Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HDMI a Sony KDL 40X3000 - problem
HDTV Centrum Polska > Technologia HDTV > Okablowanie
dominiq30
Witam Wszystkich !

Po raz pierwszy i już z problemem blink.gif ... Posiadam TV Sony KDL 40X3000, DVD Sony DVP NS78H i Amplituner (zestaw kina domowego) Sony STR KS1000.
Probowałem stosując się do zaleceń producenta połączyć przez HDMI z telewizorem i niestety... tivi "nie widzi" "dodatków", a kabelek nie należał do tanich (oczywiście pełna specyfikacja).
Co ciekawe tivi "nie widzi" pod HDMI HDboxa a jednak działa cyfrówka...
Czy ktoś ma jakiś pomysł???
Ernet
CYTAT(dominiq30 @ 20.08.2008, 14:59 ) *
Witam Wszystkich !

Po raz pierwszy i już z problemem blink.gif ... Posiadam TV Sony KDL 40X3000, DVD Sony DVP NS78H i Amplituner (zestaw kina domowego) Sony STR KS1000.
Probowałem stosując się do zaleceń producenta połączyć przez HDMI z telewizorem i niestety... tivi "nie widzi" "dodatków", a kabelek nie należał do tanich (oczywiście pełna specyfikacja).

Nie wiem czy pomogę ale zobacz tu:

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=28390

a zebyś nie był w przyszłości zaskoczony, to także tu:

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=28709
Gmeru
CYTAT(dominiq30 @ 20.08.2008, 14:59 ) *
Witam Wszystkich !

Tzn podłączasz wszystko i nie działa poprawnie? Nie ma obrazu z DVD?
dominiq30
CYTAT(Gmeru @ 20.08.2008, 23:46 ) *
Tzn podłączasz wszystko i nie działa poprawnie? Nie ma obrazu z DVD?

Szczerze powiem, że teraz całkowicie zamieszam ...sad.gif. Telewizor widzi DVD i ono działa (tj. jest obraz). HDBox także działa, ale telewizor nie widzi tego urządzenia... Natomiast mogę zapomnieć o wyłączaniu urządzeń jednym przyciskiem i pełnej synchro sprzętu.
Ernet
CYTAT(dominiq30 @ 22.08.2008, 17:18 ) *
Szczerze powiem, że teraz całkowicie zamieszam ...sad.gif. Telewizor widzi DVD i ono działa (tj. jest obraz). HDBox także działa, ale telewizor nie widzi tego urządzenia... Natomiast mogę zapomnieć o wyłączaniu urządzeń jednym przyciskiem i pełnej synchro sprzętu.

Nie chcę byc niegrzeczny, ale czytasz odpowiedzi ? W drugim - podanym przeze mnie - linku taka jest zawarta !
Jesli nie czytasz, to podpowiem: TV Sony "widzą" ( wykrywają przez Menu ) TYLKO podłaczony po HDMI sprzęt Sony. A widzą ( powinny ) każdy inny po HDMI.

dominiq30
CYTAT(Ernet @ 22.08.2008, 18:52 ) *
Nie chcę byc niegrzeczny, ale czytasz odpowiedzi ? W drugim - podanym przeze mnie - linku taka jest zawarta !
Jesli nie czytasz, to podpowiem: TV Sony "widzą" ( wykrywają przez Menu ) TYLKO podłaczony po HDMI sprzęt Sony. A widzą ( powinny ) każdy inny po HDMI.

Z całym szacuneczkiem wink.gif czytałem to już... zadziwia mnie tylko, że nawet mimo "widzenia" sprzętu Sony nie spełnia to to żadnej innej funkcji oprócz przesyłania sygnału (np. wyłączania całego sprzętu) - no cóż na to tam nie ma odpowiedzi smile.gif Ps. sprawdzone w połączeniu dvd lub amplitunera Sony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.