IPB
Miejsce na twoją reklamę
kontakt:
biuro(at)hdtvpolska.com

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Witaj gościu, zarejestruj się aby usunąć tą wiadomość
Quick Register
Guest Witamy na największym w Polsce forum o tematyce hdtv: HDTVPOLSKA.COM Aby uczestniczyć aktywnie w działalności forum tzn. czytać i zakładać nowe tematy, pisać posty, mieć dostęp do wielu ciekawych działów niedostępnych dla gości należy się Zarejestrować co trwa krótką chwilę i jest darmowe. Proces jest szybki i bardzo intuicyjny. Ponad 100.000!!! zarejestrowanych osób (w tym najlepsi spece w Polsce od technologii HD) pomoże Ci w problemie związanym z tematyką HDTV.

Na forum HDTVPOLSKA.COM nie musisz płacić za dostęp do najnowszych testów a znajdziesz tu tak ciekawe tematy jak:
  • Pierwsze w Polsce a nawet na świecie testy najnowszych odtwarzaczy Blu-ray, HD DVD oraz HD VMD
  • Testy najnowszych modeli telewizorów LCD, Plazm oraz Projektorów HD
  • Unikalne w Polsce, profesjonalne testy najnowszych filmów na nośnikach Blu-ray i HD DVD (polskie i zagraniczne wersje)
  • HDTVPolska.com to jedyne polskie centrum odtwarzaczy sieciowych HD takich jak Popcorn Hour (jedyne forum w Polsce na temat tego odtwarzacza)
  • Najwięcej informacji na temat kodowania filmów w HD (MPEG2, MPEG4 (h.264) ) - dodawanie napisów, polskiego lektora itp
  • Najwięcej informacji w kraju na temat telewizji nowej generacji n - Pierwszy w internecie test nbox HDTV czyli dekodera n!
  • Testy najnowszych dekoderów satelitarnych platform cyfrowych oraz firm zewnętrznych takich jak TechniSat
  • Fora poświęcone telewizji naziemnej (DVB-T HD), kablowej (kablówki HD) oraz satelitarnej (n HDTV, Cyfrowy Polsat HD, Cyfra+ HD)
  • Będziesz mógł nabyć koszulki naszego forum i być widocznym HD-Maniakiem w każdym miejscu
  • Dowiedzieć się wszystkiego co dotyczy technologii HD czyli technologii wysokiej rozdzielczości
  • Po zarejestrowaniu się na forum zapraszamy do zbadania Panelu nawigacja z lewej strony.
Login User Name

Login Password

Forgot Password
15 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 2009 rok: Samsung seria B7000 nadeszły xxB7xxx - opinie, komentarze, wielofunkcyjność w nowym wymiarze
mjasinsk
post 29.03.2009, 19:18
Post #41

1080p

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,640

Możliwe że tak jest

Ale na potrzeb y fotek ustawiłem panele na identyczne ustawienia.
Co ciekawe jak patrzyłem wcześniej na A 856 kiedy wszedł na rynek to nie grał źle, wręćz przeciwnie. Pewnei jest tak, że gdybyśmy postawili B6000/7000 obok KURO widzielibysmy to co zobaczyl autor posta.

Jak wyjasni sie juz sprawa tych nierównomiernych podswietlen to mysle ze bedzie to telewizor ktory kupie. Zwlaszcz ze startujac z takich cen w okolicach wakacji powinny byc za przynajmniej 1000PLN mniej czyli model 6000 nie powinien przekraczac w zakupach internetowych 5500-5700 za model 46"

CYTAT(skyrobin @ 29.03.2009, 15:43 ) *
>mjasinsk

Dzięki bardzo za opis i fotki.
Różnice pomiędzy tymi telewizorami są porażające! Aż trudno w to uwierzyć, że A856 ma taką kiepską czerń. Może fabrycznie ustawione podświetlenie 856 jest mocniejsze przy tych samych ustawieniach suwaka w obu TV...

