Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cyfrowe UPC w Warszawie
HDTV Centrum Polska > DVB > DVB-C
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
tomekfff
Witojcie smile.gif

Proszę o opinie ludków, którzy przeszli na cyfrową UPC. Czy warto? I jak wogóle wyglądają od tyłu te pitolone dekodery, na stronie UPC nic o tym nie ma. Fotki mile widziane smile.gif No i jak HD?

Pozdrowienia
Tom
ryniol
CYTAT(tomekfff @ 09.05.2008, 21:31 ) *
Witojcie smile.gif

Proszę o opinie ludków, którzy przeszli na cyfrową UPC. Czy warto? I jak wogóle wyglądają od tyłu te pitolone dekodery, na stronie UPC nic o tym nie ma. Fotki mile widziane smile.gif No i jak HD?

Pozdrowienia
Tom

Witam!
Mam dekoder od dwóch dni i muszę powiedzieć że jestem zadowolony. Jest do dekoder Philipsa z dyskiem 250 gb i HD,wizualnie prezentuje się okazale- czarny błyszczący plastyk ,dotykowy panel i niebieski wyświetlacz.Przez dekoder można zamówić dodatkowe usługi tj. Cinemax,Hbo itd.
Odnośnie telewizji różnica miedzy analogiem jest widoczna ,obraz jest zdecydwanie ostrzejszy, na kanałach Hd(mam 5...no cztery bo TVN to takie pseudo Hd;))obraz jest naprawdę super!.
Oferta programowa spora a jeszcze w tym miesiącu ma być nSport!
Czy warto? TAK aczkolwiek jeżeli ktoś chce zaoszczędzić to radzę troszkę poczekać bo na pewno bedzie jakaś promocja chociażby na instalację za która ja zapłacę 200 pln.
Pozdrawiam
Ps.Wrzuciłbym fotki ale nie potrafięsad.gif
tomekfff
CYTAT(ryniol @ 09.05.2008, 23:27 ) *
Witam!
Mam dekoder od dwóch dni i muszę powiedzieć że jestem zadowolony. Jest do dekoder Philipsa z dyskiem 250 gb i HD,wizualnie prezentuje się okazale- czarny błyszczący plastyk ,dotykowy panel i niebieski wyświetlacz.Przez dekoder można zamówić dodatkowe usługi tj. Cinemax,Hbo itd.
Odnośnie telewizji różnica miedzy analogiem jest widoczna ,obraz jest zdecydwanie ostrzejszy, na kanałach Hd(mam 5...no cztery bo TVN to takie pseudo Hd;))obraz jest naprawdę super!.
Oferta programowa spora a jeszcze w tym miesiącu ma być nSport!
Czy warto? TAK aczkolwiek jeżeli ktoś chce zaoszczędzić to radzę troszkę poczekać bo na pewno bedzie jakaś promocja chociażby na instalację za która ja zapłacę 200 pln.
Pozdrawiam
Ps.Wrzuciłbym fotki ale nie potrafięsad.gif

Nie bądź nieśmiały laugh.gif Wrzucanie fotek jest proste, zawsze jest ten pierwszy raz laugh.gif
ryniol
CYTAT(tomekfff @ 09.05.2008, 22:34 ) *
Nie bądź nieśmiały laugh.gif Wrzucanie fotek jest proste, zawsze jest ten pierwszy raz laugh.gif

Próbowałem ale coś nie wyszło mellow.gif ale jeżeli chcesz to na stronie upc są już zdjęcia tunerów wraz z opisami.
Pozdro.
tomekfff
CYTAT(ryniol @ 09.05.2008, 23:38 ) *
Próbowałem ale coś nie wyszło mellow.gif ale jeżeli chcesz to na stronie upc są już zdjęcia tunerów wraz z opisami.
Pozdro.

