Witajcie szanowni użytkownicy forum,
Na wstępie przepraszam jeżeli umieszczam temat w złej części forum (wybaczcie ale jestem nowy a wydaje mi się, iż materia ta jak najbardziej wpasowuje się w ten dział). A mianowicie jestem posiadaczem telewizora Samsung LE32A451 720p według specyfikacji producenta. Jakież było moje zdziewienie kiedy to po podłączeniu kablem HDMI mojego laptopa HP Pavilion dv5 we właściwościach karty okazało się, iż odbiornik zgłasza rozdzielczość FULL HD, po ustawieniu tej, że rozdzielczości odbiornik idealnie przestraja się w tryb 1920x1080, analogicznie pulpit się pomniejsza w wraz z wyświetlanymi ikonami oczywista oznaka prze kalibrowania parametrów obrazu na FULL HD. Postanowiłem pójść dalej w swoim odtwarzaczu dvd onkyo dv 404 przestawiłem w opcjach złącza hdmi rozdzielczość na 1920x1080 oczywiście bezproblemowo zostało wyświetlone menu. Mam pytanie dlaczego ten TV zgłasza taką nominalną rozdzielczość pracy (1920x1080) skro normalnie powinien pracować tylko w 1366x768 ? Kolejną sprawą jest to, iż przez wyjście d sub obsługuję tylko rozdzielczość 1366x768. Proszę o odpowiedz.