Go to the top of the page

+Quote Post
michalmichalmich...
post 29.03.2009, 20:19
Post #42

XviD

Nr użytkownika: 64,636

mam troche watpliwosci co do >artsat_kris .Po przeczytaniu jego postów w watku o kuro i w tym temacie mam przypuszczenie że jest osoba w jakis sposób zaangażowany w handel tv w ten czy w inny sposób oczywiście moge sie mylic ale jesli tak to wszystko co napisał zdecydowanie traci na wiarygodnosci.Tylko osoba nie majaca zadnych korzysci w danym temacie moze byc bezstronna. poza tym pisze tylko negatywy i wszedzie gdzie tylko jest taki temat i tu w kilku wątkach i na innym forum. Nie umiescił zdjec nie podzielil sie manualem a przeciez jest w wersji elektronicznej a nawet nie odpisał na pytanie czy b6000 odtwarza video po usb choc pisał ze go podłączył wszystko co zrobił to wyszukanie negatywów w porównaniu do kuro a przeciez to tv z innej półki. Moze duzo niesprzedanych plasm i samsungów a956 i innych TVs a tu taka konkurencja sie pojawia w dostepnej cenie?

Na 99 proc. kupie 46b6000 zaryzykuje pomimo wszystko bo niedostałby w tescie 9.0 spectacular gdyby było tak zle.

Odnosząc sie do tych negatywów to: moim zdaniem nierównomierne podświetlenie jest w lcd norma i nie jest to sprawa edge led , widoczne tylko w pewnych specyficznych warunkach w ciemnosci przy duzym podświetleniu. Pompowanie jesli jest moze byc powodowane przez automatyczne przyciemnianie led jesli w tym modelu owo jest w ciemnych scenach a przeciez local dimming to nic innego jak zmniejszanie i zwiekszanie podświetlenia , kąty to kolejna norma lcd trzeba zaakceptowac bo jest to uwarunkowane technologicznie wiec moze sie okazac ze z wszystkich tych wad nic nie zostanie poza słowami lipa no bo majac kuro za 10tyś w domu to mozna miec komfort w ocenie innego sprzetu a przeciez to inna technologia.Podejrzewam ze z porównaniem z a956 jest tak ze >artsat_kris miał go jeden dzien i teraz pamieta jaka była czerń w nim!
Ten tv bedzie miał wady jak kazdy lcd a jak ktos jak ja nie trawi plasm z powodu ich obrazu który jest mdły kolorystycznie to musi je zaakceptowac a jestem pewien ze da sie go skalibrowac i uzyskac rewelacyjny efekt eliminujac minusy do minimum.Ja swojego lcd na ustawieniach fabr. prawie nie użytkowałem od razu wprowadziłem użytkonika a >artsat_kris pisze co widział na ustawieniach fabr. które sa na potrzeby dobrze naswietlonego sklepu czyli100 proc. podswietlenie.
Jezeli w którymś miejscu sie myliłem co do >artsat_kris to szacunek a to co napisałem to sa tylko moje przypuszczenia.

+Quote Post
artsat_kris
post 29.03.2009, 20:35
Post #43

XviD

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 1,901

co by nie napisaac to jest zle dlatego zakonczylem wypowiedzi w tym temacie rolleyes.gif

tak konkurencja i jest tanszy od modelu wczesniejszego napewno jest lepszy prosze was..

Kupowac i pisac opinie.

EDGE LED W TYCH MODELACH SAMSUNGA TO POPROSTU PORAZKA.

Ten post edytował artsat_kris 29.03.2009, 20:44

+Quote Post
Piter-07
post 29.03.2009, 22:01
Post #44

VHS
*

Nr użytkownika: 24,906

Faktycznie może coś w tym być skoro jest to podświetlanie boczne to ciężko żeby było równe podświetlenie taka już jest przypadłość większości LCD a zastosowanie .
Dlatego też jestem trochę sceptyczny do tej serii .
tak naprawde i tak sporo osób się skusi wyglądem no i słowek LED a tak naprawdę prawdziwe podświetlenie Led było w 786 i 956 a tu mamy tylko wymienione ryry na diody i standardowe podświetlenie boczne rolleyes.gif .

