Witaj gościu, zarejestruj się aby usunąć tą wiadomość | Quick Register |
![]() |
kontakt: biuro(at)hdtvpolska.com |
Witaj gościu, zarejestruj się aby usunąć tą wiadomość | Quick Register |
![]() |
Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę i jest darmowe. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny. Ponad 100.000!!! zarejestrowanych osób (w tym najlepsi spece w Polsce od technologii HD) pomoże Ci w problemie związanym z tematyką HDTV. Na forum HDTVPOLSKA.COM nie musisz płacić za dostęp do najnowszych testów a znajdziesz tu tak ciekawe tematy jak:
|
Forgot Password |
![]() ![]() |
16.12.2006, 17:59
|
|
|
VHS ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: 10.12.2006 Nr użytkownika: 18,451 |
Proszę o pomoc Szanownych Forumowiczów - Ekspertów.
Mam okazję kupić plazmę Pioneer PDP-427XA w dobrej cenie. Szkopuł w tym, że jest to egzemplarz wystawowy. Nie wiem jeszcze, ile stoi w sklepie (może to być około miesiąca), ale włączona była od rana do wieczora. Na razie widziałem ją krótko. Obraz miała fatalny, ale to pewnie wina ustawień lub sygnału. Nie widziałem żadnych wypaleń loga itp. Sprzedawca twierdzi oczywiście, że wszystko jest ok, że stała zbyt krótko, aby coś się stało. Przygotowuje się do oględzin w sklepie. Wiem, że powinienem sprawdzić licznik przepracowanych godzin (czy można go przestawić?). Na co jeszcze zwrócić uwagę? Słyszałem o docieraniu plazm (nie wiem, na czym to dokładnie polega), czy praca na półce w sklepie mogła skrócić żywotność tej plazmy lub pogorszyć jakość wyświetlanego obrazu? Co o tym sądzicie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
17.12.2006, 09:07
|
|
![]() 1080p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 3,390 Dołączył: 10.10.2006 Nr użytkownika: 5,621 |
Sprzet powystawowy powinien kosztowac NIE WIECEJ niz 50% ceny tego "z kartona"
Tak jest w cywilizowanych krajach. W stanach mozna kupic sprzet z półki nawet za 20-30% ceny nowego Jezeli kupujesz drozej- lepiej sobie odpuść Kup nowy egzemplarz i starannie go dotrzyj - bedziesz wiedziec co masz i co sie z tym działo. A tu masz nie wiadomo co (moze to byc rownie dobrze poserwisówka) Osobiscie zawsze łykam sprzet nowy i ZAWSZE wymagam tego by był fabrycznie zapakowany- wczesniej nieotwierany. To warunek od ktorego nie ma odstepstw- inaczej nie płacę Mam doswiadczenie serwisowe - wiem jakie kombinacje sie odstawia ze sprzetem |
|
|
|
17.12.2006, 21:51
|
|
|
VHS ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: 10.12.2006 Nr użytkownika: 18,451 |
Dzięki za pomoc, nie kupiłem, tv stał na półce od dwóch miesięcy.
Pozdrawiam |
|
|
|
28.12.2006, 17:56
|
|
|
VHS ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: 14.11.2006 Nr użytkownika: 14,414 |
witam, od miesaca jestem posiadaczem pioneera pdp 427xa. zauważyłem,że po obu stronach ekranu pojawiły sie jaśniejsze pasy. wyglada to tak ,ze te pasy sa jasniejsze w obszarze ekranu nieaktywnym przy ogladaniu w formacie 4:3. gdy przełaczam do formatu 16:9 te pasy właśnie sie pojawiają. bardzo mnie to irytuje,czy da sie te pasy jakos zlikwidowac, czy to moze wada a moze normalne? prosze , pomózcie!!!!
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 07.09.2010, 23:17 |