No są, tylko że nie można zrobić żadnego zbliżenia i nie wiadomo jakie maja wyjścia dry.gif
ein
CYTAT(tomekfff @ 10.05.2008, 07:10 ) *
No są, tylko że nie można zrobić żadnego zbliżenia i nie wiadomo jakie maja wyjścia dry.gif

Wiadomo - wystarczy wejsc w dokumenty i sciagnac instrukcje obslugi (tylne scianki w skroconej wersji instrukcji sa). Niestety na minus mocno niekompletna intempletacja wyjsc av - nie ma optyka, nie ma komponentu, gniazda telefoniczne i ethernetowe nie opisane ...czyli co, nie maja zamiaru tego wykorzystywac i podobnie jak u Cyfry beda martwe gniazdka?
Na plus ladny design tego Phila, ladna grafika, sensowne menusy, wszystkie wazne i potrzebne opcje dostepne juz teraz (PVR z 3 wariantami, radio z osobna lista ulubionych i bezposrednim dostepem z pilota... ktory notabene tez sprawia dobre wrazenie). Z rzeczy godnych uwagi, wykraczajacych poza standard jest mozliwosc regulowania synchronizacji dzwieku i obrazu - to bardzo przydatne, szczegolnie gdy ktos wykupi sobie premium z C+ (wiadome jaja z synchro), czy tez zakladki przypominajki oraz system autokorekcji proporcji ekranu - hmmm ciekawe czy sie sprawdzi...
Pytanie, co bedzie z klientem, ktory nabedzie mediaboksa HD i mu HDCP sprawi figla - bedzie skazany na SD via scart?!
Promocje na razie sa ...hmmm... delikatnie rzecz ujmujac malo atrakcyjne. Dziwia (bardzo) wysrubowane ceny C+ i HBO... taniej jest wszedzie. Calosc zaczyna sie kalkulowac dopiero w mixpakietach (2 uslugi - najtansza 50%, lub 3 i wtedy 1 najtansza gratis). Przy miksie instalacja tylko 29zl, szczegolnie przy opcji HD wazne, bo bez miksa jest bodaj 200.
Slowem - drogo, sprzet na dostateczny (braki w gniazdkach), soft wyglada na mocna czworke, oferta prog niezla ale ...no wlasnie za drogo
pjurek02
wrażenia super, polecam wszytkim - najlepiej pakiet max.

dekoder ładny

obraz naprawde przyzwoity, HG HD świeci jak z Blueraya.

kanałów naprawe dużo
Marcel_27
No i jeszcze mały trick z opłatą aktywacyjną za dekoder, czyli jak zaoszczędzić 140PLN. Za instalację dekodera HD płaci się 200zł, za instalację zwykłego - 50zł. Koszt wymiany zwykłego na HD - 10zł. Czyli zamawiamy zwykły i następnego dnia "rozmyślamy się " i bierzemy jednak HD smile.gif
VAMET
Witam uprzejmie

Proszę o odpowiedź na poniższe pytania:
1. Zamówienie usługi TV Cyfrowa Pakiet Max z nagrywarką i HD to miesięczny koszt 100,00 PLN, tak?
2. Dodatkowo trzeba zapłacić jednorazowo za aktywację i za dekoder HD?
3. W jaki sposób dostarczany jest przez UPC sygnał do tego dekodera HD? Tym samym kablem co analogowa TV? Czy z satelity i prosto do dekodera?
4. Rozumiem, że z dekodera HD łączymy się kablem HDMI do TV?

Dziękuję za odpowiedzi.

Z poważaniem
ravel
CYTAT(Marcel_27 @ 10.05.2008, 21:20 ) *
No i jeszcze mały trick z opłatą aktywacyjną za dekoder, czyli jak zaoszczędzić 140PLN. Za instalację dekodera HD płaci się 200zł, za instalację zwykłego - 50zł. Koszt wymiany zwykłego na HD - 10zł. Czyli zamawiamy zwykły i następnego dnia "rozmyślamy się " i bierzemy jednak HD smile.gif

Czy jest to sprawdzona informacja? Skąd masz takie info?
novaczek
CYTAT(VAMET @ 10.05.2008, 21:26 ) *
Witam uprzejmie

Proszę o odpowiedź na poniższe pytania:
1. Zamówienie usługi TV Cyfrowa Pakiet Max z nagrywarką i HD to miesięczny koszt 100,00 PLN, tak?
2. Dodatkowo trzeba zapłacić jednorazowo za aktywację i za dekoder HD?
3. W jaki sposób dostarczany jest przez UPC sygnał do tego dekodera HD? Tym samym kablem co analogowa TV? Czy z satelity i prosto do dekodera?
4. Rozumiem, że z dekodera HD łączymy się kablem HDMI do TV?

Dziękuję za odpowiedzi.

Z poważaniem

1. Tak
2. Za aktywację trzeba płacić za dekoder nie
3. Tym samym kablem
4. Tak

pzdr
VAMET
Witam uprzejmie

I.
Dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie:
- czy poprawia się jakość programów w stosunku do analogowego, czy nie zauważę różnicy (mowa o programach, które nie są nadawane w HD, tylko czy np.: Polsat przez cyfrowe UPC będzie lepszy odbiór niż przez analogowe UPC)?