+Quote Post
artsat_kris
post 30.03.2009, 09:15
Post #45

XviD

Dokładnie jest cienki ma nawalone gadzetow mkv lan itp napewno ta technologia EDGE LED nie jest lepsza od standardowego podswietlania ale tu chodzi o wyglad ludzie sie jaraja ze cieniutki i pradu malo bierze ...laugh.gif tak jak pisalem tu powinien byc obraz lepszy niz byl w modelu A956 a nie jest i jest tanszy od niego to cos w tym musi chyba byc w markecie wszystkie telewizory ladnie swieca.

+Quote Post
mjasinsk
post 30.03.2009, 10:13
Post #46

1080p

Nr użytkownika: 2,640

No tak artsat kris ale gwoli sprawiedliwości B6000/7000 jest na starcie w cenie modelu tradycyjnego A856 a obraz ma bez porównania lepszy, ma również lepszy design i wyposażenie.

+Quote Post
artsat_kris
post 30.03.2009, 11:06
Post #47

XviD

Ja sie wypowiiadam na starcie w jakosci obrazu szczyka mnie obudowa cienka i wyposazenie jak jakosc obrazu jest slaba a z zapowiedzi mial to byc hit.

+Quote Post
Przybek
post 30.03.2009, 11:16
Post #48

VHS
*

Nr użytkownika: 84,431

Witam!
Czytam ten post od początku i myślę że czas już podłączyć się do tej dyskusji.
Mam ten telewizor od zeszłej środy.
Mówiąc krótko nie mogę się zgodzić z tym że to kaszanka.
Przede wszystkim należy sporo czasu poświęcić na kalibrację tego tv.
Przy fabrycznych nastawach faktycznie można się załamać.
Nie mam doświadczenia z tego typu telewizorami - do tej pory w pełni usatysfakcjonowany używałem
Loewe CRT 32". Jednak przyszedł czas na coś większego i wybajerwanego (jestem gadżeciarzem). rolleyes.gif
Cierpliwe pogooglowałem, poczytałem i zabrałem się do ustwień tego na prawdę pięknego tv jakim niewątpliwie jest
nowy samsug serii LE46 B7000. Pierwsze nocne oglądnie i rzeczywiście potwierdzam to co pisze artsat - nierównomiernie podświetlona matryca,świecenie w rogach. Nie poddałem się i odpowiednio ustwiając parametry problem znika i to niemal całkowicie. Uff ulga bo myślałem już
że nie potrzebnie ryzykowałem kupując tv o którym nikt jeszcze nic nie wie. Byłem prawie zdecydowany na zakup B650 kiedy
pojawił się post od wyżej wymienionego kolegi że B7000 już jest.
Po kilku dniach dokupiłem Bluray LG BD 370 do tego "Jestem Legendą" i......szczęka mi opadła do samej podłogi.
Tak, to jest to panowie. Czarny jest czarny, wszystkie kolory naturalne (myślałem że będą plastikowe) po prostu bajka.
Do tej pory podłączoy byłem tylko do kablówki UPC ale po SCARCIE. Naturalnie zamówiłem już dekoder HD, jutro maja zainstalować.
Zobaczę jak sobie poradzi. Dla zinteresowanych podaję swoje nastawy przy których świecenie w rogach nie występuje:
Tryb - film
Podświetlenie - 3
kontrast - 80
Jasność - 45
Ostrość - 70
kolor - 45
Odcień - Z50/C50
Ustawienia zaawansowane:
Tonacja czerni - ciemna.
Kontrast dynamiczny - niski
Gamma - 0
Balans Bieli:
Przes.R - 17
Przes.ziel - 15
Przez. nieb.- 11
Wzm. R - 7
Wzm.ziel. - 15
Wzm.nieb. - 30
Ocien skóry - +1
Uwydatnianie krawędzi - wł.
xvYCC -wł.
Ton kolorów - ciepły2
Tryb firlm - auto2
100Hz Motion Plus - wyraźny
Cena jaką dałem za niego to 7000 wraz z bardzo dobrym kablem HDMI. Oglądam z 2,5 metra.
Pozdrówka Przybek

