W tym temacie nie prowadzimy żadnych dyskusji. Do tego są odpowiednie działy. Wszystkie inne posty będą kasowane bez ostrzeżenia!!!
Uruchomienie czytników w 9000HD
Wiele osób ma nadal problem z odpaleniem czytników na sofcie kolegi pen1010b (czy innym sofcie) zapodaje nową paczkę z configami.
Łączymy sie po ftp z naszym tunerem np. poprzez Total Commander, rozpakowujemy gdzieś na pc mój plik Czytniki OK.zip , teraz przenosimy z mojej paczki całą zawartość katalogu var/keys ( są to 3 pliki : mg_cfg , newcamd.list, priority.list) do naszego tunera do var/keys ( po przeniesieniu możemy nadac im atrybuty 755) teraz z mojej paczki w katalogu var mamy plik start_newcs , przenosimy go do naszego tunera do /var i dajemy atrybut 755 (dla tych co nie wiedza jak nadaje się atrybuty w Total Commanderze , zaznaczamy nasz plik prawym przyciskiem (zaświeci się na czerwono) lub klikamy raz lewym na naszym pliku w którym chcemy zmienić atrybut, teraz klikamy do góry na Pliki, zmień atrybuty , i w polu wpisujemy 755, OK i juz) na końcu z mojej paczki przenosimy cały katalog (folder) tuxbox wraz z jego zawartością do naszego tunera do /var (nadajemy także atrybut 755 plikowi newcs.xml) Teraz pozostaje nam juz tylko włozyć kartę chipem do dołu do dolnego lub górnego czytnika, restart tunera (przyciskiem z tyłu) po zbootowaniu mamy juz działająca kartę cyfry.
Do var/keys dodałem mały plik priotity.list , dodałem w nim wpis że emu ma wybierać wpierw caid cyfry + (dzięki temu przełączanie po kanałach cyfry jest troszkę szybsze) Oczywiście moja paczka nie zawiera plików kluczy. Je sobie sami musicie dodac jeśli chcecie (plik Softcam.key i Autorool.key)
W sofcie grupy Sifteam nie ma emu, je musicie sobie sami pobrac poprzez webif (mgcamd+newcs) Po zainstalowaniu postępować jw.
Paczka do pobrania tu: Czytniki OK
ps: przeniosłem także ten post do tematu nowe softy dla 9000HD (każdy będzie mógł sobie bez problemu i szybko zassać stamtąd bo tutaj po jakims czasie znowu dojdzie kilka stron...)
ps2: co do Gboxa to mgcamd jest jego klientem i na nim działa bez problemu. Samego emu gbox nie ma na 9000hd i nie zanosi sie aby było. Pozdrawiam