Na gorąco, gdyż dzisiaj miałem okazję zobaczyć u znajomego to, co Samsung pięknie zepsuł ...
Kolega narzekał na jakość zdjęć i prezentacji z Wiselink w Samsungu, którego używa jako narzędzie pracy,
narzekał, narzekał i wreszcie dzisiaj wręcz mnie zmusił o subiektywną ocenę ... pojechałem zaopatrzony w
kilkadziesiąt fotek i tablic zapisanych 1920 X 1080 na penie USB.
Nie wiem co i jak robi Samsung z tymi plikami, ale efekt przekroczył moje oczekiwania ... KIBEL !!!
TV dzieli jakoś obraz na strefy i w jednej rozciąga, a w drugiej zaś ściska otrzymany materiał - koszmarek.
Odtworzenie wzorcowej tablicy wykazało, że obraz jest cięty ( brak wyświetlenia 1 px. czewonej ramki wokół
tablicy ) oraz mocno zdeformowany ( brak 1 px. rozdzielczości - wiele interferencji )
Na kilku innych tablicach ( kratki czarno-białe o szerokości 1 px. ) wychodzi obrazek jak z "kalejdoskopu" !
Poza tym w trybie WISELINK nie można dokonywać jakichkolwiek korekt wyświetlanego obrazu ...
Nie wiem - może ma uszkodzony egzemplarz albo to tylko funkcja "dla zabawy" , ale gdyby ktoś z posiadaczy
Samsunga z wejściem USB mógłby potwierdzić, że także ma kaszanę, to sprawa byłaby jasna .
Poniżej zamieszczam miniaturki do plansz ( 1920 x 1080 ) , które można zapisać na USB i dokonać oceny.
Mile widziane wszelkie uwagi, bo kolega rwie włosy z głowy ....