+Quote Post
Cassius
post 30.03.2009, 11:26
Post #49

VCD

Nr użytkownika: 4,749

Ja tylko chciałbym się zwrócić do kolegi artsat_kris o bycie konsekwentnym i dotrzymywanie słowa bo nie może być tak , że najpierw piszę się :
CYTAT(artsat_kris @ 29.03.2009, 19:01 ) *
Koniec tematu z mojej strony prosze domnie juz nie pisac.

a po chwili dalej uprawia czarny PR w najlepsze bo tak tylko można odbierać te posty , niepoparte żadnymi dowodami w postaci zdjęć :

CYTAT(artsat_kris @ 29.03.2009, 22:35 ) *
EDGE LED W TYCH MODELACH SAMSUNGA TO POPROSTU PORAZKA.

CYTAT(artsat_kris @ 30.03.2009, 11:15 ) *
Dokładnie jest cienki ma nawalone gadzetow mkv lan itp napewno ta technologia EDGE LED nie jest lepsza od standardowego podswietlania ale tu chodzi o wyglad ludzie sie jaraja ze cieniutki i pradu malo bierze ...laugh.gif tak jak pisalem tu powinien byc obraz lepszy niz byl w modelu A956 a nie jest i jest tanszy od niego to cos w tym musi chyba byc w markecie wszystkie telewizory ladnie swieca.

+Quote Post
michal102
post 30.03.2009, 11:31
Post #50

VHS
*

Nr użytkownika: 64,488

Ciekawe jak ten TV wypada w bezpośrednim porównaniu do B650.
Po negatywnych opiniach na temat podświetlenia w B6000/7000 jestem już prawie zdecydowany na B650.
Może jeszcze się wstrzymać?

+Quote Post
artsat_kris
post 30.03.2009, 11:37
Post #51

XviD

KONIEC.

+Quote Post
michalmichalmich...
post 30.03.2009, 15:28
Post #52

XviD

CYTAT(Przybek @ 30.03.2009, 12:16 ) *
Witam!
Czytam ten post od początku i myślę że czas już podłączyć się do tej dyskusji.
Mam ten telewizor od zeszłej środy.
Mówiąc krótko nie mogę się zgodzić z tym że to kaszanka.
Przede wszystkim należy sporo czasu poświęcić na kalibrację tego tv.
Przy fabrycznych nastawach faktycznie można się załamać.
Nie mam doświadczenia z tego typu telewizorami - do tej pory w pełni usatysfakcjonowany używałem
Loewe CRT 32". Jednak przyszedł czas na coś większego i wybajerwanego (jestem gadżeciarzem). rolleyes.gif
Cierpliwe pogooglowałem, poczytałem i zabrałem się do ustwień tego na prawdę pięknego tv jakim niewątpliwie jest
nowy samsug serii LE46 B7000. Pierwsze nocne oglądnie i rzeczywiście potwierdzam to co pisze artsat - nierównomiernie podświetlona matryca,świecenie w rogach. Nie poddałem się i odpowiednio ustwiając parametry problem znika i to niemal całkowicie. Uff ulga bo myślałem już
że nie potrzebnie ryzykowałem kupując tv o którym nikt jeszcze nic nie wie. Byłem prawie zdecydowany na zakup B650 kiedy
pojawił się post od wyżej wymienionego kolegi że B7000 już jest.
Po kilku dniach dokupiłem Bluray LG BD 370 do tego "Jestem Legendą" i......szczęka mi opadła do samej podłogi.
Tak, to jest to panowie. Czarny jest czarny, wszystkie kolory naturalne (myślałem że będą plastikowe) po prostu bajka.
Do tej pory podłączoy byłem tylko do kablówki UPC ale po SCARCIE. Naturalnie zamówiłem już dekoder HD, jutro maja zainstalować.
Zobaczę jak sobie poradzi. Dla zinteresowanych podaję swoje nastawy przy których świecenie w rogach nie występuje:
Tryb - film
Podświetlenie - 3
kontrast - 80
Jasność - 45
Ostrość - 70
kolor - 45
Odcień - Z50/C50
Ustawienia zaawansowane:
Tonacja czerni - ciemna.
Kontrast dynamiczny - niski
Gamma - 0
Balans Bieli:
Przes.R - 17
Przes.ziel - 15
Przez. nieb.- 11
Wzm. R - 7
Wzm.ziel. - 15
Wzm.nieb. - 30
Ocien skóry - +1
Uwydatnianie krawędzi - wł.
xvYCC -wł.
Ton kolorów - ciepły2
Tryb firlm - auto2
100Hz Motion Plus - wyraźny
Cena jaką dałem za niego to 7000 wraz z bardzo dobrym kablem HDMI. Oglądam z 2,5 metra.
Pozdrówka Przybek

