Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: AC/DC w Polsce
HDTV Centrum Polska > Redakcja HDTV Polska > Na luzie
commor
Jeszcze nie mamy stadionów a już się dzieje. Fajnie że uwzględnili Polskę w World Tour

https://tickets.acdc.com/index.php?location=eu
nowy66
Super wiadomość - brat był na londyńskim koncercie i był zachwycony.

Pewnie pojadę do Berlina - bliżej ..... Ale na Eventim.de już nie ma biletów na Berlin - czy ktoś gdzieś widział z możliwością wyboru miejsc? Jest Drezno za 82Euro.

pzdr
SitrQ
Yes,Yes,Yes!!!!!!!!!!........Jadę!!!!!!!
nowy66
Wróciłem do domu tak około 4 nad ranem z koncertu AC/DC i ....

Jak śpiewał nieodżałowany Ronnie James Dio : "Long Live Rock'n'roll"!! Czad! Nic nie zastąpi koncertu na żywo - najlepsze nawet BD z super dźwiękiem itp. !

Mimo, że nie byłem (i nie jestem) hiper-fanem kangurów to wczorajszy koncert był przedni. Widać różnicę pomiędzy starymi kawałkami a tymi z nowej płyty - niestety. Tak zresztą odbierała to publika (przynajmniej ta najbliżej mnie) : reakcja na TNT, HighVoltage, Who Lotta Rosie czy Back in Black, Thunderstruck była znacznie cieplejsza niż na BlackIce czy inne nowe kawałki.

A generalnie to dla mnie to był "One-Man-Show" i bynajmniej nie wokalisty (no cienko...) ale Angusa (choć też nie jest on wirtuozem gitary... co było widać i słychać przy solowej partii koncertu). Ale to tylko rock'n'roll !!. A łatwość komponowania riffów - przejdzie do historii bez wątpienia.

Niestety wokalista Brain Johnson ma zerową charyzmę, zero kontaktu z publiką poza "Hello", "OK", "All right" i ... tyle. Odwrotnie do Angusa - choć nic nie mówił, to jego popis na Jack był rewelacyjny. Cała reszta ekipy (sekcja i gitara rytmiczna) to po prostu super dobrze skonstruowana idealnie zgrana i naoliwiona maszyna.

Ale pierwsze dźwięki Thunderstruck, Whole Lotta Rosie czy popis na Jack były czymś niezapomnianym. No i było głośno tongue.gif wink.gif I jeszcze jedna sprawa : podobał mi się przekrój wiekowy uczestników od dziadków i babć około 50-60 przez ludzi "w średnim wieku" przez masę licealisto-gimnazjalistów aż po 8-9-10 latków z rodzicami (i dziadkami chyba..)

No i nie byłem najstarszy, ani - niestety - najwyższy mad.gif sad.gif I te kilometry do przejścia .... od samochodu i do sceny. mad.gif

pzdr
wachi40
Też mialem przyjemność być na koncercie
Dżwięk w hd nie był ale za to obraz bije wszystko co do tej pory wyszło na br wink.gif
A tak na poważnie to koncert super.
daniel76
Ja też byłem i poza ( a jednak ) jakością dźwięku ( a własciwie tym co zaproponowali nam dźwiękowcy ) i za nisko usytuowanymi telebimami .... nie mam nic do zarzucenia ... Mógłbym się przyczepić do organizacji .... i korków w Warszawie ale to już inna historia. Sam zespół, wrażenia, show pierwsza klasa i jeśli miałbym ponownie stać w korkach 4 godziny w Wawie , walić z buta jakieś 3 km to zrobiłbym to jeszcze raz ... to taki "must see and hear " nawet dla tych, którzy nie do końca są wielkimi fanami AC/DC. Szacunek dla nich ....
Szwajcar
Ja natomiast jestem fanem szkoły podstawowej do teraz smile.gif
Byłem w Chorzowie to i teraz nie mogłem przepuścić okazji do zobaczenia ich na żywo.
Cieszę się, że są jak wino.
Bardzo mi się podobało mimo, że przez korki nie zdążyliśmy na Dżem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.