II.
Dzwoniłem do UPC i oferta dla mnie to:
50% Pakietu Select z HD bądź Pakietu MAX z HD przez 6 miesięcy, a potem od 7-12 miesiąca 100% ceny (umowa na 12 miesięcy).
Jestem jeszcze posiadaczem UPC Ultra 20 Mbit/s.
200 zł aktywacja jednorazowo.

Czyli wychodzi 199,00 PLN z MAX z HD dekoderem albo 194,00 PLN z SELECT z HD razem z Internet ULTRA.

Z poważaniem
Wojtasek1
CYTAT(ravel @ 10.05.2008, 21:59 ) *
Czy jest to sprawdzona informacja? Skąd masz takie info?

Sprawdzona, osobiście zamówiłem dekoder bez HD z opłatą instalacyjną 50 PLN i zgodnie z informacją konsultanta w każdej chwili mogę go zamienić na taki z HD za opłatą 10 PLN (oczywiście wzrasta też opłata miesięczna z 90 do 100 złotych w przypadku pakietu MAX). Pzdr.
VAMET
Witam uprzejmie

1. Czy UPC TV cyfrowe jest już na terenie całego kraju, czy tylko w wybranych miastach?
2. Czy widać różnicę między analogową TV a cyfrową w UPC?
3. Czy ja dobrze rozumiem, że oni podają sygnał po starym kablu analogowo do dekodera a tam jest przerabiany na cyfrowy i dopiero podawany do TV?

Z poważaniem
SlawekR
CYTAT(VAMET @ 11.05.2008, 15:26 ) *
Witam uprzejmie
1. Czy UPC TV cyfrowe jest już na terenie całego kraju, czy tylko w wybranych miastach?
2. Czy widać różnicę między analogową TV a cyfrową w UPC?
3. Czy ja dobrze rozumiem, że oni podają sygnał po starym kablu analogowo do dekodera a tam jest przerabiany na cyfrowy i dopiero podawany do TV?

1. Nie
2. Tak
3. Nie
VAMET
Witam uprzejmie

Dziękuję za odpowiedzi, ale byłbym wdzięczny za bardziej szczegółowe wytłumaczenie.
Zwłaszcza pytanie nr 3, jak jest z tym sygnałem, jak jest podawany.

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem
Wojtasek1
CYTAT(VAMET @ 11.05.2008, 18:04 ) *
Witam uprzejmie

Dziękuję za odpowiedzi, ale byłbym wdzięczny za bardziej szczegółowe wytłumaczenie.
Zwłaszcza pytanie nr 3, jak jest z tym sygnałem, jak jest podawany.

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Oczywiście przekazywany jest sygnał cyfrowy kablem (tym samym, co dotąd sygnał analogowy), inaczej cała telewizja cyfrowa nie miałaby sensu.
PawelSKW
A czy ktoś już sprawdzał mix pakiet w UPC:

zamów 2 usługi, a tańszą otrzymasz z 50% rabatem przez cały okres trwania zobowiązania (12 miesięcy)
tzn. Internet 10MB/s za 89pln (44.50 pln 50%) i pakiet Max z nagrywarką cyfrową za 90pln = 134.50pln

I czy w tym mix pakiecie można zamówić później dekoder HD ten za 100pln do odbioru programów HD
bo nie ma go w mixie?

A i jeszcze jedno pytanie czy można podłączyć dodatkowo do tego wszystkiego swoją nagrywarkę, na której można wypalać płytki.

Pozdro.
VAMET
Witam uprzejmie

Ja mam Mix od kwietnia TV analogowa + Internet Ultra.

Dzwoniłem do UPC i oferta dla mnie to:
50% Pakietu Select z HD bądź Pakietu MAX z HD przez 6 miesięcy, a potem od 7-12 miesiąca 100% ceny (umowa na 12 miesięcy).
Jestem jeszcze posiadaczem UPC Ultra 20 Mbit/s.
200 zł aktywacja jednorazowo.

Czyli wychodzi 199,00 PLN z MAX z HD dekoderem albo 194,00 PLN z SELECT z HD razem z Internet ULTRA.

