IPB
Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Witaj gościu, zarejestruj się aby usunąć tą wiadomość
Quick Register
Guest Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę i jest darmowe. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny. Ponad 100.000!!! zarejestrowanych osób (w tym najlepsi spece w Polsce od technologii HD) pomoże Ci w problemie związanym z tematyką HDTV.

Na forum HDTVPOLSKA.COM nie musisz płacić za dostęp do najnowszych testów a znajdziesz tu tak ciekawe tematy jak:
  • Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich jak Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD) oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
  • Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Login User Name

Login Password

Forgot Password

Reply to this topicStart new topic
> Firmware a poziom sygnalu
WhiteMan
post 12.11.2009, 22:04
Post #1

VHS
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 71,949

Hej,
Posiadam Ipbox'a 910 HD.
Ostatnio podniosłem sobie pakiet w cyfrze+ do HD.
Jeszcze nie wymieniłem anteny (na razie mam 60 cm) na większa, ale mogłem odbierać kilka kanałów. ( gdzieś wyczytałem że podobno Canal + Film HD potrzebuje mocnego sygnału i duża antena jest niezbędna).

Początkowo testowałem na enigmie PKT mod 5.6 Tideglo i tam między innymi odbierałem EuroSport 2 HD , HBO HD oraz Animal Planet HD.
Po powrocie do softu Sifteam (11014) tych kanałów nie widzę, ale nadal odbieram FilmBox HD czy MTV HD.

Moje pytanie czy dany firmware może lepiej lub gorzej radzić sobie z sygnałem ?
Czy może powinienem poszukać przyczyny gdzie indziej, np. konfiguracji mgcamd + newCS ?

Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
WhiteMan
post 14.11.2009, 17:20
Post #2

VHS
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 71,949

Hej wymienilem antene i dalej nie widze programow HD. Skoro na Enigmie chodzil Animal Planet HD to wniosek jest taki ze to kwestia ustawien IPBOx'a.
Ktos moze ma jakies sugestion co moze byc odpowiedzialne za taki stan rzeczy ?

// Okazało sie ze mialem zle ustawiony FEC dla 2 transponderow, ktore ostatnio ulegly zmianie.
Zostal mi jeszcze HBO HD i bedzie komplet.

Ten post edytował WhiteMan 14.11.2009, 23:34
Go to the top of the page

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 09.09.2010, 15:14
Support Techniczny: SpannerDEV.pl - Support Techniczny IPB & Support IP.Board

Page top