Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podlaczenie sprzetu
HDTV Centrum Polska > Technologia HDTV > Okablowanie
marasik
witam
mam pytanie dla ludzi z wiekszym doswiadczeniem
mianowicie kupilem kabel monster M1000HD i podlaczylem go z amplitunerem i telewizorem
zostal mi jeszcze z bluray do ampli i tutaj mam narazie no name i oraz z nk do telewizora
moje pytanie czy warto wymienic te pozostale kable
pozdrawia m
autorus
Jeśli HDMI to nie warto.

Autorus
marasik
witam
to znaczy ze sie nie oplaca czy nie warto i wystarczy jeden monster ktory laczy ampli i telewizor
pozdrawiam
autorus
CYTAT(marasik @ 28.11.2009, 20:21 ) *
witam
to znaczy ze sie nie oplaca czy nie warto i wystarczy jeden monster ktory laczy ampli i telewizor
pozdrawiam

Dokładnie tak jak piszesz smile.gif

marasik
a moze tylko ten kabel z bluray do amplitunera
autorus
Oczywiście możesz tylko po co. Uwierz ze jeśli kabel jest krótki spokojnie może być noname.
Oczywiście jeśli masz sie poczuć lepiej możesz wszystkie powymieniać. Ale różnicy nie zauważysz.

Autorus

ps. Nie pisałeś jaki masz sprzęt.

marasik
witam
sprzet
telewizor pioneer lx6090h bluray pioneer 51fd i ampli harman kardon a glosniki kefy z serii IQ
pozdrawiam
marasik
dla n zostawie no name ale sie zastanawiam ze slaby kabel moze nie przesylac calego pasma kolorów, x.v. color, moze zniekształcac pasmo dzwieku chodzi o bluray i amplituner,
ale mam jeszcze jedny problem telewizor od 2 dni nie moge uzyskac dzwieku przestrzennego ale hd przez hdmi z amplitunera jak ustawiam 5.1 dts hd to migaja ikonki pozostalych glosnikow jak przelacze przez analog to wszystko dziala i nie wiem co robic, jakby malo tego bylo to nie wiem gdzie jest przyczyna poniewaz wczesniej mialem telewizor panasonica a pioneera mam 2 dni smile.gif wszystko mysle ze jest dobrze podlaczone sprzet ma najnowszy soft
dzwiek jest hd i po chwili znika jak wchodze z powrotem do menu to juz nie mozna ustawic 5.1 przez hdmi i nie wiem gdzie jest problem
pozdrawiam
marasik
witam
wracajac do kabla hdmi to zastanawiam ze slaby kabel moze nie przesylac calego pasma kolorów, x.v. color, moze zniekształcac pasmo dzwieku chodzi o bluray i amplituner
co wy o tym sadzicie
a co do dzwieku hd to prawdopodobnie musze zaniesc sprzet albo ampli lub bluray do serwisu smile.gif
pozdrawiam
autorus
Nie martw sie o kabel HDMI. Spokojnie przepuści całe pasmo. Odnośnie dźwięku to widocznie coś w ustawieniach.

Autorus
marasik
hmm w ustawieniach jeszcze wszystko oki zreszta tam nie ma duzo opcji hd albo jest albo go nie ma sad.gif
pozdrawiam
autorus
Poprzekładaj kable, a nóż cos sie powysuwało itp. A w opcjach zawsze można coś skopać smile.gif
marasik
wszystko sprawdzone a co najlepsze ze dts 5.1 dziala po analogu smile.gif a po hdmi nie smile.gif
pozdrawiam
marasik
witam
wszystko juz dziala dziwne poniewaz wlozylem wtyki na nowo i dziala
ale mam jeszcze pytanie
wiem ze od zwyklych kabli hdmi drozsze sie niczym nie roznia w obrazie a jak to jest w dzieku
jak juz wspomilem mam jeden monster M1000HD z ampli do telewiozora
i sie zastanawiam czy z blu ray do ampli nie kupic cos lepszego np da vinici lub drozszego monster
teraz mam no name
pozdrawiam
JackS.
CYTAT(marasik @ 28.11.2009, 23:50 ) *
dla n zostawie no name ale sie zastanawiam ze slaby kabel moze nie przesylac calego pasma kolorów, x.v. color, moze zniekształcac pasmo dzwieku chodzi o bluray i amplituner,

Oczywiście, że gorszej jakości kabel może nie przenieść pełnej informacji o kolorze, ale dotyczy to rozdzielczości koloru (deep color), a nie szerokości przestrzeni barw (x.v. Color).
marasik
i tutaj jest pytanie czy wystarczy mi kabel ALPHARD HDMI 0,8m DA VINCI FULL HD HIGH-END ktory kosztuje 52zl czy monster M1000HD i kosztuje 150zl ale na allegro
twierdza ze kabel da vinci jest wysokiej klasy
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.