Z poważaniem
ENGEDI
U mnie zamówienie cyfrowego UPC spowodowało obniżenie abonamentu, bo dzięki temu zastosowano automatycznie nową taryfę dla ultra , tj 149 zl zamiast dotychczasowego 245 zł, która wiązałaby mnie jeszcze przez następnych 10 miesięcy.
roomster
Mam pytanie do użytkowników cyfrowego UPC: Czy konieczne jest posiadanie dekodera UPC w przypadku, gdy telewizor ma tuner DVB-c? (Oczywiście po wykupieniu abonamentu na telewizje cyfrową w UPC).
Nie bardzo chcę umieszczać jeszcze jedno pudełko pod telewizorem. Dotychczas mam UPC analogowe bez dekodera i kanały przełączam na telewizorze i chciałbym aby tak zostało. Czy to możliwe?
jurek
dagie
Nie ma takiej możliwości - musisz mieć któryś z mediaboxów.
PawelSKW
Zawsze zostanie ci analog w kablu
będziesz mógł sobie przełączać.
valdi_one
CYTAT(PawelSKW @ 12.05.2008, 09:02 ) *
A czy ktoś już sprawdzał mix pakiet w UPC:

zamów 2 usługi, a tańszą otrzymasz z 50% rabatem przez cały okres trwania zobowiązania (12 miesięcy)
tzn. Internet 10MB/s za 89pln (44.50 pln 50%) i pakiet Max z nagrywarką cyfrową za 90pln = 134.50pln

I czy w tym mix pakiecie można zamówić później dekoder HD ten za 100pln do odbioru programów HD
bo nie ma go w mixie?

A i jeszcze jedno pytanie czy można podłączyć dodatkowo do tego wszystkiego swoją nagrywarkę, na której można wypalać płytki.

Pozdro.

Tak dekoder z HD wchodzi w Mix Pakiet tyle że aktywacja 200zł możesz zamówić od razu albo później.Ktoś pisał że zamiana kosztuje 10 zł, już nie szefowie się skapnęli i teraz mając dekoder bez HD czyli z aktywacją 50 zł, zmieniając na HD jest już 200zł, więc ten patent już nie działa.
Pakiet Max z nagrywarką i HD 100zł+Turbo45zł w Mix Pakiecie.
PawelSKW
CYTAT(valdi_one @ 15.05.2008, 21:36 ) *
Tak dekoder z HD wchodzi w Mix Pakiet tyle że aktywacja 200zł możesz zamówić od razu albo później.Ktoś pisał że zamiana kosztuje 10 zł, już nie szefowie się skapnęli i teraz mając dekoder bez HD czyli z aktywacją 50 zł, zmieniając na HD jest już 200zł, więc ten patent już nie działa.
Pakiet Max z nagrywarką i HD 100zł+Turbo45zł w Mix Pakiecie.

Tak tylko że w mix pakiecie nie ma tego dekodera z HD, jest tylko z nagywarką bez HD
bleble36
potwierdzam: pakiet max z nagrywarka z hd - nie ma w ofercie mix na stronie upc, ale jest brane pod uwage w tej promocji. ja zamowilem internet ultra 149 zl plus max z nagrywarka hd za 50 zl przez 12 miesiecy, plus oczywisice nieszczesne 200 zl aktywacja - u mnie instalacja w przyszlym tygodniu, pozdrawiam
valdi_one
dekoder z HD jest w Mix Pakiecie wiem bo już z tego korzystam i w regulaminie mam to opisane, na stronie UPC nie ma tego regulaminu ale faktycznie jest.
Mario73
CYTAT(valdi_one @ 16.05.2008, 21:12 ) *
dekoder z HD jest w Mix Pakiecie wiem bo już z tego korzystam i w regulaminie mam to opisane, na stronie UPC nie ma tego regulaminu ale faktycznie jest.

Witam!
Na stronie UPC są zdjęcia i opis dekodera HD, widać że posiada wyjście optyczne ale nie jest ono opisane, czy próbowałeś z niego korzystać np. podłączyć kino domowe ?
ein
CYTAT(Mario73 @ 16.05.2008, 23:52 ) *
Witam!
Na stronie UPC są zdjęcia i opis dekodera HD, widać że posiada wyjście optyczne ale nie jest ono opisane, czy próbowałeś z niego korzystać np. podłączyć kino domowe ?

