Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JBL ES 150P a Onkyo TX-SR606
HDTV Centrum Polska > Audio - Dźwięk HD > Głośniki do kina HD
VAMET
Witam uprzejmie

Mam Onkyo TX-SR606, jest jedny wyjście na Subwoofer.
Niebawem będę miał Subwoofer JBL ES 150P.
Jest tam przełącznik LFE/Normal, w przypadku normal kabelek na 2 wtyczki, a w LFE 1 wtyczka.

Pytanie śmieszne smile.gif ...ale proszę o odpowiedź. Jaki kabel się kupuje do połączenia Subwoofera z Amplitunerem?
I czy w przypadku mojego sprzętu powyżej powinienem ustawić LFE czy Normal na Subwooferze?

Może ktoś posiada ten Subwoofer, co to jest Phase Switch 0-150 stopni?

Dziękuję za odpowiedzi.

Z poważaniem
suchydry
czesc, ja posiadam wersje 250 tego subwoofera i Onkyo TX-SR605, w komplecie jest pojedynczy kabel którym spokojnie podłączysz go do amplitunera, jest tez polska (miedzy innymi) instrukcja podłączenia (całe 8 stron smile.gif ) i krótkie wyjaśnienie funkcji. Cytując instrukcje powinieneś ustawić LFE
VAMET
Witam uprzejmie

O zaskoczyłeś mnie tą informacją o kabelku smile.gif A jakiej firmy jest ten kabelek w standardzie? smile.gif
I jak wrażenia z JBL ES 250P? O co chodzi z tą funkcją Phase Switch? smile.gif

Z poważaniem
suchydry
Nie wiem jakiej firmy jest ten kabel ale robi wrażenie porządnego

"piecyk" na prawdę daje rade - na razie sprzęt jest w dość małym pomieszczeniu i ograniczyłem jego moc,
również ze względu na współlokatorów smile.gif, ale jeszcze będzie miał szanse na po warczenie smile.gif

nie za bardzo wiem o co chodzi z tą funkcją Phase Switch - to juz do bardziej obeznanych smile.gif
VAMET
Witam uprzejmie

A jak ustawić Crossover od 50-150 jest możliwość w kinie domowym z serią głośników JBL ES?
Mam na frontach JBL ES80 bi-amping.

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem
FIRMA
Crossover ustawiasz na max czyli 150hz jedynie odciecie robisz w amplitunerze na 60-80 hz........
VAMET
Witam uprzejmie

CYTAT(FIRMA @ 22.05.2009, 10:01 ) *
Crossover ustawiasz na max czyli 150hz jedynie odciecie robisz w amplitunerze na 60-80 hz........

Z tego co czytałem, mówiono, że właśnie od 50 do 100 przy frontach z porządnymi basami, a jak ktoś ma monitorki na przodzie to od 100 do 150.
U mnie fronty są mocne i na bi-ampingu, także nie wiem, czy 150 na crossover jest dobrą opcją.

Mój Subwoofer ma parametry:
Pasmo przenoszenia: 27 – 150 Hz
Częstotliwość podziału: 50 - 150Hz, 24dB/okt, regulacja płynna

Moje fronty mają parametry:
Pasmo przenoszenia (-3dB): 45Hz – 40kHz
Częstotliwość podziału: 700Hz, 3600Hz – 24dB/okt, 12000Hz – 18dB/okt

Czyli jeżeli Crossover mam na subie 50-150 Hz, a z tego co napisali w manualu frontów, że przenoszą od 45 Hz, to powinienem ustawić granicę na subie na min czyli 50 Hz? Rozumiem, że sub będzie wtedy tylko od 27-50 Hz pracował, a fronty od 45 Hz, czyli pokryją się z subem w 45-50 Hz?
W ampie mam fronty na Full Band, czyli rozumiem, że grają pełen zakres?.

Czy dobrze rozumuję? Proszę o wyjaśnienie i sprostowanie.

Z poważaniem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.