat też nie działa to chyba jutro pójdę do sklepu i oddam tylko mówisz żeby iść do salonu sony a nie do sklepu w którym kupiłem odtwarzacz???
Jeżeli chcesz go szybko z powrotem, to najlepiej skorzystać z Centrum Sony. Adres mailowy do zgłoszenia naprawy znajdziesz również w linku, który Ci podałem. Wtedy procedura jest taka, że kurier odbiera sprzęt do naprawy z domu.
Mam odtwarzacz już tydzień. W sumie Ok. Mankamentem jest brak możliwości wyboru napisów w filmach DVD poprzez USB. Lektora (jeśli jest) trzeba włączać przyciskiem "audio" przy każdym kolejnym Vobie. Dla Divixów napisy włącza się przełączając "subtitle" na kod 1250. Dużą zaletą jest stosunkowo płynne przewijanie Divixów. Czekam na obiecany, bardziej profesjonalny test Gmeru.
Mam sporo filmów mkv i cholerka na wszystkich jest straszna pixeloza obraz rozpada się na kawałki czy to może być wina chyba najstarszego softu czyli 315
Małe pytanko: Jak wygląda sprawa przeglądania zdjęć z pamięci masowych? Chodzi o szybkość ładowania.
W TV Sony W5500 (jak i Z5500) zdjęcia ładują się dość wolno...
wieslawef
28.04.2010, 08:25
CYTAT(Samek @ 28.04.2010, 07:49 )

Małe pytanko: Jak wygląda sprawa przeglądania zdjęć z pamięci masowych? Chodzi o szybkość ładowania.
W TV Sony W5500 (jak i Z5500) zdjęcia ładują się dość wolno...
O tym odtwarzaczu można rożne rzeczy mówić, albo pisać, ale nie to, że "mulnie" działa. Odczyt zdjęć jest tak szybki, jak szybko jesteś w stanie operować pilotem.

Żadnych opóźnień nie zauważyłem.
CYTAT(brynda @ 28.04.2010, 07:50 )

Mam sporo filmów mkv i cholerka na wszystkich jest straszna pixeloza obraz rozpada się na kawałki czy to może być wina chyba najstarszego softu czyli 315
Zdecydowanie to wina wczesnego softu; po przejściu na 473 u mnie problem zniknął
Mam TV Sony 46Z5500 do którego zdjęcia wczytują się dosyć wolno. W odtwarzaczu "w pokazie slajdów" od 3 sek. Samo przeglądanie nawet ok. 0,5 sek - w zależności od wielkości pliku. Pod tym względem jest super. Po zmianie softu na 473 można także dodać muzyczkę.
burglak
28.04.2010, 09:54
CYTAT(wieslawef @ 27.04.2010, 14:45 )

Pobrać oprogramowanie można samodzielnie. Uwaga! postępuj zgodnie z instrukcją, sprawdź czy wgrywany program "waży" dokładnie tyle, ile powinien.
Tu masz linka
Sony BDP-S370W kwestii logowania do netu (pobranie adresu sieciowego) spróbuj jeszcze u kogoś ze znajomych. Jeżeli z "automatu" nie pobierze, oddaj do najbliższego centrum Sony. Naprawy nie trwają długo.
Witam, pobieram nowy soft ze strony i robię wszystko jak pisze ( dobra waga pliku itp) tylko po rozpakowaniu archiwum zamiast pliku iso mam 2 pliki z rozszerzeniami bin oraz id, czy to też można wypalić na płytkę?, miał ktoś podobny problem, pozdrawiam
Jeszcze jedno. Zmiana softu na 473 znacznie przyspieszyła start płyty BD "2012". Na starym sofcie od pojawienia się logo Sony do startu filmu upływało ok. 70 sek. po zmianie softu tylko ok. 10 sek.
CYTAT(burglak @ 28.04.2010, 10:54 )

Witam, pobieram nowy soft ze strony i robię wszystko jak pisze ( dobra waga pliku itp) tylko po rozpakowaniu archiwum zamiast pliku iso mam 2 pliki z rozszerzeniami bin oraz id, czy to też można wypalić na płytkę?, miał ktoś podobny problem, pozdrawiam
Po pobraniu aktualizacji na dysku powinien znajdować się plik
UPDATE_BDPS370_VER473.EXE Należy go rozpakować.
Na dysku pojawi się plik
UPDATE_BDPS370_VER473.iso Należy go wypalić (nagrać obraz na płytę).
Dwa pliki, o których pisałeś pojawią się jak rozpakujesz plik iso
(tak, nowsze programy archiwizujące umożliwiają wyodrębnienie plików z obrazu iso).
burglak
28.04.2010, 13:32
CYTAT(Samek @ 28.04.2010, 14:03 )

Po pobraniu aktualizacji na dysku powinien znajdować się plik UPDATE_BDPS370_VER473.EXE Należy go rozpakować.
Na dysku pojawi się plik UPDATE_BDPS370_VER473.iso Należy go wypalić (nagrać obraz na płytę).
Dwa pliki, o których pisałeś pojawią się jak rozpakujesz plik iso (tak, nowsze programy archiwizujące umożliwiają wyodrębnienie plików z obrazu iso).
Dzięki, miałem ukryte rozszerzenia plików i myślałem że to archiwum nie ma rozszerzenia iso i myślałem że to trzeba rozpakować.
dla kontroli plik .iso który mi się rozpakował ma rozmiar ROZMIAR 51,8 MB (54 384 640) ROZMIAR NA DYSKU (54 386 688) takie też macie ?
edit. teraz to zgłupiałem na tej stronie z aktualizacją sony jest napisane że plik musi .exe musi mieć 34,8 MB (36 549 632 bajty) a zdjęcie przedstawiające właściwości pliku mówią o 34,8 mb ( 36.548.608) to które jest prawidłowe bo chce zrobić tą aktualizaje i nie wiem czy mi się odtwarzacz nie posypie prosze o podpowiedź
burglak
30.04.2010, 08:52
CYTAT(brynda @ 28.04.2010, 18:06 )

dla kontroli plik .iso który mi się rozpakował ma rozmiar ROZMIAR 51,8 MB (54 384 640) ROZMIAR NA DYSKU (54 386 688) takie też macie ?
edit. teraz to zgłupiałem na tej stronie z aktualizacją sony jest napisane że plik musi .exe musi mieć 34,8 MB (36 549 632 bajty) a zdjęcie przedstawiające właściwości pliku mówią o 34,8 mb ( 36.548.608) to które jest prawidłowe bo chce zrobić tą aktualizaje i nie wiem czy mi się odtwarzacz nie posypie prosze o podpowiedź
Witam, mi się ściągnął plik exe 36.548.608 bajty - ten co na przedstawionym w instrukcji rysunku i tym zaktualizowałem. Wszystko przebiegło ok, nie ma teraz tego klatkowania podczas oglądania części mkv.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.