Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: STING - Bring On The Night
HDTV Centrum Polska > Sekcja Blu-ray & HD DVD & HD VMD > Koncerty Blu-ray
dominikjestem

W telegraficznym skrócie:
1984 - POLICE u szczytu sławy zostaje rozwiazane. Show Business w szoku.

1894- Nowy projekt polega na zaproszeniu do pracy czołówki amerykańskich jazzmenów.
Ci jak zwykle nie mają czasu, więc zwołanie All Stars to prawdziwy cud dokonany przez producenta.

Towarzystwo zostaje zamknięte w podparyskim pałacu i zagnane do roboty, której owocem jest koncert i tour pokazujący zupełnie odmienne oblicze leadera POLICE.

Materiał jest w zasadzie dokumentacją wyżej opisanych zdarzeń.
Tylko, że zrobiono to z niebywałym wyczuciem. Zwłaszcza muzycznym. Pokazano kunszt mistrzów jazzu i walkę Stinga o autorytet.
Zdaje się, że niektórzy nie wiedzieli kim on jest. Ot, agent namówił, menago wypłacił kasę i trzeba było pojechać do pracy we Francji.
Branford Marsalis kupił gazetę i tam zapoznał się z życiorysem Stinga.
Chórek damski wie np. , że to nauczyciel muzyki. Nic dziwnego bo POLiCE to bardzo odległy od amerykańskiego jazzu świat.

Powstał bezcenny materiał odsłaniający kulisy tworzenia sztuki muzycznej.

Historia edycji:
Zobaczyłem to ok. 86 roku w telewizji norweskiej i od tego czasu szukałem. Bezskutecznie. Pomoc Macieja Kydryńskiego ( czołowy "stingolog" ) na nic się zdała.
DVD ukazało się dopiero w 2005r. Aż dwadzieścia lat trwało ustalanie praw autorskich i podział łupu.
Na szczęście na BD czekaliśmy krótko.

MUST OWN nie tylko dla wielbicieli STinga, ale także dla każdego muzyka czy pedagoga.

Technika:
Materiał video kręcony 24fps pewnie na kliszy. Obecny efekt to skan z taśmy. Nie jednorodny jakościowo dlatego 5/10.
Audio 10/10

Teraz czas na kolejne BD Stinga. Zwłaszcza toskański koncert domowy z 12 września 2001, dzień po ataku na USA.
Rejter
Zakupilem tą pozycje na poczatku października ale w ver. cd+dvd. BD nie widziałem sad.gif .

ps ale ta reklama sony w******a blink.gif ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.