Nie mam, odrazu zaznacze, mediaboxa UPC ale imho to nie optyk tylko jedno z gniazd komunikacyjnych (jest RJ-11 i RJ-45 w specyfikacji tego sprzetu). Niestety o ile sie nie myle zarowno component jak i optyk nie wystepuja... ale moze nich ktos to zweryfikuje, faktycznie, bo sam bede mial problem wynikajacy z koniecznosci zakupu konwertera elektryk-optyk najprawdopodobniej.
ENGEDI
Optyk jest. Czy działa ? Nie wiem. Nie mam możliwości sprawdzenia - ale się świeci.
ein
CYTAT(ENGEDI @ 17.05.2008, 15:18 ) *
Optyk jest. Czy działa ? Nie wiem. Nie mam możliwości sprawdzenia - ale się świeci.

To bardzo dobra informacja. Jezeli swieci, znaczy sie ze jest aktywny a to oznacza ze powinien trybic.
Mam w takim razie pytanie co do portu nad wejsciem antenowym - to ethernetowy port rj-45 czy tez telefoniczny rj-11 do podlaczenia w przyszlosci fona w ramach VoIP-a?
ENGEDI
Chciałbym wrócić do głównego tematu tego wątku, tj do wrażeń odnośnie upc digial?
W moim przypadku są one bardzo negatywne i wynikają głównie z samego faktu instalacji przez bardzo niekompetentego pracownika.
Jeszcze w obecności instalatora, ale niestety już po podpisaniu protokołu odbioru, zauaważyłem, że części kanałów w ogóle nie odbieram ( w tym wszytkich hd), nie mam radia cyfrowego, a na nie których kanałach pikseloza taka, jak bym oglądał film z telefonu komórkowego.
Instalator próbował mi wmówić to, że to całkiem normalne, że 1/3 kanałów nie można odebrać - bo to emisje testowe.
Czasem tak bywa że kanały hd nie są obierane - ale tak już jest i nic na to się nie da poradzić, a z resztą po co komu one, skoro to samo dają na innych kanałach. Radio cyfrowe ? Po co to Panu, przecież jest tv. Powiedziawszy te wszystkie mądrości, wyszedł sobie.
Po mojej interwencji w BOK i podaniu telefonicznie siły sygnału na poszczególnych kanałach, która wynosiła 30-34%, pracownik BOK próbował zawrócić instalatora, aby ten spróbował zmienić ustawienia w "skrzynce" lub chociaż dokonał pomiaru zakłóceń. Skutek był taki, że instalator, bardzo zły, przedzwonił do mnie i jeszce raz próbował wstawić gatkę o emisjacj testowych. Po tym jak mu powiedziałem, że to bzdury i że problemem jest siła sygnału, której nawet nie raczył sprawdzić, odparł że nie ma przy sobie miernika, a tak w ogóle to nie ma dla mnie czasu bo czekają na niego kolejne instalacje i co najwyżej może zamówić mi wizytę serwisu.
Moja rada dla tych, którzy zbyt wcześnie podpisują protokół odbioru, zanim to zrobicie zmierzcie siłe sygnały w menu serwisowym na poszczególnych kanałach. Powinna ona wynosić na wszytkich powyżej 80%. W menu serwisowe wchodzi się w następujący sposób "menu" -> "1789" Pomiar sygnału jest na jednej z ostanich stron poprzez funkcję "skanowanie".

ENGEDI
CYTAT(ein @ 17.05.2008, 16:13 ) *
To bardzo dobra informacja. Jezeli swieci, znaczy sie ze jest aktywny a to oznacza ze powinien trybic.
Mam w takim razie pytanie co do portu nad wejsciem antenowym - to ethernetowy port rj-45 czy tez telefoniczny rj-11 do podlaczenia w przyszlosci fona w ramach VoIP-a?

Są dwa gniazda RJ45 oraz USB.
ein
CYTAT(ENGEDI @ 17.05.2008, 16:33 ) *
Są dwa gniazda RJ45 oraz USB.

Dzieki za odpowiedz - czyli mozliwe beda uslugi webowe (net via box ..a ten jako router?) w boksie w przyszlosci jak i oczywiscie VoIP. W koncu cyfryzacja ma dac UPC mozliwosc zaoferowania triple play w ramach jednej skrzynki. Ciekawe czy, niestety tradycyjnie odnosnie operatorow cyfrowych u nas, usb pozostanie martwym portem?

