CYTAT(b_b @ 08.09.2008, 15:13 )

Witam,
a czy ktos moze wyrazic swoja opinie co do wielkosci ekranu i gier FPP, np. Battlefield 2?
Chodzi mi o to, jaki rozmiar ekranu bylby najlepszy do grania z 3.5 m?
Czy duzy ekran, np. 46 nie bedzie zbyt wielki by ogarnac wzrokiem wszystkie szczegoły wyswietlane na ekranie w czasie strzelanin?
Wiem, ze gry Third-Person-Perspective wygladaja super na wielkich ekranach, ale jakie sa Wasze doswiadczenia z gierkami FPP?
Dzieki z gory!
jesli tv ma spelniac role monitora bardzo prosto jest obliczyc sobie odleglosc na ktorej bedzie optymalny widok.
jakiej wielkosci masz obecnie monitor np 20" w jakiej odleglosci masz od niego obecnie wzrok 40cm, a teraz zakladamy ze kupujesz 40" (4 krotnie wiekszy od obecnego monitora) wiec odleglosc twojej glowy od niego powinna wynosic 160cm.
jezeli z 350cm rozpoznajesz pojedyncze piksele lub schodki na krawedziach grafiki to dla mnie osobiscie jestes jakims mutantem, mówie oczywiscie o rozdzielczosci 1920x1080px FULLHD osobiscie przy graniu obecnie w nowego S.T.A.L.K.E.R.-a siedze nie dalej niż 2m od 42" TV i moge dostrzec walęsajcych sie renegatow oddalonych 400m od mojego stanowiska snajperskiego na bagnach...