myśle że zdjecia i w jasnym i w ciemnym pomiesczeniu dużo by dały dla tego tematu. Czy mógłbyś?

+Quote Post
michalmichalmich...
post 30.03.2009, 16:13
Post #53

XviD

Znalazłem coś ciekawego na niemieckim forum film nawet w hd przy podświetleniu 5 jasnośc 45 czyli tak jak na tescie fullhd.gr i u Przybka. czerń w tym ustawieniu wydaje sie ok obraz na tv czasem net czasem program hd. miłego oglądania. http://www.youtube.com/watch?v=hdV57ICrctM

Ten post edytował michalmichalmichal 30.03.2009, 16:14

+Quote Post
cles
post 30.03.2009, 16:21
Post #54

S-VHS
**

Nr użytkownika: 6,483

Nie bardzo wiem o co tyle krzyku.
Model 956 jest póki co modelem szczytowym Samsunga, trudno by B7000 mu dorównywał czy przewyższał. Nawet z założeń teoretycznych widać, że to nie ta liga.

+Quote Post
dominikjestem
post 30.03.2009, 16:31
Post #55

1080p

Nr użytkownika: 32,224

Różnica z serią A polega na doskonałym odwzorowaniu ruchu przez serię B w materiałach 1080p@24.
I dlatego to właśnie seria B to nowy flagowiec Samsunga.

+Quote Post
artsat_kris
post 30.03.2009, 16:49
Post #56

XviD

tak tylko seria B ma inne mankamenty widoczne caly czas przy ogladaniu ktore nie miala seria A (sposb podswietlania matrycy niestety cos za cos mniejsze zuzycie gorszy obraz)

+Quote Post
cles
post 30.03.2009, 16:49
Post #57

S-VHS
**

Nr użytkownika: 6,483

CYTAT(dominikjestem @ 30.03.2009, 17:31 ) *

To Twoje subiektywne zdanie zresztą nie mające sensu.

+Quote Post
artsat_kris
post 30.03.2009, 16:50
Post #58

XviD

CYTAT(dominikjestem @ 30.03.2009, 16:31 ) *
Różnica z serią A polega na doskonałym odwzorowaniu ruchu przez serię B w materiałach 1080p@24.

dominikjestem czy ty sie chcesz pozbyc Pioneera i kupic B7000??

+Quote Post
hr.susel
post 30.03.2009, 16:53
Post #59

Cookie Monster

Nr użytkownika: 37,158

Wątpię - to jak porównywać flagowy model Mercedesa z flagowym modelem Forda.

Nie ta klasa.

--------------------
Zaprawdę powiadam; zacytuj moją wypowiedź w kolejnym poście, a dosięgnie cię ogrom gniewu mojego!
0c74n W0rX5h0p2

+Quote Post
skyrobin
post 30.03.2009, 17:50
Post #60

VHS
*

Nr użytkownika: 83,908

Jeśli ktoś jeszcze nie widział fotek to proszę: (ustawcie sobie jasno i kontrastowo monitory przed obejrzeniem poniższego)

http://74.125.39.132/translate_c?hl=pl&...8bVPSv2RA6xzNaw

Moim zdaniem jakość obrazów statycznych na tych fototografiach jest więcej niż satysfakcjonująca smile.gif widać, że gość przyłożył się do kalibracji TV
Plama podświetlenia nie jest widoczna na większości fotografii.

+Quote Post

15 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 07.09.2010, 23:05
Support Techniczny: SpannerDEV.pl - Support Techniczny IPB & Support IP.Board

Page top