Odnoszac sie do postu dotyczacego skandalicznej, z tego co widze, instalacji uslugi... proponuje nie patyczkowac sie tylko zglosic tego ''specjaliste'' w regionalnym biurze obslugi. Dodatkowo warto argumentowac ze wz. z tak ''profesjonalnie'' zrealizowana usluga, my klient, pozostawiamy sobie prawo do wniesienia sprawy przed sadem konsumenckim. Gdybym trafil na takiego instalatora zrobilbym wszystko, by gosc szybko pozegnal sie z dotychczasowa praca - dla dobra ogolu
barti60
Ale tak ogólnie to jak to wyglada tu Digital TV? Widać róznice miedzy analogiem a Cyfrową jakością(na lepiej oczywiście)? Rozumiem ze masz tv LCD...
ENGEDI
Nie mogę w pełni ocenić jakości przekazu w cyfrowym UPC ponieważ nie wszytko jeszce u mnie działa prawidłowo. Niektórych kanałów w ogóle nie ma a na innych straszna "sieczka". Tam gdzie sygnał jest silny i nie ma problemów z odbiorem obraz jest bardzo dobry. W porównaniu do analogu w upc (u mnie jakość analogu w upc była zawsze bardzo dobra - Sharp 46XD1E) zauważalna różnica na korzyść jest głównie w nasyceniu kolorami oraz w jakości dzwięku. Kanały Zone wygladają lepiej niż te, które na dreamboxie odbieram z Polsatu.
Najbardziej denerwujące jest jednak to że zmiana kanałow spowodowała u mnie to, że musze teraz korzystać z dwóch pilotów. Nestety w moim telewizorze przy odbiorze po hdmi nie działa funckja autoformat, co powoduje koniecznośc ręcznej zmiany aspektu obrazu przy przełączaniu kanałów. Korzystanie ze skalera w mediaboxie upc powoduje natomiast rościągnięcie kanałów nadawanych w 4:3 na pełny ekran - nie mam wówczas możliwości zmiany aspektu w telewizorze. Wyłączenie skalera w w mediaboxie powoduje z kolei zauważalne spowolnienie przy przełączaniu kanałów. Pilot z mediaboxa można zaprogramować tak aby współpracował z telewizorem ale obejmuje to tylko podstawowe funkce.
novaczek
Ja na szczescie jestem w stanie ocenic calosc oferty cyfrowej UPC. Jakosc obrazu (Toshiba 40ZF355DG) bardzo dobra a na kanalach typu PS jak w jakosci HD ;-). Faktem jest ze na zmiane kanalu trzeba chwilke poczekac ale nie jest to wkurzajace. troche deprymuje ekran "proszę czekać" podczas wchodzenia do menu i podczas "wedrowki" po nim ale skladam to na karb wieku mlodzienczego oferty. Ja nie mialem problemu z instalatorami. Dwoch gosci siedzialo do momentu az wszystko zaczelo pozadnie dzialac (problemy byly z inicjacja uslugi gdyz ja zamiawialem pakiet Max z nagrywarka i HD i taki otrzymalem dekoder a w systemie UPC widnialem jako zamawiajacy najprostszy pakiet cyfrowy)..
Jedyna rzecz ktora mnie wkurza to brak mozliwosci zmiany kolejnosci kanalow na dekoderze jak tez zmiany ich numerow.... jakos latwiej zapamietac ze Mini Mini jest na 15 a nie na nomen omen kanale 666 ;-)
jdoe77
A ja mam pytanie z innej beczki, czy UPC zamierza kiedyś w przyszłości wprowadzić możliwość nabycia modułu warunkowego dostępu CI (karta CAM?). Nie uśmiecha mi się żąglowanie pilotami szczególnie wtedy, gdy kupiłem telewizor obsługujący HD w MPEG4.
PioSpec
Mam pytanie do posiadaczy modeli z HDD.

Czy da się wyciagnąć z tunera materiał HD nagrany na dysku?

pozdrawiam
ryniol
CYTAT(PioSpec @ 20.05.2008, 13:50 ) *
Mam pytanie do posiadaczy modeli z HDD.

Czy da się wyciagnąć z tunera materiał HD nagrany na dysku?

pozdrawiam

Niestety nie ma takiej możliwości:(
Jest niby wtyk usb ale nie ma odpowiedniej funkcji w menu.
Pozdrawiam.
ryniol
CYTAT(jdoe77 @ 20.05.2008, 12:53 ) *
A ja mam pytanie z innej beczki, czy UPC zamierza kiedyś w przyszłości wprowadzić możliwość nabycia modułu warunkowego dostępu CI (karta CAM?). Nie uśmiecha mi się żąglowanie pilotami szczególnie wtedy, gdy kupiłem telewizor obsługujący HD w MPEG4.

Planów UPC niestety nie znam ale mogę przynajmniej pocieszyć Cię tym że pilot od tunera z HD jest uniwersalny więc obsłuży zarówno tuner jak i tv.
Pozdrawiam
offroad
u mnie siła sygnału jest między 43 a 59 % i nie mam żadnych problemów z odbiorem
optyk działa jak najbardziej 5.1 jest dostępne czasami nawet
elektrycznie działa i USB i RJ nad antena , tego drugiego nie sprawdzałem
czy da się wyciągnąć nagranie tego na razie nie wiem w wolnej chwili sprawdzę ale na pewno nie da się bez grzebania w mediabox-ie

w środku jest dysk na złączu sata

Pozdrawiam offroad
valdi_one
CYTAT(ein @ 17.05.2008, 12:12 ) *
Nie mam, odrazu zaznacze, mediaboxa UPC ale imho to nie optyk tylko jedno z gniazd komunikacyjnych (jest RJ-11 i RJ-45 w specyfikacji tego sprzetu). Niestety o ile sie nie myle zarowno component jak i optyk nie wystepuja... ale moze nich ktos to zweryfikuje, faktycznie, bo sam bede mial problem wynikajacy z koniecznosci zakupu konwertera elektryk-optyk najprawdopodobniej.

Optyk działa, mam podłączony dekoder UPC do kina domowego poprzez kabel optyk-optyk
Pabloss
Witam

Mam pytanie do posiadaczy UPC cyfrowego.
Czy Canal + Film HD jest nadawany w DD 5.1 z napisami, no i czy wszystkie kanały HD w UPC mają dźwięk Dolby Digital?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

Pozdr.
ryniol
CYTAT(Pabloss @ 28.05.2008, 19:46 ) *
Witam

Mam pytanie do posiadaczy UPC cyfrowego.
Czy Canal + Film HD jest nadawany w DD 5.1 z napisami, no i czy wszystkie kanały HD w UPC mają dźwięk Dolby Digital?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

Pozdr.

Niestety C+ nadawany jest tylko z polskim lektorem bądź w wersji oryginalnej w DD 5.1 lecz niestety bez napisów.
Pozdrawiam
PHUPC
Jestem handlowcem UPC, więc jeśli chcecie mieć info z pierwszej ręki to służę pomocą. Będę wchodziła na forum dość regularnie ale nie w godzinach 17-20 gdyż wtedy będę w Waszych domach wink.gif
zan123
CYTAT(PHUPC @ 31.05.2008, 21:11 ) *
Jestem handlowcem UPC, więc jeśli chcecie mieć info z pierwszej ręki to służę pomocą. Będę wchodziła na forum dość regularnie ale nie w godzinach 17-20 gdyż wtedy będę w Waszych domach wink.gif

No to Panie handlowiec wink.gif mam pytanie. Do czego można wykorzystać wyjścia USB oraz RJ ? Jeżeli w tej chwili nie można ich wykorzystać to kiedy będzie można. Jeżeli można je wykorzystać to w jaki sposób smile.gif
Mazoku
Witaj, PHUPC smile.gif

Myślę, że najciekawszym pytaniem jest - kiedy poszerzenie oferty HD? Bo ledwo UPC wkroczyło, po nieprzyzwoicie długim oczekiwaniu, na rynek cyfrowy, a już jest w tyle za Vectrą i jeszcze każe sobie za to słono płacić. Polsatu Sport HD przed Mistrzostwami raczej nie będzie (czemu?), ale czy możemy się chociaż spodziewać Eurosportu HD przed Igrzyskami?
ravel
No właśnie podstawowe pytanie. Czy przed euro będzie w UPC PolsatSportHD lub EurosportHD ?
PHUPC
CYTAT(zan123 @ 31.05.2008, 21:14 ) *
No to Panie handlowiec wink.gif mam pytanie. Do czego można wykorzystać wyjścia USB oraz RJ ? Jeżeli w tej chwili nie można ich wykorzystać to kiedy będzie można. Jeżeli można je wykorzystać to w jaki sposób smile.gif

Zastosowań może być wiele, ale póki co nie działają i na razie nie będą (przez usb jest teraz realizowany tylko tryb serwisowy)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.